ΓΔ: 2178.76 3.62% Τζίρος: 327.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Νίκος Ανδρουλάκης
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

N. Ανδρουλάκης: Θέλω μια νέα, σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες

O νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι «οι σημερινές συνθήκες απαιτούν ένα πραγματικό κίνημα και όχι μια νέα κομματική γραφειοκρατία».

O νεοεκλεγείς πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στην πρώτη του συνέντευξή στα ΝΕΑ με τίτλο «Θέλω μια νέα, σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες», αναφέρει ότι «οι σημερινές συνθήκες απαιτούν ένα πραγματικό κίνημα και όχι μια νέα κομματική γραφειοκρατία, θέλουμε μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Ένα κόμμα ενωμένο, αξιόπιστο, διεκδικητικό, αυτόνομο».

Ο κ. Ανδρουλάκης περιγράφει τη στρατηγική που θα ακολουθήσει, δηλώνοντας ότι έλαβε ισχυρή εντολή να μεγαλώσει την παράταξη, «να είναι πρωταγωνίστρια πολιτική δύναμη, με μία σοσιαλδημοκρατική πρόταση διακυβέρνησης. Η εποχή που το Κίνημα έπρεπε να απαντήσει "με ποιον θα πάει" τελειώνει ανεπιστρεπτί».

Για το κόμμα και τη ευρύτερη προοδευτική παράταξη ο Νίκος Ανδρουλάκης επισημαίνει ότι «οι σημερινές συνθήκες απαιτούν ένα πραγματικό κίνημα και όχι μια νέα κομματική γραφειοκρατία, που απωθεί και απαξιώνεται καθημερινά. Θέλουμε μία νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Ένα κόμμα ενωμένο, αξιόπιστο, διεκδικητικό, αυτόνομο. Αυτός ο στόχος θα καθοδηγεί κάθε μας βήμα. Και γι' αυτό θα δώσουμε τον λόγο και την πρωτοβουλία στις 270.000 μέλη και φίλους που αναγέννησαν το ΠΑΣΟΚ στις κάλπες. Αυτούς θα καλέσουμε σε αυτοοργάνωση μετά τις γιορτές, ώστε να διευρύνουμε το κοινωνικό μας αποτύπωμα. Θα τους δώσουμε τον λόγο σε κάθε περιφέρεια, στις συνδιασκέψεις που θα οργανώσουμε, στα όργανά μας για να οικοδομήσουμε μια σχέση με στέρεα ιδεολογικά και πολιτικά θεμέλια. Έτσι θα προσελκύσουμε ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας και τη νέα γενιά. Πρόσωπα καταξιωμένα, αλλά και αγωνιστές της καθημερινότητας».

Προσέθεσε, δε, ότι η αναδιάταξη δυνάμεων που ξεκίνησε με τη νέα δομή της Κ.Ο θα αποδώσει και θα παράγει πολιτική ουσίας. «Οι ιδέες και η σύνθεση των διαφορετικών απόψεων θα γίνεται δημοκρατικά και θα εκφράζονται ενιαία. Οργανώσεις και δίκτυα κοινωνικά θα λειτουργούν με εξωστρέφεια και αλληλεγγύη. Το κόμμα θα συνδεθεί ξανά με την κοινωνία για να μπορέσει να ξαναγίνει δύναμη προοπτικής», τονίζει ο κ. Ανδρουλάκης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μητσοτάκης, Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ανδρουλάκης: Να αποφύγει η Ελλάδα κάθε εμπλοκή στον πόλεμο

Στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ανδρουλάκη συζητήθηκαν η στάση της ΕΕ, οι συνέπειες στη Μ. Ανατολή και ο επαναπατρισμός Ελλήνων. Ο Ανδρουλάκης τόνισε την ανάγκη αποφυγής εμπλοκής της Ελλάδας και στήριξης του διεθνούς δικαίου.
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ συνέδριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Νέα ονόματα για Επιτροπή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανακοινώνονται σύντομα

Σύντομα θα ανακοινωθούν νέα μέλη της Επιτροπής Συμπαράταξης και Διαλόγου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με στόχο την ενεργή συμμετοχή πολιτών και τον καθορισμό της στρατηγικής του κόμματος ενόψει των εκλογών, τόνισε ο Κ. Σκανδαλίδης.
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Προσυνεδριακός διάλογος online με προτάσεις πολιτών στην πλατφόρμα

Το ΠΑΣΟΚ ενεργοποιεί την πλατφόρμα Digital Society για τον προσυνεδριακό διάλογο, δίνοντας σε μέλη και πολίτες τη δυνατότητα να διαβάσουν κείμενα, να σχολιάσουν και να καταθέσουν προτάσεις για Θέσεις, Διακήρυξη και Καταστατικό.
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Κατέρρευσε το αφήγημα για χρόνιες παθογένειες στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Πηγές του ΠΑΣΟΚ αναφέρουν ότι ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Γρηγόρης Αποστολάκος, καταθέτοντας για την περίοδο 2013-2014, μίλησε για το action plan που ζητήθηκε το 2014 και τον κίνδυνο διακοπής πληρωμών όταν «πάγωσε» η χρηματοδότηση.