ΓΔ: 2676.02 0.55% Τζίρος: 330.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:19:39
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά σε ερώτηση στη ΔΕΘ, με φόντο μπλε τοίχο.

Μητσοτάκης: Η βία δεν χωρά σε οργανωμένη κοινωνία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκεπτόμενος τη Χειρουργική Κλινική του Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης, καταδίκασε τη βία και χαρακτήρισε εγκληματίες όσους εμπλέκονται σε τέτοιες ενέργειες, μετά την επίθεση κατά της πολιτεύτριας ΝΔ Αφροδίτης Νέστορα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας ότι «η βία δεν έχει καμία θέση σε μια οργανωμένη κοινωνία». Η δήλωσή του έγινε μετά την επίσκεψή του στη Χειρουργική Κλινική του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου, όπου νοσηλεύεται η πολιτεύτρια Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Αφροδίτη Νέστορα, με αναπνευστικά προβλήματα και ελαφρά εγκαύματα, καθώς και οι γονείς της.

Η επίθεση σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιους μηχανισμούς στην πυλωτή της πολυκατοικίας όπου διαμένει η Νέστορα, προκαλώντας πυρκαγιά. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη συμπαράστασή του στα θύματα και ευχαρίστησε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τη φροντίδα τους.

Σε δηλώσεις του έξω από το Ιπποκράτειο, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Θεώρησα υποχρέωσή μου ως Πρωθυπουργός αλλά και ως Πρόεδρος της ΝΔ να βρεθώ σήμερα στη Θεσσαλονίκη και να επισκεφθώ τα στελέχη μας, τα οποία δέχτηκαν σήμερα το πρωί μια άνανδρη δολοφονική επίθεση». Επισήμανε επίσης ότι έχει «απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική αστυνομία και στις διωκτικές αρχές» και διαβεβαίωσε ότι οι υπεύθυνοι θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

Η μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα, ηλικίας 70 ετών, παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ, ενώ ο πατέρας της νοσηλεύεται με ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα στην Πνευμονολογική Κλινική του νοσοκομείου.

Παρουσία κυβερνητικού κλιμακίου στη Θεσσαλονίκη

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης) Κώστας Γκιουλέκας και ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Κωνσταντίνος Κυρανάκης. Στην είσοδο του νοσοκομείου τον υποδέχθηκαν ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ο διοικητής του Ιπποκρατείου Νικόλαος Αντωνάκης, καθώς και στελέχη της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη.

Ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης, Ζήση Ιωακείμοβιτς, στην είσοδο του σπιτιού του οποίου σημειώθηκε επίσης έκρηξη φιαλιδίων υγραερίου, χωρίς σοβαρές ζημιές. Με την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μητσοτάκης του εξέφρασε προσωπικά τη συμπαράστασή του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ 90η: Μητσοτάκης – Προοδεύουμε σε πολλά πεδία ασφάλειας

Ο πρωθυπουργός, στη 90ή ΔΕΘ, δήλωσε πως η χώρα κινείται στη σωστή κατεύθυνση σε θέματα ασφάλειας, εκφράζοντας ικανοποίηση για τη σύλληψη των ενόχων στη δολοφονία Νέστορα. Τόνισε την ανάγκη καταδίκης της πολιτικής βίας.
Κυριάκος Μητσοτάκης υπουργικό συμβούλιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Τα μέτρα δεν είναι προεκλογικά, δεν ξεπέρασα τα όρια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε στη ΔΕΘ πως το πακέτο στήριξης δεν είναι προεκλογικό και τόνισε ότι διαφέρει από το 2003, καθώς σήμερα το πολιτικό σκηνικό και οι ψηφοφόροι είναι πιο ώριμοι και έμπειροι.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Στόχος τα πιο ανταγωνιστικά ψηφοδέλτια παντού

Ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ τόνισε ότι τα έργα που υλοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη ανταποκρίνονται στις προσδοκίες του, ενώ αναμένει αν θα επιτευχθεί ο στόχος για τα ποσοστά της ΝΔ. Στόχος τα ανταγωνιστικά και ανανεωμένα ψηφοδέλτια.
Κυριάκος Μητσοτάκης συνέντευξη Τύπου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Στόχος το φθηνότερο ρεύμα, καλή η σχέση με Καραμανλή

Ο πρωθυπουργός, στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, δήλωσε πως σέβεται όλους τους αρχηγούς της ΝΔ, ενώ χαρακτήρισε αναγκαία τη διαγραφή Σαμαρά. Επανέλαβε στόχο για μείωση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας κατά 30% σε τρία χρόνια.
Κυριάκος Μητσοτάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ 2024: Μητσοτάκης – Δεν θυσιάζω το έργο μου για προεκλογικά οφέλη

Ο πρωθυπουργός τόνισε στη ΔΕΘ ότι η πρόοδος της ελληνικής οικονομίας αναγνωρίζεται διεθνώς, αν και παραδέχθηκε πως τα οφέλη δεν έχουν φτάσει σε όλους τους πολίτες. Επισήμανε επίσης το χαμηλό κόστος δανεισμού της χώρας.