ΓΔ: 2657.05 -0.75% Τζίρος: 258.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Paylopoylos
ΑΠΕ

Πρ. Παυλόπουλος: Η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας

Οι εξαιρετικές διμερείς σχέσεις Ελλάδος-Σερβίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με την πρωθυπουργό της Σερβίας, Άνα Μπρνάμπιτς.

Η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας και αναγνωρίζει τον σημαντικό ρόλο της για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του, νωρίτερα σήμερα, με την πρωθυπουργό της Σερβίας, Άνα Μπρνάμπιτς, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος μίλησε για τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Σερβίας, που ήδη είναι εξαιρετικές, σημειώνοντας ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε την πρωθυπουργό της Σερβίας για την υποδοχή που του επεφύλαξε και τις συζητήσεις που είχαν κατά την τελευταία επίσκεψή του στη χώρας της το 2017.

Από την πλευρά της, η κ. Μπρνάμπιτς, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη συνάντηση και τα θερμά λόγια του, του μετέφερε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Προέδρου της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, τονίζοντας ότι εντός του Δεκεμβρίου θα επισκεφθεί την Αθήνα στο πλαίσιο των εργασιών του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Σερβίας.

Επίσης, ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για την προσωπική συμβολή του στις ελληνο-σερβικές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας, καθώς και για τη σταθερή στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας και των Δυτικών Βαλκανίων.

Τέλος, υπενθύμισε ότι μέχρι το τέλος του 2019 θα έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο χωρών Συμφωνία Στρατηγικής Συνεργασίας, η οποία θα ανοίξει προοπτικές για περαιτέρω συνεργασία, και ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη θέση της αναφορικά με το Κοσσυφοπέδιο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΘ Θεσσαλονίκης πύργος ΟΤΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το 10ο Southeast Europe Energy Forum στη Θεσσαλονίκη με νέα συνεργασία στον Κάθετο Διάδρομο

Το Southeast Europe Energy Forum (SEEF) γίνεται 10 ετών και επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη στις 4 Σεπτεμβρίου 2026, συγκεντρώνοντας κορυφαίους παράγοντες ενέργειας, επενδυτές και κρατικούς αξιωματούχους από Ελλάδα, ΗΠΑ και Ευρώπη.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Η Επίτροπος Κος: Δεν χωρά εξύμνηση του Μλάντιτς στην ΕΕ από Σερβία

Η Μάρτα Κος τόνισε ότι η εξύμνηση εγκληματιών πολέμου αντιβαίνει στις ευρωπαϊκές αξίες και δεν έχει θέση στην ΕΕ ή σε χώρες που θέλουν να γίνουν μέλη, αναφερόμενη στον Ράτκο Μλάντιτς που πέθανε στη Χάγη σε ηλικία 83 ετών.
Αλεξάνταρ Βούτσιτς πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Βούτσιτς κατηγορεί τον ΟΗΕ ότι προσβάλει βαθύτατα τους Σέρβους

Ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς κατηγόρησε το δικαστήριο του ΟΗΕ για «απολίτιστη συμπεριφορά» επειδή δεν επέτρεψε στον Ράτκο Μλάντιτς να πεθάνει στη Σερβία, ενώ το Βελιγράδι περιμένει αν θα επιστραφεί η σορός του.
αναμμένο κερί πένθους
ΔΙΕΘΝΗ

Δημόσια δαπάνη η κηδεία του Ράτκο Μλάντιτς, ανακοίνωσε η Σερβία

Ο Ράτκο Μλάντιτς, γνωστός ως "Χασάπης της Βοσνίας", πέθανε στη Χάγη όπου εξέτιε ισόβια για γενοκτονία. Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Βούγιτς, θα κηδευτεί με όλες τις στρατιωτικές και κρατικές τιμές που δικαιούται.
ΟΗΕ σημαίες εξωτερικά
ΔΙΕΘΝΗ

Απεβίωσε ο Ράτκο Μλάντιτς, πρώην ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας

Ο Ράτκο Μλάντιτς, πρώην ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας, πέθανε στα 84 του χρόνια στο κέντρο κράτησης της Χάγης, όπου εξέτιε ισόβια για εγκλήματα πολέμου και γενοκτονία στη Σρεμπρένιτσα, όπως επιβεβαίωσε αξιωματούχος του ΟΗΕ.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη αρχηγού σερβικής μαφίας στην Κρήτη – Έρευνα για επαφές στην Ελλάδα

Συνελήφθη στην Κρήτη 38χρονος Σέρβος, καταζητούμενος από την INTERPOL για πλαστογραφία και διασυνδέσεις με τη συμμορία Kavac-Vracar, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.