ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Βουλή των Ελλήνων

Σάββατο πρωί στη Βουλή η πρόσβαση κομμάτων στις δικογραφίες ΟΠΕΚΕΠΕ

Το Σάββατο στις 10 π.μ. θα δοθεί πρόσβαση σε βουλευτές στη δικογραφία για τις παράνομες επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ στις 11 π.μ. αντίγραφα θα λάβουν τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας για τους 11 βουλευτές της ΝΔ.

Στις δέκα το πρωί του Σαββάτου θα δοθεί πρόσβαση στους βουλευτές, που θα ορίσει κάθε Κοινοβουλευτική Ομάδα, στη δικογραφία η οποία διαβιβάστηκε αμελλητί στη Βουλή, σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών. Η υπόθεση αφορά τις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ και σχετίζεται με τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό και την πρώην υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινή Αραμπατζή.

Μία ώρα αργότερα, δηλαδή στις 11 το πρωί, αναμένεται, σύμφωνα με αρμόδιες κοινοβουλευτικές πηγές, να παραδοθεί στα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας αντίγραφο της δικογραφίας που αφορά σε 11 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Για τους ίδιους ζητείται η άρση της ασυλίας τους στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης.

Οι 11 βουλευτές που αναφέρονται στη δικογραφία θα λάβουν γνώση του περιεχομένου της αργότερα απόψε. Η Επιτροπή Δεοντολογίας, όπως έχει ανακοινώσει ο πρόεδρός της, Γιώργος Γεωργαντάς, θα συνεδριάσει τη Μεγάλη Τρίτη με αντικείμενο τη διατύπωση γνώμης των μελών της επί των αιτήσεων άρσης ασυλίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Παπανδρέου στο συνέδριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Παπανδρέου: Υπερασπιζόμαστε το Σύνταγμα για τα παιδιά μας

Ο Γιώργος Παπανδρέου άσκησε σκληρή κριτική στη ΝΔ για τη διαδικασία αναθεώρησης Συντάγματος, στηρίζοντας τη στάση του ΠΑΣΟΚ και καλώντας σε συνεννόηση τα κόμματα της αντιπολίτευσης για ουσιαστικές αλλαγές στα κρίσιμα άρθρα.
Μαργαρίτης Σχοινάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απορρίφθηκε η ένσταση συνταγματικότητας για το άρθρο 74 στη Βουλή

Έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΠΑΣΟΚ για την ένσταση αντισυνταγματικότητας στο αλιευτικό νομοσχέδιο· η ένσταση απορρίφθηκε από την κυβέρνηση, ενώ η αντιπολίτευση την στήριξε.
Μαργαρίτης Σχοινάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχοινάς: «Δεν χρωστάω σε κανέναν» – Τι αλλάζει στο άρθρο 74 για παραγωγούς

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μαργαρίτης Σχοινάς τόνισε στη Βουλή ότι δεν περνά ύποπτες διατάξεις και δεν χρωστά σε κανέναν, υπερασπιζόμενος το άρθρο 74, ενώ δήλωσε πρόθυμος για αλλαγές ή απόσυρσή του αν συνεχιστούν οι ενστάσεις.
Ζωή Κωνσταντοπούλου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Απαίτηση απόσυρσης του άρθρου 74 για ΟΠΕΚΕΠΕ στη Βουλή

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε απόσυρση του άρθρου 74 για τις επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ, κατηγορώντας το ως μέσο συγκάλυψης εγκληματικών πράξεων. Επέκρινε και τα κόμματα που, κατά την ίδια, ετοιμάζουν μυστική συγκυβέρνηση με τη ΝΔ.
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εγκρίθηκε στην Επιτροπή ο Αλιευτικός Κώδικας, αύριο στην Ολομέλεια

Ένταση προκλήθηκε στη Βουλή για διάταξη που αφορά εκκαθάριση αιτήσεων ΟΠΕΚΕΠΕ 2018-2022, η οποία εντάχθηκε στον Αλιευτικό Κώδικα. Υπέρ μόνο οι βουλευτές ΝΔ, με τα άλλα κόμματα να επιφυλάσσονται για την Ολομέλεια.
Βουλή των Ελλήνων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απόρριψη ένστασης ΠΑΣΟΚ για ΕΥΑΘ – Αλλαγές στη διαχείριση νερού

Η Βουλή απέρριψε την ένσταση αντισυνταγματικότητας του ΠΑΣΟΚ για άρθρα του νομοσχεδίου επέκτασης αρμοδιοτήτων ΕΥΔΑΠ/ΕΥΑΘ, με τον υπουργό να τονίζει ότι το Σύνταγμα επιτρέπει ανάθεση υδροδότησης σε κρατικές εταιρείες.