ΓΔ: 2211.2 -1.12% Τζίρος: 284.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Δημόσια ομιλία ανδρός
Φώτο: Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, Credits: SOOC/ Nick Paleologos

Συνάντηση Γ. Φλωρίδη με την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας Λ. Κοβέσι

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας Λάουρα Κοβέσι θα συναντήσει τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη στις 22 Απριλίου και θα συμμετάσχει στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών στις 23 Απριλίου. Δεν έχουν ανακοινωθεί άλλες συναντήσεις.

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας Λάουρα Κοβέσι αναμένεται να επισκεφθεί την Τετάρτη 22 Απριλίου 2026 τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής της στην Αθήνα. 

Την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 23 Απριλίου, θα συμμετάσχει στις εργασίες του 11ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, σε πάνελ με τίτλο «The Shock of the New» («Το Σοκ του Νέου»).

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, το περιεχόμενο της συνάντησης με τον κ. Φλωρίδη δεν έχει δημοσιοποιηθεί από την πλευρά της κυρίας Κοβέσι. Δεν έχει επίσης ανακοινωθεί εάν η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας θα πραγματοποιήσει και άλλες επαφές με κυβερνητικούς ή δικαστικούς αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το υπόλοιπο πρόγραμμα της κυρίας Κοβέσι στην Ελλάδα, ενώ αναμένεται περαιτέρω πληροφόρηση ενόψει της παρουσίας της στο Φόρουμ των Δελφών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γεώργιος Φλωρίδης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. McGrath: Εξαιρετική πρόοδος της Ελλάδας στο Κράτος Δικαίου

Συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Michael McGrath είχε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γ. Φλωρίδης, ενημερώνοντάς τον για τις μεταρρυθμίσεις στη Δικαιοσύνη. Ο Επίτροπος επαίνεσε τα επιτεύγματα και ανήγγειλε αυξημένη χρηματοδότηση για εκσυγχρονισμό.
Ελληνική και ευρωπαϊκή σημαία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρώτη συνεδρίαση επιτροπής για την οργάνωση της ελληνικής Προεδρίας ΕΕ

Με την παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη έγινε η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής για την οργάνωση της ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε. το β' εξάμηνο 2027, με έμφαση σε νομικά θέματα και διεθνή συνεργασία.
Λάουρα Κοβέσι πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοβέσι: Θετική η ανταπόκριση της Ελλάδας για την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Η Λάουρα Κοβέσι εξέφρασε την ικανοποίησή της στη συνάντηση με την ηγεσία του Υπ. Δικαιοσύνης για τα μέτρα στήριξης στη λειτουργία του Γραφείου της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στην Ελλάδα, τονίζοντας τη θετική ανταπόκριση της κυβέρνησης.
Γιώργος Φλωρίδης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φλωρίδης: Ομάδα εργασίας για την ελληνική προεδρία της ΕΕ στη Δικαιοσύνη

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης σύστησε ομάδα εργασίας για την οργάνωση της ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ το 2027. Πρόεδρος ορίστηκε η Ιωάννα Κλάπα και μέλος ο Λίνος Σισιλιάνος.
Γιώργος Φλωρίδης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φλωρίδης: Συνάντηση με τον Ιρλανδό υπουργό για τη συνεργασία στη Δικαιοσύνη

Ο Γ. Φλωρίδης και ο Ι. Μπούγας συναντήθηκαν με τον Ιρλανδό υπουργό Jim O' Callaghan για προετοιμασία της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ το 2027. Θα ανακοινωθεί ομάδα εργασίας για θέματα Δικαιοσύνης τις επόμενες μέρες.