ΓΔ: 2618.66 0.45% Τζίρος: 246.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:02:36
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
Φώτο: ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ: Πολύ σοβαρές οι αποκαλύψεις για παρακολούθηση του Στ. Κούλογλου

Το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει σοβαρές τις αποκαλύψεις για παρακολούθηση του Στ. Κούλογλου με Pegasus στη διάρκεια της συμμετοχής του στη PEGA, ζητώντας πλήρη έρευνα κι αποτελεσματικά μέτρα κατά της παράνομης χρήσης λογισμικών κατασκοπείας στην Ευρώπη

Το ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει ως «εξαιρετικά σοβαρό γεγονός» τις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του πρώην ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου με το κατασκοπευτικό λογισμικό Pegasus, κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στην Εξεταστική Επιτροπή PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σε ανακοίνωσή του, το κόμμα σημειώνει ότι η υπόθεση αφορά «ένα μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το οποίο συμμετέχει σε επιτροπή διερεύνησης της παράνομης χρήσης spyware στην Ευρώπη». Παράλληλα, τονίζει πως απαιτείται πλήρης διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές της Ελλάδας, του Βελγίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και η λήψη δεσμευτικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης χρήσης κακόβουλων λογισμικών.

Το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ότι «οι νέες αποκαλύψεις υπενθυμίζουν πως στην Ελλάδα το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων παραμένει ανοιχτό τέσσερα χρόνια μετά και η αλήθεια εξακολουθεί να αναζητείται». Επισημαίνει πως τα αιτήματα διερεύνησης που έχουν κατατεθεί στον Άρειο Πάγο δεν έχουν ακόμη εξεταστεί, ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «αρνείται συστηματικά την πλήρη κοινοβουλευτική διερεύνηση της υπόθεσης και εξακολουθεί να παρέχει προστασία στους εμπλεκομένους, περιφρονώντας τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες».

Καταληκτικά, το κόμμα αναφέρει ότι «οι αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του Στέλιου Κούλογλου υπενθυμίζουν πως η προστασία του κράτους δικαίου, της ιδιωτικότητας και της ανεξαρτησίας των δημοκρατικών θεσμών παραμένει μια ανοιχτή ευρωπαϊκή πρόκληση».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ανεδαφική η δήλωση Τσίπρα περί σύγκρουσης με συμφέροντα

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σχολίασε τη συνέντευξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον για αντιγραφή των προτάσεών του και ταύτιση με ΝΔ σε καίρια θέματα. Αμφισβήτησε τη δέσμευσή του για διαφάνεια και τον χαρακτήρισε "συμβιβασμένο Μαδούρο".
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Νίκου Καλογερόπουλου

Ο Τομέας Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ και η Νάγια Γρηγοράκου αποχαιρετούν τον Νίκο Καλογερόπουλο, επισημαίνοντας τη σημαντική του διαδρομή σε θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση, καθώς και το πολυσχιδές έργο του.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Η «Εστία» επανέλαβε το ανυπόστατο ρεπορτάζ της χωρίς νέο περιεχόμενο

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την «Εστία» για παραπλανητικό ρεπορτάζ και παραποίηση δηλώσεων, τονίζοντας πως δεν πρόκειται να απεμπολήσει την πολιτική του αυτονομία ούτε να υποκύψει σε πιέσεις υπέρ τρίτων.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Αναγκαία νέα εξωτερική πολιτική με στρατηγικό βάθος

Ο Κώστας Τσουκαλάς τόνισε στο ΕΡΤ News Radio ότι χρειάζεται στρατηγική βάθους, κατηγορώντας την κυβέρνηση για ελλειπή διπλωματία, στη σκιά της νέας αμυντικής συμφωνίας Τουρκίας με Σαουδική Αραβία και Πακιστάν, που ενισχύει τη γεωπολιτική της θέση.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Τα επιχειρήματα του κ. Σκέρτσου αναιρούνται διαρκώς

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον κ. Σκέρτσο για αλαζονεία και άστοχες δηλώσεις που προκαλούν δυσαρέσκεια, υποστηρίζοντας ότι αγνοεί την πραγματικότητα της ακρίβειας και της μείωσης εισοδήματος που αναδεικνύει και ο ΟΟΣΑ.
Μιχάλης Κατρίνης ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Αδρανής η κυβέρνηση στο μεταβαλλόμενο γεωπολιτικό περιβάλλον

Μιχάλης Κατρίνης επικρίνει την κυβέρνηση για αδράνεια στο αμυντικό και διπλωματικό πεδίο, με αφορμή τη συμφωνία Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας και Πακιστάν και τις συνεχείς διεθνείς πρωτοβουλίες της Άγκυρας.