ΓΔ: 2615.96 0.22% Τζίρος: 123.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:23:39
Φρεγάτα ΠΝ εν πλω
Η φρεγάτα Κίμων του Πολεμικού Ναυτικού σε περιπολία στο Αιγαίο Πέλαγος.

Ολοκληρώθηκε η άσκηση «Ορμή 2/26» του Πολεμικού Ναυτικού

Ολοκληρώθηκε η άσκηση «Ορμή 2/26» του Πολεμικού Ναυτικού σε Σαρωνικό και Μυρτώο, με συμμετοχή ταχέων σκαφών και ελικοπτέρου MH-60R για ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και αξιολόγηση των σχεδίων του Στόλου.

Η άσκηση «Ορμή 2/26» του Πολεμικού Ναυτικού πραγματοποιήθηκε από την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου έως και την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, καλύπτοντας την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού κόλπου και του Μυρτώου πελάγους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, στην άσκηση έλαβαν μέρος μονάδες της Διοίκησης Ταχέων Σκαφών, καθώς και ελικόπτερο MH-60R της Διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικού.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η εκπαίδευση εντάσσεται στο ετήσιο πρόγραμμα επιχειρησιακής εκπαίδευσης των μονάδων του Αρχηγείου Στόλου.

Στόχος της άσκησης ήταν η αξιολόγηση της επιχειρησιακής σχεδίασης και η διατήρηση, αλλά και περαιτέρω ενίσχυση, της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Νέα συστήματα και drone στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Η φετινή παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2026 στη Θεσσαλονίκη θα αναδείξει τη νέα εποχή των Ενόπλων Δυνάμεων, με υπερσύγχρονα αμυντικά συστήματα όπως το David's Sling και το Spyder, ενταγμένα στην «Ασπίδα του Αχιλλέα».
Νίκος Δένδιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Διακλαδικό πεδίο για ΕΔ – Βελτιώνεται η ζωή των στελεχών

Η Γ' φάση του μετασχηματισμού των Ενόπλων Δυνάμεων επικεντρώνεται σε νέες τεχνολογίες, όπως το διάστημα και ο κυβερνοχώρος, με αυτοματοποίηση της διοίκησης, μη επανδρωμένα συστήματα και αναδιοργάνωση μονάδων ως το 2030.
Δημήτρης Χούπης αρχηγός ΓΕΕΘΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στην εκδήλωση για τα 85 χρόνια από το Ολοκαύτωμα Κερδυλλίων

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Δημήτριος Χούπης, παρέστη σε εκδήλωση για τα 85 χρόνια από το Ολοκαύτωμα των Κερδυλλίων και απέτισε φόρο τιμής στα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας, όπως αναφέρθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ.