ΓΔ: 2603.34 -0.39% Τζίρος: 180.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
φρεγάτα Ύδρα Αιγαίο
Φωτο: Πολεμικό Ναυτικό

Σύσκεψη στο Μαξίμου για τις προτάσεις για τις νέες φρεγάτες του Π.Ν.

Έγινε δεκτή η εισήγηση να εξεταστούν οι δυνατότητες αξιολόγησης προμήθειας φρεγατών από την Γαλλία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Ιταλία και την Ολλανδία.

Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας ενημέρωσε, σήμερα, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την αξιολόγηση των προτάσεων που έχουν υποβληθεί στο Πολεμικό Ναυτικό για την ενίσχυσή του με τέσσερις νέες φρεγάτες.

Όπως ανακοινώθηκε, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, έγινε δεκτή η εισήγηση να εξεταστούν οι δυνατότητες αξιολόγησης προμήθειας φρεγατών από την Γαλλία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, την Ιταλία και την Ολλανδία.

Στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό έλαβαν μέρος ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής 'Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας Αντώνιος Οικονόμου, ο γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) Αριστείδης Αλεξόπουλος, ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Θάνος Ντόκος και ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Κανείς δεν τους πιστεύει – Ώρα για νέα Αλλαγή

Ο Κώστας Τσουκαλάς απαντά στις κυβερνητικές πηγές, καλώντας το Μαξίμου να πείσει πρώτα τους δικούς του βουλευτές για την αυτοδυναμία, σχολιάζοντας «δεν τους πιστεύει κανείς πια» και τονίζοντας πως έρχεται η ώρα για νέα αλλαγή.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Να μη γίνουν τα αδιέξοδα ΕΛΑΣ-ΠΑΣΟΚ αδιέξοδα της χώρας

Η Αλεξάνδρα Σδούκου υπογράμμισε την ανάγκη διατήρησης της κοινωνικής ηρεμίας στην Ελλάδα και σχολίασε πως τα γεγονότα στη Γαλλία πρέπει να μας προβληματίσουν, αλλά η Ελλάδα έχει ωριμάσει και δεν κινδυνεύει από παρόμοια αναταραχή.
Εγκαίνια του υπερυπολογιστή «ΔΑΙΔΑΛΟΣ»
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Δαίδαλος: Σε λειτουργία ο εθνικός υπερυπολογιστής, εγκαίνια από Κυρ. Μητσοτάκη

Ο υπερυπολογιστής Δαίδαλος «μπήκε στην πρίζα», ενισχύοντας τις δυνατότητες της Ελλάδας στην τεχνητή νοημοσύνη, την έρευνα και την ανάπτυξη νέων εφαρμογών από επιχειρήσεις.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Μητσοτάκης στο Λαύριο: Η Ελλάδα παραμένει πυλώνας σταθερότητας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στο Λαύριο ότι η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην Ευρώπη, διαβεβαιώνοντας πως δεν θα επιστρέψει σε περιόδους κοινωνικής αναταραχής, στηρίζοντας τα νοικοκυριά και προωθώντας υπεύθυνη πολιτική.
Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη από την Ζωή Κωνσταντοπούλου

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «παγαπόντη πολιτευτή» και κάλεσε τον Πρωθυπουργό να τοποθετηθεί για τη μυστική συνάντηση στελεχών της ΝΔ με Ισραηλινούς αξιωματούχους στην Αθηναϊκή Λέσχη το 2026.