ΓΔ: 2613.49 1.22% Τζίρος: 290.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κτίριο

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Τ. Χατζηβασιλείου επισκέφθηκε τις Βρυξέλλες, μετείχε σε διεργασίες της ΕΕ και συναντήθηκε με επιτρόπους, συζητώντας για διεύρυνση, μεταναστευτικό και τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας το 2027.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Τάσος Χατζηβασιλείου, πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη εργασίας στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα 13 και την Τρίτη 14 Ιουλίου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συμμετείχε στις εργασίες του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και στις Διακυβερνητικές Διασκέψεις ΕΕ-Ουκρανίας, ΕΕ-Μαυροβουνίου και ΕΕ-Μολδαβίας.

Στο περιθώριο των εργασιών, ο κ. Χατζηβασιλείου είχε συναντήσεις με την Επίτροπο Διεύρυνσης, Marta Kos, και τον Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης, Magnus Brunner. Κατά τις συνομιλίες τους συζητήθηκαν η πορεία της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι προκλήσεις που συνδέονται με το μεταναστευτικό, καθώς και οι προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ για το δεύτερο εξάμηνο του 2027.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ σχεδιάζει άμεση θωράκιση της αγοράς της απέναντι σε εμπορικές κρίσεις

Η ΕΕ σχεδιάζει νέο εργαλείο για να κλείνει άμεσα και αποτελεσματικά την πρόσβαση στην εσωτερική αγορά σε περίπτωση εμπορικής σύγκρουσης με τρίτες χώρες, βασιζόμενη σε γαλλογερμανική πρόταση, ανακοίνωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Σύνοδος ΕΕ: «Η στήριξή μας στην Ουκρανία πιο σημαντική από ποτέ»

Η φον ντερ Λάιεν τόνισε τη σημασία της οικονομικής και αμυντικής στήριξης της ΕΕ στην Ουκρανία, αναφέροντας την εκταμίευση δισεκατομμυρίων ευρώ και την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις. Ζήτησε και τη συμβολή άλλων εταίρων για τη λήξη του πολέμου.
Εμανουέλ Μακρόν συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Μακρόν - Λυπάμαι για "πολύ πολιτικοποιημένη" συζήτηση στη μετανάστευση

Ο Μακρόν εξέφρασε λύπη για τη διχαστική και υπερπολιτικοποιημένη συζήτηση των Ευρωπαίων για τη μετανάστευση στη σύνοδο κορυφής, αναφέροντας εντάσεις ανάμεσα στην Ισπανία, την Ιταλία και τη Δανία λόγω της μεταναστευτικής κρίσης στη Θέουτα.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Φον ντερ Λάιεν: Δεν υπάρχει μαγική λύση για την ενέργεια, χρειάζονται δράσεις

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι δεν υπάρχει μία μαγική λύση για τις υψηλές τιμές ενέργειας, αλλά απαιτείται συνδυασμός μέτρων και ευρωπαϊκή συνεργασία. Τόνισε τη μεγάλη αύξηση τιμών σε αέριο και ντίζελ από τον Φεβρουάριο.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ προετοιμάζει άμεσα μέτρα προστασίας της αγοράς της, λέει η φον ντερ Λάιεν

Η ΕΕ ετοιμάζει νέο εργαλείο για γρήγορο αποκλεισμό πρόσβασης στην εσωτερική αγορά της σε περιπτώσεις εμπορικής σύγκρουσης με τρίτες χώρες, εμπνευσμένο από πρόταση Γαλλίας-Γερμανίας για ενίσχυση του αμυντικού της ρόλου.