ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:02
loberdos, kinal
Φωτο: George Vitsaras / SOOC

Τον Νίκο Ανδρουλάκη θα ψηφίσει ο Λοβέρδος στον β' γύρο της Κυριακής

«Ο ένας από τους υποψηφίους έχει δοκιμαστεί και οι ελπίδες που γεννά το εγχείρημά του είναι συνεπώς περιορισμένες», ανέφερε στην ανακοίνωσή του για τον Γιώργο Παπανδρέου.

Την απόφασή του να στηρίξει τον Νίκο Ανδρουλάκη στον β' γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Αφού ευχαρίστησε τους πολίτες που τον στήριξαν με την ψήφο τους στις 5 Δεκεμβρίου, αναφέρθηκε στους δύο υποψήφιους που διεκδικούν την ηγεσία του κόμματος τονίζοντας ότι «ο ένας από τους υποψηφίους έχει δοκιμαστεί και οι ελπίδες που γεννά το εγχείρημά του είναι συνεπώς περιορισμένες. Ο έτερος υποψήφιος δεν είναι βουλευτής στο ελληνικό Κοινοβούλιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται». 

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

«Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τους 270.000 πολίτες, που με ανεξάντλητη υπομονή κατάφεραν να ψηφίσουν και μετέβαλαν την 5η Δεκεμβρίου σε γιορτή της Δημοκρατίας. Εκφράζω την κατανόησή μου σε όσους δεν μπόρεσαν να υπομείνουν την πολύωρη αναμονή στις ουρές κι έτσι δεν ψήφισαν, με ευθύνη εκείνων που δεν ήθελαν περισσότερες κάλπες.
 
Τους 70.000 πολίτες που με τίμησαν με την ψήφο τους δεν πρόκειται να τους ξεχάσω ποτέ. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να ανταποκριθώ στην επιλογή τους, καθώς και στο περιεχόμενο και τα μηνύματά της. Κατά την προεκλογική περίοδο η υποψηφιότητά μου και οι υποστηρικτές της κερδίσαμε σε πολλά σημεία της μάχης των ιδεών που δώσαμε. Την επαναφορά του ΠΑΣΟΚ και των συμβόλων του, το στόχο του υπερδιπλασιασμού των δυνάμεων, την επαναφορά του πατριωτικού χαρακτήρα της Δημοκρατικής Παράταξης κ.α. Επιχειρήσαμε ακόμη με όλες μας τις δυνάμεις να φέρουμε στο επίκεντρο της προεκλογικής συζήτησης την ανάγκη μεταρρυθμίσεων για την οικονομία και το κοινωνικό κράτος. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας δυναμικά με σεμνότητα και ενότητα, πιστοί στις αρχές και τις αξίες μας, όπως τις εκθέσαμε κατά την προεκλογική περίοδο.
 
Η διαδικασία ανάδειξης του νέου προέδρου οδηγείται σε δεύτερο γύρο. Προσπάθησα τόσο ιδιωτικώς όσο και δημοσίως αυτό να αποτραπεί, αλλά δεν έπεισα. Οι δύο υποψήφιοι έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, όπως άλλωστε όλοι μας.  Ο ένας από τους υποψηφίους έχει δοκιμαστεί και οι ελπίδες που γεννά το εγχείρημά του είναι συνεπώς περιορισμένες. Ο έτερος υποψήφιος δεν είναι βουλευτής στο ελληνικό Κοινοβούλιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. 
 
Ούτε στο χαρακτήρα μου είναι, ούτε θεωρώ σωστό ένας πολιτικός όπως εγώ να επιχειρεί να "καθοδηγήσει" τις δεκάδες χιλιάδες πολιτών που τον ψήφισαν. Οι συμπολίτισσες και οι συμπολίτες μου, όμως, θα γνωρίζουν πάντοτε τί σκέφτομαι και τί αποφασίζω. Και επειδή είμαι πολιτικός θέσεων και ουδέποτε έκρυψα τις απόψεις μου, δηλώνω ότι αυτονόητα σέβομαι την πλειοψηφία της 5ης Δεκεμβρίου και πως στις εκλογές της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου θα ψηφίσω τον Νίκο Ανδρουλάκη, με την επισήμανση ότι έως την ανακοίνωση της παρούσας δήλωσης δεν είχα την παραμικρή επικοινωνία μαζί του».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σάκης Αρναούτογλου ομιλία Ευρωκοινοβούλιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Αρναούτογλου: Το GSI, τεστ συνοχής για την Ευρώπη, όχι απλό καλώδιο

Ο Σάκης Αρναούτογλου ανέδειξε τη σημασία των ενεργειακών διασυνδέσεων στην Αν. Μεσόγειο και ζήτησε ευρωπαϊκό δείκτη για την ενεργειακή συνδεσιμότητα των νησιών, προτείνοντας μέτρα για αυτονομία και ανθεκτικότητα στις απομονωμένες περιοχές.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Απαραίτητες οι δομικές αλλαγές στην Πολιτική Προστασία

Οι Πουλάς και Χάλαρης του ΠΑΣΟΚ ζητούν νέο δόγμα Πολιτικής Προστασίας, δομική αλλαγή παραδείγματος, λογοδοσία και σεβασμό στους εργαζόμενους, με πλήρη καταγραφή απωλειών και όχι μόνο καμένων εκτάσεων, μετά τις καταστροφές.
papathanasis
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαθανάσης: Η Ελλάδα πήρε το μεγαλύτερο πακέτο από το ΤΑΑ

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Νίκος Παπαθανάσης, τόνισε ότι η οικονομική ανάπτυξη βασίζεται σε οργανωμένη πολιτική και όχι σε μεμονωμένες ενέργειες, ενώ αναφέρθηκε στην επιτυχία της κυβέρνησης για το υψηλότερο πακέτο στο Ταμείο Ανάκαμψης.
Παύλος Γερουλάνος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γερουλάνος: Η κυβέρνηση δεν πέτυχε τους στόχους του Ελλάδα 2.0

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Παύλος Γερουλάνος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν υλοποίησε τους αρχικούς στόχους του Ελλάδα 2.0, κάνοντας λόγο για υποβάθμιση έργων και συνεχείς αναθεωρήσεις.
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Κριτική στη ΝΔ για τη δωρεάν μετακίνηση νέων έως 24 ετών με ΜΜΜ

Το ΠΑΣΟΚ επικρίνει τη ΝΔ για την άρνησή της στην πρότασή του για δωρεάν μετακινήσεις νέων έως 24 ετών με ΜΜΜ, επισημαίνοντας υπέρογες δαπάνες και ζητώντας τα χρήματα των φορολογουμένων να στηρίξουν τη νέα γενιά.