ΓΔ: 1998.38 -0.80% Τζίρος: 284.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Βουλή των Ελλήνων εσωτερικό
Φώτο: SOOC

Ψηφίσθηκε ο προϋπολογισμός του 2021 με 158 ψήφους

Στις πέντε ημέρες που διήρκεσε η συζήτηση επί του Προϋπολογισμού, η Ολομέλεια συνεδρίασε 60 ώρες, μίλησαν 234 βουλευτές, 37 μέλη της κυβέρνησης και οι 6 πολιτικοί αρχηγοί.

Με 158 ψήφους «υπέρ», κυρώθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, ο κρατικός προϋπολογισμός του οικονομικού έτους 2021.

Με ευρύτατη πλειοψηφία 189 βουλευτών ψηφίσθηκαν οι δαπάνες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (16 βουλευτές τις καταψήφισαν και 95 ψήφισαν «παρών») όπως και οι δαπάνες της Προεδρίας της Δημοκρατίας που ψηφίσθηκαν από 266 βουλευτές (34 όχι).

Οι δαπάνες όλων των υπόλοιπων υπουργείων ψηφίσθηκαν επίσης από 158 βουλευτές (142 κατά) με μόνη διαφοροποίηση τις δαπάνες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που ψηφίστηκαν από 159 βουλευτές έναντι 141 βουλευτών που τις καταψήφισαν.

Η ονομαστική ψηφοφορία, εφέτος λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού, έγινε τόσο δια ζώσης μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος όσο και με επιστολικές ψήφους που απέστειλαν οι βουλευτές στο προεδρείο της Βουλής. Ψήφισαν και οι 300 βουλευτές.

Στις πέντε ημέρες που διήρκεσε η συζήτηση επί του Προϋπολογισμού, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας η Ολομέλεια συνεδρίασε 60 ώρες, μίλησαν 234 βουλευτές, 37 μέλη της κυβέρνησης και οι 6 πολιτικοί αρχηγοί. Ήταν, όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής, η πρώτη φορά που δεν χρειάσθηκε να μειωθεί ο χρόνος ομιλίας των αγορεύσεων προκειμένου να προλάβουν να μιλήσουν όσο περισσότεροι από τους εγγεγραμμένους βουλευτές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νικήτας Κακλαμάνης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κακλαμάνης: Στήριξη του Φάρου Τυφλών με μόνιμη χρηματοδότηση από τη Βουλή

Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης ανακοίνωσε ότι ο Φάρος Τυφλών Ελλάδος θα χρηματοδοτείται μόνιμα από τον προϋπολογισμό της Βουλής, αναγνωρίζοντας το κοινωνικό και εκπαιδευτικό του έργο.