ΓΔ: 2374.48 0.08% Τζίρος: 326.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Petsas
Φωτο: George Vitsaras / SOOC

Στ. Πέτσας: Έρχονται παρεμβάσεις για να μην αυξηθούν τα δημοτικά τέλη

«Είναι δεδομένο ότι θα παίρνουμε, συνεχώς, όποια μέτρα χρειάζονται, προκειμένου να τιθασεύσουμε τις αυξήσεις», τόνισε ο Στ. Πέτσας.

Παρεμβάσεις θεσμικού χαρακτήρα για να μην αυξηθούν τα δημοτικά τέλη από τις ανατιμήσεις στην ενέργεια, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ, εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθούν δύο μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση. Το πρώτο αφορά τη συγκράτηση του κόστους ενέργειας για τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ), προκειμένου να μην μετακυλισθεί στους δημότες.

Το δεύτερο σχετίζεται με μέτρα προσωρινού χαρακτήρα, όπως μία προσωρινή μείωση στον ΦΠΑ, ή στο τιμολόγιο που πληρώνουν οι ΔΕΥΑ για τα δημοτικά τέλη.

«Είναι δεδομένο ότι θα παίρνουμε, συνεχώς, όποια μέτρα χρειάζονται, προκειμένου να τιθασεύσουμε τις αυξήσεις -οι οποίες είναι εισαγόμενες- έτσι ώστε να μην "στραγγαλίσουν" τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις», διαβεβαίωσε ο κ. Πέτσας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο ΔΕΗ κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αμετάβλητα παραμένουν τα τιμολόγια της ΔΕΗ για τον φετινό Ιούνιο

Η ΔΕΗ αφήνει αμετάβλητες τις τιμές ρεύματος και τον Ιούνιο, διατηρώντας σταθερότητα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις παρά τις διεθνείς προκλήσεις. Το οικιακό τιμολόγιο παραμένει στα 0,138 €/kWh και το myHome4All στα 0,1378 €/kWh.
Κυριάκος Πιερρακάκης
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Ψάχνοντας το... διαστημόπλοιο Τσίπρα, η δικαίωση Πιερρακάκη και τα λεωφορεία

Η πρώτη ναυτιλιακή που πιάνει... Αθήνα, το ταμπλό που λέει την αλήθεια για ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ, οι οδηγοί που φεύγουν από ΟΣΥ, η ΔΙΑΣ στο ευρωπαϊκό ψηφιακό πορτοφόλι και ο νέος αγωγός του ΔΕΣΦΑ.
Κωστής Χατζηδάκης δημόσια ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Η ΔΕΗ πέτυχε ιστορική άντληση κεφαλαίων μετά τα προβλήματα του 2019

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, τόνισε πως η ΔΕΗ ολοκλήρωσε τη μεγαλύτερη άντληση κεφαλαίων στο ελληνικό χρηματιστήριο, ενώ το 2019 κινδύνευε με χρεοκοπία. Αναρωτήθηκε αν ο Αλέξης Τσίπρας θα αναφερθεί σε αυτή τη σημαντική επιτυχία.