ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Ρένα Δούρου ομιλία

Ρένα Δούρου και Νίκος Κοτζιάς σε επικοινωνία

Η Ρένα Δούρου και ο Νίκος Κοτζιάς συζήτησαν τηλεφωνικά για την ανάγκη σύμπραξης προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στη Δεξιά και τη διατήρηση μετώπου για την ειρήνη και το διεθνές δίκαιο, υπογραμμίζοντας τον διαρκή διάλογο.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν η Ρένα Δούρου, πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, και ο Νίκος Κοτζιάς, πρώην υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής της πολιτικής κίνησης «ΠΡΑΤΤΩ».

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Κουμουνδούρου, «η Ρένα Δούρου και ο Νίκος Κοτζιάς συζήτησαν για την επιτακτική ανάγκη να ενταθεί η μάχη των προοδευτικών δυνάμεων ενάντια στη Δεξιά και τις πολιτικές της, προκειμένου να αποτραπεί μία ακόμα, καταστροφική για τη χώρα, θητεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία υπηρετεί τα συμφέροντα της ολιγαρχίας».

Κατά τη συνομιλία, οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στην ανάγκη «συγκρότησης ενός μετώπου υπεράσπισης της ειρήνης και του διεθνούς διαλόγου, απέναντι στις δυνάμεις που καταπατούν βάναυσα το Διεθνές Δίκαιο και προκαλούν αποσταθεροποίηση στην ευρύτερη περιοχή».

Κοινή διαπίστωση αποτέλεσε ότι το επόμενο διάστημα απαιτούνται πρωτοβουλίες και συνεχής διάλογος για την ενίσχυση των δημοκρατικών, αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων.

Υπενθυμίζεται ότι την περίοδο 2014-2019, η Δύναμη Ζωής και η Ρένα Δούρου στη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής είχαν συνεργαστεί με το «ΠΡΑΤΤΩ», συνεργασία που αποτυπώθηκε στην εκλογή του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, Παναγιώτη Χατζηπέρου. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, το «ΠΡΑΤΤΩ» είχε υποστηρίξει εκ νέου τη Ρένα Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρένα Δούρου: Σχολιάζει επίθεση ακροδεξιών σε αντιφασίστα στην Ελευσίνα

Η Ρένα Δούρου τονίζει πως η ανοχή τροφοδοτεί τον νεοναζισμό και καλεί να καταπολεμηθεί το μίσος σε κάθε γειτονιά, μετά την επίθεση φασιστών με μαχαίρι σε 32χρονο αντιφασίστα έξω από το σπίτι του.
Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρ. Δούρου: Η συμμετοχή μου στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ιερή υποχρέωση, όχι αυτοκτονία

Η Ρένα Δούρου δήλωσε πως η συλλογικότητα και οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι πάνω από το προσωπικό, υπερασπίστηκε τη συλλογική ηγεσία και επισήμανε τις προσπάθειες του κόμματος για τα κοινωνικά προβλήματα και τη στεγαστική κρίση.
Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Θα προστατεύσει η κυβέρνηση τους Ελληνορθόδοξους στη Συρία;

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Σ, με επικεφαλής τη Ρένα Δούρου, ρωτούν την κυβέρνηση αν υπάρχει στρατηγική προστασίας των Ελληνορθόδοξων της Συρίας, ενώ ζητούν πρωτοβουλίες για την ασφάλεια μειονοτήτων εν μέσω νέου καθεστώτος στη χώρα.
Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δούρου: Η κυβέρνηση απειλεί κυριαρχία και καθημερινότητα πολιτών

Η Ρένα Δούρου, επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την εξωτερική πολιτική και χαρακτήρισε επικίνδυνη τη στάση της για τα κυριαρχικά δικαιώματα. Επέκρινε Γεραπετρίτη και Γεωργιάδη.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταδίκη Χρυσής Αυγής ομόφωνη, χωρίς μυστικά στην επίσκεψη Καλίν

Ο Δημήτρης Καιρίδης ανέφερε πως οι συναντήσεις μεταξύ ΕΥΠ και ΜΙΤ είναι τακτικές για την πάταξη της τρομοκρατίας και δεν πρέπει να αποτελούν πεδίο εντυπώσεων. Επισήμανε ότι η καταδίκη της Χρυσής Αυγής παραμένει ομόφωνη και πολιτική.
Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ρένα Δούρου συναντήθηκε με τον Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Γυναικών

Η Ρένα Δούρου τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηρίζει διαρκώς τις γυναίκες επιχειρηματίες και ότι η κυβέρνηση αγνοεί τις δυνατότητές τους, ενώ υπογράμμισε πως η ανάδειξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας είναι βασικός στόχος του κόμματος.