ΓΔ: 2507.99 -0.16% Τζίρος: 247.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Γιώργος Πατούλης ομιλία
Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης. Πηγές: Delphi Economic Forum, ΑΠΕ

Πατούλης: Νέο ξεκίνημα για την Αττική με μοχλό ανάπτυξης το ΕΣΠΑ 2021-2027

Όπως τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής στο λεκανοπέδιο εξελίσσεται εκτεταμένο πρόγραμμα κατασκευής έργων υποδομής και παρεμβάσεων, τα οποία αριθμούν περίπου στα 2.000 με προϋπολογισμό 2 δισ. ευρώ.

Στους άξονες «Αττική: Ανάπτυξη-Καινοτομία-Ποιότητα Ζωής» συνεχίζεται η Προγραμματική Περίοδο 2021-2027, όπως θα συζητηθεί στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Περιφερειακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ» 2021-2027, την Τρίτη 18 Οκτωβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας υπό την προεδρία του περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί τις πρωινές ώρες και θα ακολουθήσει η συνεδρίαση της 6ης Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΕΠ «ΑΤΤΙΚΗ» 2014-2020.

«Με αιχμή του δόρατος το ΕΣΠΑ, κάθε μέρα που περνά αλλάζουμε την Αττική. Το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 παρουσιάζει σήμερα μία από τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ όλων των επιχειρησιακών προγραμμάτων της Ευρώπης», δήλωσε ο περιφερειάρχης, με αφορμή την πρώτη συνεδρίαση των Επιτροπών Παρακολούθησης.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι στο λεκανοπέδιο εξελίσσεται εκτεταμένο πρόγραμμα κατασκευής έργων υποδομής και παρεμβάσεων, τα οποία αριθμούν περίπου στα 2.000 με προϋπολογισμό 2 δισ. ευρώ, κυρίως από το ΕΣΠΑ. «Όμως, με σοβαρό σχεδιασμό και επίμονη διεκδίκηση εξασφαλίσαμε μέσω του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027 αύξηση πόρων κατά 54%, (δηλαδή 1,6 δισ. ευρώ) διαθέσιμα, για πληθώρα καινοτόμων δράσεων στήριξης των επιχειρήσεων, της κοινωνίας και των πολιτών που μπορούν να οδηγήσουν την Αττική σε μία έξυπνη και δίκαιη ανάπτυξη», πρόσθεσε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυρκαγιά σε εξοχική οδό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Δροσιά Χαλκίδας και Ελαιώνα Θήβας

Υπό έλεγχο τέθηκαν γρήγορα οι πυρκαγιές σε χαμηλή βλάστηση στη Δροσιά Χαλκίδας και στον Ελαιώνα Θήβας χωρίς να απειληθούν σπίτια. Επιχείρησαν ισχυρές δυνάμεις, ενώ ερευνώνται τα αίτια από τα αρμόδια κλιμάκια εμπρησμών.
Κιρ Στάρμερ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Κρίσιμες εκλογές στο Μέικερφιλντ δοκιμάζουν το Εργατικό Κόμμα και Στάρμερ

Οι ψηφοφόροι της Μέικερφιλντ ψηφίζουν σήμερα σε κρίσιμη αναπληρωματική εκλογή, με μεγάλο ενδιαφέρον για το Εργατικό Κόμμα και τον πρωθυπουργό Στάρμερ. Η αναμέτρηση διεξάγεται μετά την παραίτηση του βουλευτή Τζος Σάιμονς.
Άποψη Πεντέλης βουνό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Attica Green Expo 2026: Ενίσχυση ορεινού τουρισμού και περιφέρειας

Στο Attica Green Expo, η Άννα Καραμανλή συζήτησε με δημάρχους για τον ρόλο του ορεινού τουρισμού στη βιώσιμη ανάπτυξη. Έμφαση δόθηκε στην αύξηση επισκεψιμότητας, νέες υποδομές και στις ευκαιρίες για τοπικές κοινωνίες.
Πολυκατοικίες στην Αθήνα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται και έξτρα φόρος από τις Περιφέρειες στα ακίνητα

Την επιβολή έξτρα φόρου και από τις Περιφέρειες στα ακίνητα - πέραν του νέου Δημοτικού φόρου- που θα επιβάλλεται από το 2027 μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος υποκρύπτει ο νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που τέθηκε σε διαβούλευση.