ΓΔ: 2613.49 1.22% Τζίρος: 290.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
Ζωή Κωνσταντοπούλου ομιλία

Η Επιτροπή Δεοντολογίας εισηγείται άρση ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Η Επιτροπή Δεοντολογίας εισηγείται άρση ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ύστερα από μήνυση του Π. Κουσουλού για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμηση. Η τελική απόφαση θα ληφθεί από την Ολομέλεια της Βουλής.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας εισηγείται κατά πλειοψηφία στην Ολομέλεια την άρση της ασυλίας της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε μετά από έγκληση του δημοσιογράφου Πέτρου Κουσουλού στις 20.5.2026. Η υπόθεση αφορά φερόμενες ως τελεσθείσες αξιόποινες πράξεις εξύβρισης και συκοφαντικής δυσφήμησης που φέρονται να τελέστηκαν δημόσια, βάσει των άρθρων 361 και 363 του Ποινικού Κώδικα.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας της κυρίας Κωνσταντοπούλου τάχθηκε η ΝΔ. Αντίθετα, «κατά» γνωμοδότησαν το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Πλεύση Ελευθερίας. Η Νίκη επέλεξε το «παρών», ενώ η Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια. Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ απουσίασε από τη συνεδρίαση.

Η τελική απόφαση για την άρση ασυλίας θα ληφθεί από την Ολομέλεια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παύλος Πολάκης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης: Ζητά δημοσίευση συμφωνίας για Μονή Σινά από ΥΠΕΞ

Ο Παύλος Πολάκης ζήτησε να δημοσιοποιηθεί η Συμφωνία που καλούνται να υπογράψουν οι μοναχοί της Μονής Σινά, ενώ κατέθεσε έγγραφο που διαψεύδει το ΥΠΕΞ σχετικά με την εκδίκαση της υπόθεσης στο αιγυπτιακό δικαστήριο.
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συζήτηση στη Βουλή για νομοσχέδιο Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών και τροπολογίες για αμόλυβδη-Ηράκλειο

Ξεκίνησε στην Ολομέλεια η συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης με θετική ψήφο από ΝΔ και αρνητική από ΚΚΕ, Νίκη, Πλεύση. Έχουν κατατεθεί δύο υπουργικές και μία βουλευτική τροπολογία για διάφορα θέματα.
Ιωάννης Μπούγας στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο Κώδικας Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών

Το νομοσχέδιο για τον Κώδικα Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή και αύριο συζητείται στην Ολομέλεια, ενώ θα κατατεθούν σχετικές βελτιώσεις με βάση τις παρατηρήσεις και προτάσεις των φορέων.
Αίθουσα ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής ο Κώδικας Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε επί της αρχής το σχέδιο νόμου για τον Κώδικα Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών. Υπέρ τάχθηκε η ΝΔ, κατά ΚΚΕ και Πλεύση Ελευθερίας, ενώ τα άλλα κόμματα επιφυλάχθηκαν για την Ολομέλεια.
Ιωάννης Μπούγας στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπούγας: Αναγκαία η κουλτούρα εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Μπούγας τόνισε τη σημασία ενίσχυσης της κουλτούρας Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών και διαβεβαίωσε ότι χρήσιμες προτάσεις που ευθυγραμμίζονται με το νομοσχέδιο θα ενσωματωθούν πριν την ψήφισή του.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 13 Οκτωβρίου η ακρόαση για τη θέση αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου

Την Τρίτη 13 Οκτωβρίου θα γίνει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, όπου θα ακουστούν δέκα αρεοπαγίτες για την κάλυψη μίας θέσης αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής.