ΓΔ: 2487.85 0.08% Τζίρος: 113.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:39:39
Γιώργος Γεραπετρίτης σε εκδήλωση

Ο Γ. Γεραπετρίτης στη Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων τη Δευτέρα

Ο ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης θα ενημερώσει τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου, στη 1:00 μ.μ., την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για το Έκτο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας με την Τουρκία, όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΞ.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης θα ενημερώσει την Επιτροπή Εθνικής 'Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής την Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου, στις 1:00 μ.μ., σχετικά με το Έκτο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας με την Τουρκία.

Η ενημέρωση πραγματοποιείται, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, στο πλαίσιο της τακτικής κοινοβουλευτικής διαδικασίας για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και διμερών σχέσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπουργείο Εξωτερικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηνύματα Αθήνας για F-35, Τουρκία: Ας «προσγειωθούμε» στην πραγματικότητα

Με προεκλογικό άρωμα, υψηλούς τόνους και σκληρές διαπιστώσεις το κυβερνητικό «ταμείο» για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ . Τι λένε ανώτατες διπλωματικές πηγές για F-35, casus belli και τις σχέσεις της Αθήνας ΗΠΑ, Άγκυρας, Ιερουσαλήμ.
Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Δεν τίθεται θέμα άρσης απαγόρευσης F35 στην Τουρκία

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γ. Γεραπετρίτης, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει αρθεί η απαγόρευση για προμήθεια F35 από την Τουρκία και απαιτείται νέα απόφαση του Κογκρέσου. Τόνισε επίσης πως οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι άριστες και τα εθνικά δίκαια αδιαπραγμάτευτα.
Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Καμία νομική ισχύς σε μονομερείς οριοθετήσεις από Άγκυρα

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν συζητά με βάση εικασίες για τις θαλάσσιες ζώνες και δεν αποδέχεται μονομερείς ενέργειες που δημιουργούν τετελεσμένα.
Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης σε Φιντάν: Οι μονομερείς ενέργειες δεν παράγουν αποτελέσματα

Στη Σόφια, ο Γ. Γεραπετρίτης συναντήθηκε με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Χ. Φιντάν, συζητώντας για τις διατλαντικές σχέσεις, περιφερειακά ζητήματα και τη σημασία αποφυγής μονομερών ενεργειών για την ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα.
Γιώργος Γεραπετρίτης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης: Μονομερείς ενέργειες στη θάλασσα δεν δημιουργούν τετελεσμένα

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, τόνισε ότι η Ελλάδα διαθέτει ισχυρό γεωπολιτικό αποτύπωμα και όλα τα διπλωματικά εργαλεία για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων.