ΓΔ: 2421.69 1.06% Τζίρος: 313.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Νέα Αριστερά εκδήλωση
Εκδήλωση Νέα Αριστερά με βασικούς ομιλητές σε κεντρική σκηνή.

Σακελλαρίδης: Στόχος η ενότητα της Αριστεράς και της Οικολογίας

Ο Γραμματέας της Νέας Αριστεράς, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, τόνισε από την Πάτρα τη σημασία της ανασύνθεσης και συνεργασίας στον χώρο της Αριστεράς, με στόχο ένα κοινό πρόγραμμα για τα προβλήματα του 2026.

Ο Γραμματέας της Νέας Αριστεράς, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, τόνισε από την Πάτρα ότι η παράταξη επιδιώκει την ανασύνθεση των δυνάμεων της Αριστεράς και της Οικολογίας, καθώς και τη διαμόρφωση κοινής προγραμματικής βάσης με άλλους πολιτικούς χώρους. Όπως σημείωσε, στόχος είναι να υπάρξει «προγραμματική συμφωνία» που θα επιτρέψει τη συνεργασία σε ουσιαστικό επίπεδο.

Ο κ. Σακελλαρίδης υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό οι πολιτικές δυνάμεις να διαμορφώσουν ένα κοινό πλαίσιο για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του 2026, αντί να εστιάζουν αποκλειστικά στα γεγονότα του 2015. Επεσήμανε ότι η Νέα Αριστερά επιθυμεί να απευθυνθεί σε ένα ευρύτερο κοινό που έχει απομακρυνθεί από την Αριστερά ή έχει στραφεί προς κόμματα αντιπολιτικής και λαϊκισμού.

Το ενδεχόμενο νέου κόμματος από τον Αλέξη Τσίπρα

Απαντώντας σε ερώτηση για τη δημιουργία κόμματος από τον Αλέξη Τσίπρα, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ανέφερε ότι «ο κ. Τσίπρας θα προχωρήσει στη δημιουργία κόμματος και σίγουρα θα κριθεί για τις πολιτικές θέσεις που θα εκφράσει». Ωστόσο, εκτίμησε ότι ο τρόπος με τον οποίο κινείται δεν είναι ο ενδεδειγμένος για να υπάρξει δυναμική ανατροπής της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως είπε, αυτό που απαιτείται είναι μια καθαρή πολιτική πρόταση με σαφήνεια και προγραμματικό λόγο, χωρίς θολό στίγμα. Παράλληλα, επεσήμανε ότι το βασικό πρόβλημα της πολιτικής στάσης του κ. Τσίπρα είναι η κρίση αξιοπιστίας που ταλανίζει τον αριστερό και προοδευτικό χώρο, η οποία ξεκίνησε από τα χρόνια της ήττας του 2023 και παραμένει άλυτη.

Κάλεσμα για συνεργασία στον προοδευτικό χώρο

Ο Γραμματέας της Νέας Αριστεράς σημείωσε ότι, επειδή υπάρχει «γνήσιο λαϊκό αίτημα να πέσει ο Μητσοτάκης», το επόμενο βήμα πρέπει να γίνει από τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με τον ίδιο, αν πράγματι υπάρχει ενδιαφέρον για μια προοδευτική απάντηση απέναντι στην κυβέρνηση της Δεξιάς, οι πρώτοι που πρέπει να κινηθούν προς τη συνεργασία είναι το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Τσίπρας, όπως δείχνουν και τα δημοσκοπικά δεδομένα.

Καταλήγοντας, ο κ. Σακελλαρίδης υπογράμμισε ότι «δεν μπορούμε να λέμε γενικά και αόριστα να πέσει ο Μητσοτάκης» όταν δεν υπάρχει διάθεση για συνεργασία μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων που δηλώνουν έτοιμες να αποτελέσουν εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλέξης Χαρίτσης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση επιλέγει τον δρόμο του εθνικισμού και της διχόνοιας

Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για επίθεση στη δημόσια εκπαίδευση και υγεία και υπογράμμισε ότι η Αριστερά θα παλέψει για κοινωνική δικαιοσύνη και σταθερότητα.
Άνδρας με κοστούμι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση δημάρχου Καλαβρύτων στον Κυρανάκη για επαναλειτουργία του Οδοντωτού

Ο δήμαρχος Καλαβρύτων, Αθ. Παπαδόπουλος, απάντησε στην επιστολή του Κ. Κυρανάκη για την επαναλειτουργία του Οδοντωτού, τονίζοντας πως δεν αποφεύγει τις ευθύνες του και αγωνίζεται για την επαναφορά της διακοπείσας γραμμής.
Ολομέλεια Βουλής Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Διαλύθηκε η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Αριστεράς

Ανακοινώθηκε στη Βουλή η αποχώρηση έξι βουλευτών από τη Νέα Αριστερά, ενώ αύριο αναμένεται και η παραίτηση της κ. Αχτσιόγλου. Η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Αριστεράς διαλύεται και οι αποχωρήσαντες είναι πλέον ανεξάρτητοι.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καμένα Βούρλα: Βρέθηκαν 1.380 δενδρύλλια κάνναβης, συνελήφθη ένας

Αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας εντόπισαν φυτεία με 1.380 δενδρύλλια κάνναβης στα Καμένα Βούρλα, συνέλαβαν έναν αλλοδαπό και αναζητούν δύο συνεργούς. Το προσδοκώμενο κέρδος ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ.