ΓΔ: 2309.1 1.50% Τζίρος: 365.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Παύλος Γερουλάνος ομιλία
Φώτο: SOOC

Π. Γερουλάνος: Νίκη με ενότητα, οργάνωση και στρατηγική για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Ο Παύλος Γερουλάνος, μιλώντας στο 4ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, τόνισε πως ο αγώνας τους είναι για πολιτική αλλαγή και ισχυρή Δημοκρατία, κατηγορώντας τη ΝΔ για αυταρχισμό.

Απευθυνόμενος στους συνέδρους του 4ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ως «συμπολεμιστές στη μάχη για πολιτική αλλαγή», ο Παύλος Γερουλάνος τόνισε ότι πρόκειται για μια εκλογική διαδικασία «μοναδικής εθνικής και πολιτικής σημασίας που θα καθορίσει το μέλλον μας στην πολιτική ζωή του τόπου». Υπογράμμισε πως «ανήκουμε σε ένα στράτευμα αδιαίρετο και δυνατό απέναντι στα προβλήματα της Ελληνίδας και του Έλληνα».

Ο κ. Γερουλάνος σημείωσε ότι «η πατρίδα μας σήμερα έχει ανάγκη από νέο ρόλο στο διεθνές στερέωμα. Να γίνει ξανά γέφυρα ηπείρων, θρησκειών και πολιτισμών. Όχι σύνορο συμφερόντων». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «η Δημοκρατία μας έχει ανάγκη από θεσμούς που ελέγχουν κάθε εξουσία» και πως «έχουμε ανάγκη από μια στιβαρή οικονομία και ένα κοινωνικό κράτος αξιόπιστο που προσφέρουν ασφάλεια και δυνατότητες».

Κριτική στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Παύλος Γερουλάνος επισήμανε ότι «εχθρός μας είναι μόνο τα προβλήματα του λαού. Εμπόδιο στο δρόμο να τα λύσουμε η Νέα Δημοκρατία και ο κύριος Μητσοτάκης». Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «ήρθαν με πρόσχημα την Δημοκρατία, την ποδοπάτησαν όπου, όπως και όποτε μπορούσαν», ενώ «ήρθαν μιλώντας για "Αριστεία", εννοούσαν αλαζονεία, αυθαιρεσία, ατιμωρησία». Πρόσθεσε ακόμη ότι «ήρθαν επικαλούμενοι τη σταθερότητα, μας ενέπλεξαν σε περιφερειακές διαμάχες που αποσταθεροποιούν τον κόσμο».

Τόνισε ότι «είναι το πρόβλημα. Και είμαστε η λύση», υπογραμμίζοντας πως «αυτά τα δύο δεν συμβιβάζονται ούτε κυβερνητικά. Σε καμία περίπτωση». Αναφερόμενος στις εσωκομματικές θέσεις, σχολίασε: «Σωστός ο Χάρης (σ.σ. Δούκας) που επέμεινε. Σωστός ο πρόεδρος που το υιοθέτησε», επισημαίνοντας ότι «δεν νοείται κανένας κυβερνητικός συμβιβασμός που υπονομεύει το μέλλον της πατρίδας μας. Για καμία καρέκλα εξουσίας. Σε καμία περίπτωση».

Στρατηγική για την εκλογική νίκη

Ο κ. Γερουλάνος ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ διαθέτει το πολιτικό και ηθικό πλεονέκτημα, ενώ ο αντίπαλος είναι ευάλωτος. Ωστόσο, σημείωσε ότι «η νίκη δεν θα έρθει μόνο από την αδυναμία τους», αλλά «θέλει σύστημα, οργάνωση και ενότητα». Στόχος, είπε, είναι «να φέρουμε 1,5 εκατομμύριο ψήφους στην κάλπη».

