ΓΔ: 2456.16 -2.02% Τζίρος: 414.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Λάζαρος Τσαβδαρίδης ομιλία

Ρόδος: Στο επίκεντρο οι αναπτυξιακές προοπτικές των νησιών

Στη Ρόδο συναντήθηκαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης Λ. Τσαβδαρίδης με τον περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου και τον δήμαρχο Ρόδου, εστιάζοντας στις αναπτυξιακές προοπτικές και στη μεγιστοποίηση της αξιοποίησης χρηματοδοτικών εργαλείων για το νησί.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Λάζαρος Τσαβδαρίδης είχε σήμερα συνάντηση στη Ρόδο με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και τον δήμαρχο Ρόδου Αλέξανδρο Κολιάδη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι αναπτυξιακές προοπτικές της νησιωτικής περιοχής και οι τρόποι ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας μέσω των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ρόδου, «συζητήθηκαν επίσης τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει ανάγκη η Ρόδος ώστε να υποστηρίξει τη δυναμική της. Στόχος είναι η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των πόρων του Υπουργείου Ανάπτυξης, για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και των υποδομών της περιοχής».

Ο κ. Τσαβδαρίδης αναμένεται να παραστεί το βράδυ στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Επιμελητηρίων Νήσων Αιγαίου και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, όπου θα συζητηθεί ο διάλογος για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στα νησιά του Αιγαίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Παπαθανάσης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παπαθανάσης: Ισχυρή οικονομία στηρίζει κοινωνία και επιχειρήσεις

Ο Ν. Παπαθανάσης επισκέφθηκε τη Δυτική Μακεδονία, επισημαίνοντας τη σημασία της οικονομικής ανάπτυξης και στήριξης της κοινωνίας. Εγκαινιάστηκαν νέα έργα υγείας και ανακοινώθηκαν επενδύσεις σε νοσοκομεία και υποδομές.
Γιάννης Μπράτακος πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Μπρατάκος: Η 90η ΔΕΘ αφετηρία για νέο παραγωγικό συμβόλαιο στη χώρα

Το ΕΒΕΑ υπέβαλε στον Πρωθυπουργό και τα κόμματα υπόμνημα με προτάσεις για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, εστιάζοντας σε παραγωγικότητα, επενδύσεις και καινοτομία, ενόψει της ΔΕΘ, ζητώντας βιώσιμη ανάπτυξη και ισχυρότερες επιχειρήσεις.
Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΝ-ΕΤΕπ: Συμφωνία για ενίσχυση ανθεκτικότητας κρίσιμων υποδομών

Η ΕΤΕπ προσφέρει τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα για την ενίσχυση και προστασία κρίσιμων υποδομών, με στόχο την ανθεκτικότητα ενέργειας και νερού, συμβάλλοντας σε αξιόπιστα και βιώσιμα δίκτυα, σύμφωνα με το ΥΠΕΝ.