ΓΔ: 2132.56 0.10% Τζίρος: 267.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Kyriakos Mitsotakis, Kyvernisi, Evoia
Φωτο: ΑΠΕ

Κυρ. Μητσοτάκης: Ευκαιρία αναγέννησης της Β. Εύβοιας σε καλύτερες βάσεις

Ο πρωθυπουργός επισκέπτεται την περιοχή, με πρώτο σταθμό της περιοδίας του το Λιμάνι της Αιδηψού, όπου υπάρχουν έργα μεταφοράς και αναβάθμισής του.

Το Λιμάνι της Αιδηψού ήταν ο πρώτος σταθμός του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη βόρεια Εύβοια, για την παρακολούθηση και την εφαρμογή του μεγάλου προγράμματος ανασυγκρότησης της περιοχής που επλήγη από τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον Λιμενάρχη, Αντιπλοίαρχο Σωτήρη Δανίκα, και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένων Εύβοιας, Χαράλαμπο Μανιάτη, για τη μεταφορά του εμπορικού λιμανιού σε κοντινό σημείο και το σχέδιο για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου, με στόχο τη συνολική αναβάθμισή του.

«Είστε πραγματικά παράδειγμα προς μίμηση σπουδαίων κρατικών λειτουργών. Οπότε θέλω να ευχαριστήσω εσάς για ό,τι κάνατε. Θυμάστε πόσο ακραίες ήταν οι συνθήκες», ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Και βέβαια η πρώτη μας υποχρέωση πάντα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Μετά της περιουσίας. Το φυσικό περιβάλλον, δυστυχώς, δεν τα καταφέραμε να το προστατεύσουμε εδώ στην Εύβοια όπως θα θέλαμε, αλλά ο βαθμός του ενδιαφέροντος του κράτους και της συντονισμένης κρατικής παρέμβασης που δρομολογείται για τη βόρεια Εύβοια κατ' εμέ δεν έχει προηγούμενο. Είναι πραγματικά μια ευκαιρία να ξαναγεννηθεί ο τόπος και να χτιστεί το μέλλον της βόρειας Εύβοιας σε πολύ καλύτερες βάσεις σε σχέση με το παρελθόν. Οπότε ευχαριστώ πολύ».

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι το σχέδιο για την Αιδηψό προβλέπει τη μεταφορά του εμπορικού - ακτοπλοϊκού λιμένα βορειότερα και τη μετατροπή του υφιστάμενου σε αμιγώς τουριστικό και αλιευτικό. Παράλληλα, δρομολογείται πρόγραμμα τουριστικής αναβάθμισης και των 10 λιμανιών της βόρειας Εύβοιας. Επίσης προβλέπονται άνοιγμα του παραλιακού μετώπου στην πόλη της Αιδηψού και σημαντικές παρεμβάσεις στις υποδομές.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και βουλευτής Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας, Σίμος Κεδίκογλου, και οι βουλευτές Ευβοίας της ΝΔ Θανάσης Ζεμπίλης και Σπύρος Πνευματικός.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Χωρίς πρόωρες εκλογές και ανασχηματισμό-Στηρίζουμε την Κύπρο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκλείει πρόωρες εκλογές λόγω δημοσκοπικής ανάκαμψης και ανασχηματισμό, τονίζοντας τη σημασία της πολιτικής σταθερότητας και δηλώνοντας πως θα εξαντλήσει την τετραετία με την παρούσα κυβέρνηση.
ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Κυβέρνηση και πρωθυπουργός οδηγούν τη χώρα σε επικίνδυνες εξελίξεις

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί την κυβέρνηση για επικίνδυνη εξωτερική πολιτική και εμπλοκή της χώρας σε δυσμενείς διεθνείς εξελίξεις. Καλεί σε πολυδιάστατη και φιλειρηνική πολιτική, με έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη.
Κυριάκος Μητσοτάκης υπουργικό συμβούλιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Νικητιάδης: Ο Μητσοτάκης να ψάξει για ευθύνες για ακρίβεια στην κυβέρνησή του

Ο Γ. Νικητιάδης του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση για καθυστέρηση στη λήψη μέτρων κατά της ακρίβειας και την απουσία ουσιαστικής στήριξης πολιτών, τονίζοντας ότι αγνοούνται προτάσεις για μείωση φόρων και ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Βολές κατά κυβέρνησης μετά τις αποκαλύψεις για το Predator

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει τη λίστα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων για πρόσωπα που παρακολουθούνταν με Predator, τονίζοντας το μέγεθος του σκανδάλου και υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση λειτουργεί με όρους αλληλοεκβιασμών.
Κυριάκος Μητσοτάκης συνέντευξη Τύπου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη λειτουργεί με μαφιόζικες πρακτικές

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει τη λίστα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων για πρόσωπα που παρακολουθούνταν με Predator, τονίζοντας το μέγεθος του σκανδάλου και υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση λειτουργεί με όρους αλληλοεκβιασμών.
Κυριάκος Μητσοτάκης συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη υπό Μητσοτάκη: Εντός εβδομάδας οι αποφάσεις για την οικονομία

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για τις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου. Οι αποφάσεις για τα μέτρα κατά της αισχροκέρδειας θα οριστικοποιηθούν και ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα.