ΓΔ: 2507.99 -0.16% Τζίρος: 247.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Νίκος Δένδιας βουλή
Φώτο: SOOC

«Briefing» στο ΥΠΕΘΑ: Σύσκεψη Δένδια για τη Μέση Ανατολή

Σε καθεστώς αυξημένης ετοιμότητας το ΥΠΕΘΑ: με απόφαση Δένδια η αξιολόγηση των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή περνά σε καθημερινές συσκέψεις στις 08:00, με πλήρη εφαρμογή των πρωτοκόλλων ασφαλείας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας συγκάλεσε σήμερα, Δευτέρα 2 Μαρτίου, νέα σύσκεψη στην αίθουσα του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, με αντικείμενο την αξιολόγηση των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Όπως ανακοινώθηκε, επιβεβαιώθηκε ότι βρίσκονται σε πλήρη εφαρμογή τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα και ότι έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας.

Αποφασίστηκε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας η σύσκεψη να πραγματοποιείται σε καθημερινή βάση, στις 08:00 το πρωί.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θανάσης Δαβάκης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνιος Οικονόμου, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Δημήτριος - Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, ο διευθυντής του Ε' Κλάδου Πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ υποστράτηγος Εμμανουήλ Χατζής, καθώς και ανώτατοι αρμόδιοι αξιωματικοί.

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας συνεχίζει τις τηλεφωνικές επικοινωνίες με ομολόγους του από συμμαχικές χώρες, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ενημέρωσης και συντονισμού για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη στο ΥΕΘΑ υπό τον Δένδια για την πολεμική ένταση στη Μέση Ανατολή

Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε ο Ν. Δένδιας με τη συμμετοχή της ηγεσίας Ενόπλων Δυνάμεων, για εκτίμηση των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή. Τονίστηκε η εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων πρωτοκόλλων ασφαλείας.
Νίκος Δένδιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Συνάντηση με τον Βρετανό Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε στο Λονδίνο με τον Βρετανό Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας Τζόναθαν Πάουελ, συζητώντας για τη Μέση Ανατολή, το Ιράν, την Ουκρανία και τις απειλές ασφαλείας. Αύριο θα συναντήσει τον ομόλογό του, Τζον Χίλι.
Σύγκρουση ΗΠΑ Ιράν πολεμικά αεροσκάφη
ΔΙΕΘΝΗ

Ιρανοί Φρουροί: Νέα πλήγματα σε βάσεις των ΗΠΑ σε Ομάν και Μπαχρέιν εκ νέου

Οι Φρουροί της Επανάστασης ανέλαβαν την ευθύνη για νέες επιθέσεις σε αμερικανικές εγκαταστάσεις σε Ομάν και Μπαχρέιν, κάνοντας λόγο για καταστροφή ραντάρ και πυρκαγιές στην περιοχή.
Σύγκρουση ΗΠΑ Ιράν πολεμικά αεροσκάφη
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ ολοκλήρωσαν νέο κύμα επιθέσεων κατά δεκάδων στόχων στο Ιράν

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέο κύμα βομβαρδισμών σε στόχους στο Ιράν για δεύτερη νύχτα, πλήττοντας αντιαεροπορικά, ραντάρ, πυραυλικά συστήματα και drones, δηλώνοντας πως εγγυώνται την ελευθερία της ναυσιπλοΐας στο στενό του Ορμούζ.