ΓΔ: 2012.51 -2.09% Τζίρος: 251.31 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Paylopoylos
ΑΠΕ

Πρ. Παυλόπουλος: Η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας

Οι εξαιρετικές διμερείς σχέσεις Ελλάδος-Σερβίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με την πρωθυπουργό της Σερβίας, Άνα Μπρνάμπιτς.

Η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας και αναγνωρίζει τον σημαντικό ρόλο της για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του, νωρίτερα σήμερα, με την πρωθυπουργό της Σερβίας, Άνα Μπρνάμπιτς, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος μίλησε για τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Σερβίας, που ήδη είναι εξαιρετικές, σημειώνοντας ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε την πρωθυπουργό της Σερβίας για την υποδοχή που του επεφύλαξε και τις συζητήσεις που είχαν κατά την τελευταία επίσκεψή του στη χώρας της το 2017.

Από την πλευρά της, η κ. Μπρνάμπιτς, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη συνάντηση και τα θερμά λόγια του, του μετέφερε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Προέδρου της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, τονίζοντας ότι εντός του Δεκεμβρίου θα επισκεφθεί την Αθήνα στο πλαίσιο των εργασιών του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Σερβίας.

Επίσης, ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για την προσωπική συμβολή του στις ελληνο-σερβικές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας, καθώς και για τη σταθερή στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας και των Δυτικών Βαλκανίων.

Τέλος, υπενθύμισε ότι μέχρι το τέλος του 2019 θα έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο χωρών Συμφωνία Στρατηγικής Συνεργασίας, η οποία θα ανοίξει προοπτικές για περαιτέρω συνεργασία, και ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη θέση της αναφορικά με το Κοσσυφοπέδιο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χειροπέδες σε χαρτονομίσματα ευρώ
ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη 46χρονου καταζητούμενου με διεθνές ένταλμα από τη Σερβία

Στη Βούλα συνελήφθη 46χρονος αλλοδαπός, καταζητούμενος με διεθνές ένταλμα από τη Σερβία για απάτη και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, με παράνομα κέρδη άνω των 17 εκατ. δηναρίων. Τον εντόπισαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ.
Κτίριο NIS Σερβία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Βούτσιτς ζητά άμεση λύση στην κρίση του ρωσικού διυλιστηρίου NIS

Η Σερβία έχει πέντε ημέρες για να αποφασίσει πώς θα εξασφαλίσει καύσιμα από το ρωσικών συμφερόντων διυλιστήριο NIS, χωρίς εθνικοποίηση, είπε ο Βούτσιτς. Οι ΗΠΑ ζητούν ρωσική αποεπένδυση και δίνουν διορία τριών μηνών για πώληση.
Εγκαταστάσεις ΔΕΘ Θεσσαλονίκης
ΔΙΕΘΝΗ

Συνεργασία ΔΕΘ-HELEXPO με Βοϊβοντίνα και Νόβι Σαντ για διεθνείς σχέσεις

Υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΔΕΘ-HELEXPO, Βοϊβοντίνας και Νόβι Σαντ στη Philoxenia, με στόχο την ενίσχυση των δεσμών Ελλάδας-Σερβίας στον τουρισμό και τις εκθέσεις, όπως ανακοίνωσε η ΔΕΘ-HELEXPO.
Κτίριο NIS Σερβία
ΔΙΕΘΝΗ

NIS: Τρεις μήνες περιθώριο για νέο αγοραστή λέει η κυβέρνηση της Σερβίας

Η Σερβία έλαβε τρίμηνη άδεια από τις ΗΠΑ για να βρει αγοραστή για τη ρωσικών συμφερόντων πετρελαϊκή εταιρεία NIS που υπόκειται σε κυρώσεις, με τον ενεργειακό εφοδιασμό να κινδυνεύει ενόψει χειμώνα.
Κτίριο NIS Σερβία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Σερβία παγώνει για 3 μήνες τις κυρώσεις κατά της ρωσικής πετρελαϊκής NIS

Η Σερβία εξασφάλισε τρίμηνη αναστολή στις αμερικανικές κυρώσεις κατά της ρωσικής NIS, διασφαλίζοντας τον ενεργειακό της εφοδιασμό για τον χειμώνα, μετά από αίτημα των Gazprom Neft και Gazprom να μεταβιβάσουν τον έλεγχο της εταιρείας.
Κέντρο του Νόβι Σαντ
ΔΙΕΘΝΗ

Σερβία: Η Ντίανα Χρκα εξαντλημένη μετά από 11 μέρες απεργίας πείνας

Η Ντίανα Χρκα, μητέρα θύματος της τραγωδίας στο Νόβι Σαντ, συνεχίζει για 11η μέρα απεργία πείνας έξω από το σερβικό κοινοβούλιο, παρότι η υγεία της χειροτερεύει. Αρνήθηκε να διακομισθεί σε νοσοκομείο και θα κάνει δηλώσεις αργότερα.