ΓΔ: 2613.49 1.22% Τζίρος: 290.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
Νίκος Δένδιας συνεδρίαση

Σύσκεψη στο ΥΕΘΑ υπό τον Δένδια για την πολεμική ένταση στη Μέση Ανατολή

Έκτακτη σύσκεψη συγκάλεσε ο Ν. Δένδιας με τη συμμετοχή της ηγεσίας Ενόπλων Δυνάμεων, για εκτίμηση των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή. Τονίστηκε η εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων πρωτοκόλλων ασφαλείας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας συγκάλεσε σήμερα, Κυριακή 1η Μαρτίου, έκτακτη σύσκεψη στην αίθουσα του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, με αντικείμενο τη στάθμιση των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, επισημάνθηκε ότι έχουν τεθεί σε πλήρη εφαρμογή όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα και έχουν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας που προβλέπονται από τις διαδικασίες.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Δημήτριος - Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, ο διευθυντής του Ε' Κλάδου Πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ υποστράτηγος Εμμανουήλ Χατζής, ανώτατοι αρμόδιοι αξιωματικοί, καθώς και ο διπλωματικός σύμβουλος του υπουργού Εθνικής Άμυνας, πρέσβυς Γεώργιος Αρναούτης.

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με ομολόγους του από συμμαχικές χώρες, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ινδίας και Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Δένδια με Ινδό πρέσβη: Ασφάλεια και αμυντική συνεργασία

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τον πρέσβη της Ινδίας στο ΥΠΕΘΑ, όπου συζήτησαν για θέματα ασφάλειας, την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας και τους στενούς δεσμούς φιλίας Ελλάδας-Ινδίας.
Ερείπια στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Αβεβαιότητα στη Μέση Ανατολή: συμφωνίες, απειλές και ασταθής εκεχειρία

Παρά τις φήμες για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή και το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ, το Ιράν προειδοποιεί για νέο κλείσιμο αν συνεχιστεί ο αποκλεισμός λιμανιών από τις ΗΠΑ. Η κατάσταση παραμένει αβέβαιη.
Σύγκρουση Παλαιστίνης Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Αβεβαιότητα στη Μέση Ανατολή: συμφωνίες, απειλές και ασταθής εκεχειρία

Παρά τις φήμες για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή και το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ, το Ιράν προειδοποιεί για νέο κλείσιμο αν συνεχιστεί ο αποκλεισμός λιμανιών από τις ΗΠΑ. Η κατάσταση παραμένει αβέβαιη.