ΓΔ: 2475.98 0.17% Τζίρος: 457.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
Φώτο: ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ: Προειδοποίηση για θεσμική εκτροπή στη συζήτηση για εξεταστική επιτροπή

Το ΠΑΣΟΚ προειδοποιεί την κοινοβουλευτική πλειοψηφία να μην «ευτελίσει ξανά» το Κοινοβούλιο, εν όψει της συζήτησης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις παράνομες παρακολουθήσεις, η οποία θα γίνει την Παρασκευή.

Το ΠΑΣΟΚ καλεί την κοινοβουλευτική πλειοψηφία «να μη διανοηθεί να ευτελίσει ξανά το Κοινοβούλιο», ενόψει της συζήτησης που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή στην Ολομέλεια σχετικά με το αίτημα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις παράνομες παρακολουθήσεις.

Με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε ότι «είδαμε το τρέιλερ μιας ακόμη προαναγγελθείσας θεσμικής εκτροπής».

Στην ανακοίνωσή του, το ΠΑΣΟΚ αναφέρει πως «πριν από λίγο στη σημερινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ανακοίνωσε ότι την Παρασκευή εισάγεται στην Ολομέλεια το αίτημα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις παράνομες παρακολουθήσεις». 

Το κόμμα προσθέτει ότι «ο κ. Κακλαμάνης έκανε ρητή αναφορά στα άρθρα του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής που σύμφωνα με την πρόταση της Κ.Ο. πρέπει να εφαρμοστούν για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής της μειοψηφίας, δηλαδή η εξεταστική επιτροπή αποφασίζεται με τουλάχιστον 120 ψήφους».

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, «όταν οι εκπρόσωποι του κόμματος στη Διάσκεψη ζήτησαν να δεσμευτεί ο Πρόεδρος της Βουλής ως θεματοφύλακας των κοινοβουλευτικών διαδικασιών ότι δεν θα αλλάξει η προβλεπόμενη διαδικασία –όπως διαρρέεται στον Τύπο ότι είναι πρόθεση της κυβέρνησης–, ο κ. Κακλαμάνης παρέπεμψε στην Ολομέλεια». 

Το κόμμα σημειώνει επίσης ότι «παρά τα επανειλημμένα αιτήματα να τοποθετηθούν οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας, εκείνοι σιώπησαν».

«Σήμερα, συνεπώς, είδαμε το τρέιλερ μιας ακόμη προαναγγελθείσας θεσμικής εκτροπής», τονίζει το ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας: «Μην διανοηθεί η κυβερνητική πλειοψηφία να ευτελίσει ξανά το Κοινοβούλιο για να αποφύγει τη λογοδοσία για το δυσώδες σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων. Η συγκάλυψη δεν θα περάσει».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Προτεραιότητα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις για τα κόκκινα δάνεια

Ο Κώστας Τσουκαλάς ανέλυσε στο Ρ/Φ ALPHA 9,89 την πρόταση ΠΑΣΟΚ για τα κόκκινα δάνεια, δίνοντας έμφαση στην επαναφορά προστασίας α' κατοικίας, ανεξάρτητο καθορισμό αξίας ακινήτων και συμμετοχή πιστωτών στον εξωδικαστικό μηχανισμό.
Σάκης Αρναούτογλου ομιλία Ευρωκοινοβούλιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρναούτογλου: Η Ελλάδα έχει τον πιο γηρασμένο στόλο οχημάτων στην ΕΕ

Η Ελλάδα έχει τον πιο γερασμένο στόλο οχημάτων στην ΕΕ, με μέση ηλικία 18 έτη στα ΙΧ και 23 έτη στα φορτηγά, σημείωσε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σ. Αρναούτογλου, ζητώντας μέτρα για ιχνηλασιμότητα και ευθύνη κατασκευαστών.
Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Ρούντας: Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την καταστροφική του πολιτική

Ο Γιώργος Ρούντας της «Νίκης» επέκρινε έντονα το ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος για την πρόταση προστασίας της αυτονομίας της γυναίκας στην κύηση, κατηγορώντας το για εθνοκτόνα πολιτική από το 1986.
Μιχάλης Κατρίνης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Το κράτος δεν λειτουργεί για χρέη, ακρίβεια και οφειλές

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για επιλεκτικές παροχές και αναποτελεσματικότητα, φέρνοντας στοιχεία για ιδιωτικό χρέος, ακρίβεια και οφειλές του Δημοσίου.
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Συνταγματικές αλλαγές για δικαιώματα, στέγαση και περιβάλλον

Τη συνταγματική θωράκιση των δικαιωμάτων, της προστασίας του περιβάλλοντος, της προσιτής κατοικίας και της αναπαραγωγικής αυτονομίας των γυναικών προτείνει το ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Συντάγματος.
Νίκος Ανδρουλάκης πρόσωπο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Στήριξη στους δανειολήπτες και εφαρμογή απόφασης Αρείου Πάγου

Με βίντεο στο TikTok, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης στηρίζει τους δανειολήπτες και ζητά άμεση εφαρμογή της απόφασης του Αρείου Πάγου για το ύψος των τόκων, ενώ επικρίνει την κυβέρνηση για ασάφεια στη στάση της.