ΓΔ: 2421.69 1.06% Τζίρος: 313.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Νίκος Δένδιας πορτραίτο

Δένδιας: Συνάντηση με τον Βρετανό Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε στο Λονδίνο με τον Βρετανό Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας Τζόναθαν Πάουελ, συζητώντας για τη Μέση Ανατολή, το Ιράν, την Ουκρανία και τις απειλές ασφαλείας. Αύριο θα συναντήσει τον ομόλογό του, Τζον Χίλι.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεσής του στο Λονδίνο, συναντήθηκε τη Δευτέρα 16 Μαρτίου με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Ηνωμένου Βασιλείου, Τζόναθαν Πάουελ. Στη συνάντηση εξετάστηκαν ζητήματα που αφορούν τις απειλές ασφαλείας και τη γεωπολιτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς και οι εξελίξεις στον πόλεμο στο Ιράν και την Ουκρανία.

«Ανταλλάξαμε ιδέες για την γεωπολιτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή, το Ιράν, την Ουκρανία, καθώς και για τις ευρύτερες απειλές ασφαλείας», υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με ανάρτησή του στο κοινωνικό δίκτυο Χ.

Αύριο, ο κ. Δένδιας έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Βρετανό ομόλογό του, Τζον Χίλι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αμπάς Αραγτσί, Ιρανός διπλωμάτης
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Το Ισραήλ προσπαθεί να μπλοκάρει συμφωνία με ΗΠΑ, λέει ο ΥΠΕΞ

Ο Αμπάς Αραγτσί κατηγόρησε το Ισραήλ ότι προσπαθεί να εκτροχιάσει επικείμενη συμφωνία με την Ουάσινγκτον για τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή, τονίζοντας πως ποτέ δεν ήταν τόσο κοντά η επίτευξή της.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Συμφωνία με Ιράν περιέχει αναφορές και στον Λίβανο

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι η υπό διαπραγμάτευση συμφωνία με το Ιράν περιλαμβάνει και τον Λίβανο, εκφράζοντας αισιοδοξία για αποδοχή της από Ισραήλ και χώρες του Κόλπου. Ελάχιστες οι ιρανικές επιφυλάξεις, ευρεία συναίνεση.
Εκτόξευση πυραύλων
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν εκτοξεύει πυραύλους κατά αμερικανικού κέντρου διοίκησης στην Ιορδανία

Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν επίθεση με 12 βαλλιστικούς πυραύλους σε αμερικανική βάση στην Ιορδανία ως αντίποινα για αμερικανικούς βομβαρδισμούς, δηλώνοντας καταστροφή της βάσης και μαχητικών. Δεν υπάρχουν ακόμα επίσημες αντιδράσεις.