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, πρότεινε «σε πολιτικό επίπεδο να ολοκληρώσουμε και να μεταφράσουμε το κυβερνητικό μας πρόγραμμα με βάση τις ανάγκες κάθε κοινωνικής ομάδας και κάθε γεωγραφικής περιοχής». Επεσήμανε επίσης την ανάγκη «να επεξεργαστούμε τα 5 πρώτα νομοσχέδια που θα προτάξει το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση».

Πρότεινε το νέο Πολιτικό Συμβούλιο να λειτουργήσει ως ομάδα καθημερινού συντονισμού και άμεσης δράσης. Σε οργανωτικό επίπεδο, ο στόχος των 1,5 εκατομμυρίων ψήφων πρέπει να μεταφραστεί σε συγκεκριμένους στόχους για κάθε Περιφερειακή και Νομαρχιακή οργάνωση. Στο επικοινωνιακό επίπεδο, σημείωσε ότι «ο αντίπαλος έχει υπεροπλία» και πως πρέπει να δοθεί έμφαση στα κοινωνικά και περιφερειακά μέσα, καθώς και σε «σύντομη, συνοπτική, τακτική και σε συγκεκριμένη ώρα, κάθε μέρα, ενημέρωση μελών και φίλων για τη γραμμή του κόμματος».

Το ΠΑΣΟΚ ως φάρος Δημοκρατίας

Ο Παύλος Γερουλάνος τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ ήταν και οφείλει να παραμείνει φάρος Δημοκρατίας και Ισονομίας». Ανέφερε ότι πολλές από τις καταστατικές αλλαγές που προτείνει ο πρόεδρος έχουν θετικά στοιχεία, ενώ άλλες χρειάζονται περαιτέρω επεξεργασία στη βάση.

Επισήμανε ότι δεν πρέπει να υπάρξει βιασύνη και έκανε λόγο για Καταστατικό Συνέδριο τον Σεπτέμβριο, «που θα αναδείξει ότι εννοούμε αυτά που λέμε και λέμε αυτά που εννοούμε».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Ο Γεωργιάδης προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα

Ο Κ. Τσουκαλάς απαντά στον Α. Γεωργιάδη, λέγοντας πως ο υπουργός χαρακτηρίζει άκυρη την ανανέωση θητείας Ευρωπαίων Εισαγγελέων και κατηγορεί την Παπανδρέου για εκβιασμό. Ζητά να δημοσιευτεί η σχετική απόφαση, που δεν έχει εμφανιστεί.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Η παραίτηση Λαζαρίδη δείχνει την αδυναμία του πρωθυπουργού

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σχολιάζει ότι η παραίτηση Λαζαρίδη αναδεικνύει την αδυναμία του Πρωθυπουργού και καταλογίζει στον κ. Μητσοτάκη ότι προστάτευε προσωπικά ρουσφέτια, αδιαφορώντας για την αλήθεια και τη νομιμότητα.
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Μέχρι πότε ο κ. Μητσοτάκης θα διατηρεί το ρουσφέτι του;

Το ΠΑΣΟΚ επέκρινε την απόφαση του πρωθυπουργού να διατηρήσει τον κ. Λαζαρίδη στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «ανεξήγητη επιλογή» και τονίζοντας πως ακόμα και στελέχη της ΝΔ διαφωνούν, ενώ γίνεται λόγος για πολιτικό βάρος.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: «Άνθρακες ο θησαυρός» για την ελληνική αμυντική βιομηχανία

Ο τομεάρχης Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης καλεί την κυβέρνηση και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να ενημερώσει για τις ελληνικές εταιρείες που έχουν εξασφαλίσει συνεργασίες σε αμυντικά προγράμματα.
Μιχάλης Κατρίνης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρίνης: Η κυβέρνηση στοχοποιεί θεσμούς, δικαστές και αντιπάλους

Ο βουλευτής του Νομού Ηλείας, Μιχάλης Κατρίνης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για στοχοποίηση θεσμών, δικαστικών λειτουργών και πολιτικών αντιπάλων, μιλώντας για κρίση αξιοπιστίας και τοξικότητα.