ΓΔ: 2266.09 2.08% Τζίρος: 705.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Πέδρο Σάντσεθ
Ο Πέδρο Σάντσεθ μιλά σε επίσημη εκδήλωση με φόντο τη σημαία της Ισπανίας.

Ισπανία: Ο Σάντσεθ καταδικάζει τη στάση του Ισραήλ προς ακτιβιστές

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ χαρακτήρισε απαράδεκτο το βίντεο με τον Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ να χλευάζει μέλη του στολίσκου για τη Γάζα και τόνισε ότι θα ζητήσει επέκταση της απαγόρευσης εισόδου του υπουργού σε όλη την ΕΕ.

Το βίντεο που δείχνει τον υπουργό Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ, Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, να χλευάζει μέλη του στολίσκου για τη Γάζα, χαρακτήρισε «απαράδεκτο» ο ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

«Δεν θα ανεχθούμε την κακομεταχείριση πολιτών μας από οποιονδήποτε», δήλωσε ο Σάντσεθ με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, καταδικάζοντας τη συμπεριφορά του ισραηλινού υπουργού.

Ο ισπανός πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι ήδη από τον Σεπτέμβριο είχε απαγορεύσει την είσοδο του Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ στην Ισπανία. Παράλληλα, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ζητήσει από τις Βρυξέλλες την επέκταση του συγκεκριμένου μέτρου σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο Μαδρίτης Ισπανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Κατηγορεί το Ισραήλ για παραβίαση της εκεχειρίας στον Λίβανο

Ο Ισπανός ΥΠΕΞ Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες κατηγόρησε το Ισραήλ για παραβίαση διεθνούς δικαίου και της εκεχειρίας, μετά από χθεσινές αεροπορικές επιθέσεις στον Λίβανο. Η Ισπανία παραμένει σκληρή επικριτής των ενεργειών ΗΠΑ-Ισραήλ.
Πέδρο Σάντσεθ
ΔΙΕΘΝΗ

Σάντσεθ: Τεράστιο λάθος ο πόλεμος κατά του Ιράν, στήριξη στην Κύπρο

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ χαρακτήρισε τον πόλεμο ΗΠΑ και Ισραήλ κατά του Ιράν ως «τεράστιο λάθος» και δήλωσε πως η Ισπανία στηρίζει την Κύπρο με αμυντική βοήθεια, εμμένοντας στο «όχι στον πόλεμο».
Σημαίες ΕΕ και Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις ΕΕ κατά του Ισραηλινού υπ. Εθνικής Ασφάλειας ζητούν κράτη-μέλη

Ιταλία, Ιρλανδία και Ισπανία ζήτησαν κυρώσεις από την ΕΕ κατά του Ισραηλινού υπ. Εθνικής Ασφάλειας, μετά από βίντεο που δείχνει ταπεινωμένους ακτιβιστές του στολίσκου για τη Γάζα. Ταγιάνι και Σάντσεθ το χαρακτήρισαν "απαράδεκτο."