ΓΔ: 2462.63 1.69% Τζίρος: 374.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Μάξιμος Χαρακόπουλος Βουλή

Αποζημιώσεις χαλάζιου σε Ελασσόνα-Φάρσαλα, ενίσχυση ΕΛΓΑ Λάρισας

Το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Λάρισας θα ενισχυθεί άμεσα με 12 γεωπόνους για να επιταχυνθεί η εκτίμηση ζημιών από πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ τον Μάξιμο Χαρακόπουλο.

Άμεση ενίσχυση του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Λάρισας με 12 γεωπόνους ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Ανδρέας Λυκουρέντζος, προκειμένου να επιταχυνθεί το εκτιμητικό έργο. Η δέσμευση δόθηκε στον γενικό γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτή Λαρίσης, Μάξιμο Χαρακόπουλο.

Όπως έγινε γνωστό, την προσεχή Δευτέρα 22 Ιουνίου, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης 120 γεωπόνων με 8μηνη σύμβαση σε όλη τη χώρα, θα τοποθετηθούν οι επιπλέον εκτιμητές στο υποκατάστημα της Λάρισας.

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από συνεργασία του Θεσσαλού πολιτικού με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, μετά τις επιτόπιες επισκέψεις του στις πληγείσες περιοχές της Ελασσόνας και των Φαρσάλων. Οι ζημιές προκλήθηκαν από ακραία καιρικά φαινόμενα – χαλαζόπτωση, ανεμοθύελλα και πλημμύρες – που έπληξαν καλλιέργειες σε Ολυμπιάδα, Σπαρμό, Ελληνικό, Πυργάκια, Λόφο, Ευίδριο, Δένδρα και Ναρθάκι.

Οι καταστροφές αφορούν δενδρώδεις καλλιέργειες, σιτηρά, μηδική, καπνά, βιομηχανική ντομάτα, καλαμπόκι, βαμβάκι και όσπρια, με τους παραγωγούς να ζητούν άμεση εκτίμηση για την αποζημίωσή τους.

Συντονισμός για άμεση καταγραφή ζημιών

Μετά από ενημέρωση που έλαβε ο κ. Χαρακόπουλος από τον δήμαρχο Φαρσάλων, Μάκη Εσκίογλου, καθώς και από τους προέδρους κοινοτήτων Ευιδρίου, Ναρθακίου και Ολυμπιάδας Ελασσόνας, έσπευσε στην κεντρική διοίκηση του ΕΛΓΑ για να ζητήσει επίσπευση των διαδικασιών.

Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας του με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ υπήρξε επίσης επικοινωνία με τον δήμαρχο Φαρσάλων και τον προϊστάμενο του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Λάρισας, Σπύρο Σπυρόπουλο, ώστε να διασφαλιστεί ο άμεσος συντονισμός των ενεργειών.

Αποζημιώσεις για τις μηλοκαλλιέργειες

Ο κ. Χαρακόπουλος έθεσε επιπλέον το ζήτημα των καταστροφών στις μηλοκαλλιέργειες της Ολυμπιάδας, οι οποίες υπέστησαν ζημιές παρά την ύπαρξη αντιχαλαζικών διχτύων. Το γεγονός αυτό, όπως επισήμανε, αναδεικνύει τη σφοδρότητα της χαλαζόπτωσης.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ δεσμεύτηκε να εξετάσει το αίτημα αποζημίωσης των παραγωγών αυτών, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του Οργανισμού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μανώλης Κεφαλογιάννης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίτημα Κεφαλογιάννη για πλήρη οικονομική στήριξη στους Έλληνες κτηνοτρόφους

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ζητά πλήρη οικονομική στήριξη των Ελλήνων κτηνοτρόφων στο Ευρωκοινοβούλιο, λόγω των σοβαρών απωλειών σε ζώα και εισόδημα από ασθένειες, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ευρωπαϊκής ετοιμότητας και προστασίας.
Μανώλης Κεφαλογιάννης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεφαλογιάννης: Στήριξη στους μικρούς παραγωγούς απέναντι στις αλυσίδες στην ΕΕ

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης τόνισε στο ΕΚ τη σημασία της ψήφισης για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές στην αγροδιατροφική αλυσίδα, με στόχο τη στήριξη του ευρωπαίου αγρότη. Η νέα συμφωνία ενισχύει συνεργασία και κυρώσεις κατά παραβατών.
Μανώλης Κεφαλογιάννης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεφαλογιάννης: Στρατηγική στήριξη για αμπέλια και κρασί στην Ευρώπη

Ο Μ. Κεφαλογιάννης τόνισε στο Ευρωκοινοβούλιο πως χωρίς εθνική και ευρωπαϊκή στρατηγική δεν θα υπάρχει αμπέλι, επισημαίνοντας ότι ο ελληνικός αμπελώνας είναι μικρός, γερασμένος και χρειάζεται στήριξη και ανανέωση.
Χρήματα και αριθμομηχανή
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΛΓΑ: 6,4 εκατ. ευρώ σε αγρότες για ζημιές από τον παγετό Άνοιξης 2025

Σήμερα καταβάλλονται 6,4 εκατ. ευρώ σε παραγωγούς που επλήγησαν από τον παγετό Άνοιξης 2025. Οι προκαταβολές καλύπτουν το 75% της εκτίμησης και ο ΕΛΓΑ συνεχίζει τις πληρωμές που φτάνουν πλέον στα 128 εκατ. ευρώ.