ΓΔ: 2006.93 -0.86% Τζίρος: 260.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:26
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κτίριο
Φώτο: Shutterstock

Μαθήτρια Λυκείου Ευόσμου εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων

Η Αναστασία Βελαώρα, μοναδική δημόσιου σχολείου, επιλέχθηκε με άλλους 4 από την Ελλάδα να συμμετάσχει στη Διεθνή Συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων στο Pordenone, Ιταλία. Τη συνεχάρη ο δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου.

Η μαθήτρια Αναστασία Βελαώρα από το 1ο Λύκειο Ευόσμου συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πέντε νέους που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στη Διεθνή Συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων. Η συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 29 Μαρτίου στο Pordenone της Ιταλίας.

Η 16χρονη διακρίθηκε ανάμεσα σε 120 συμμετέχοντες κατά την 50η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδας, όπου επιλέχθηκαν οι πέντε πρεσβευτές. Αξιοσημείωτο είναι ότι είναι η μοναδική μαθήτρια δημόσιου σχολείου, καθώς οι υπόλοιποι εκπρόσωποι φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία.

Ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης, υποδέχθηκε την Αναστασία Βελαώρα στο δημαρχείο, εκφράζοντας τα συγχαρητήριά του για την επιτυχία της. Της προσέφερε ένα λεύκωμα του δήμου, ως ενθύμιο και μέσο προβολής του τόπου της στην Ιταλία.

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά για όλους τους δημότες Κορδελιού - Ευόσμου η πολύ σημαντική διάκριση που πέτυχε η Αναστασία, ένα κορίτσι από τον τόπο μας, σε πανελλαδικό επίπεδο. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα εκπροσωπήσει επάξια τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων», δήλωσε ο κ. Αλεξανδρίδης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επιχειρηματίας σε εκδήλωση
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ημερίδα για Τεχνητή Νοημοσύνη και τον ρόλο της στην οικονομία

Στη Θεσσαλονίκη διοργανώνεται ημερίδα για την Τεχνητή Νοημοσύνη, με τη συμμετοχή στελεχών κυβέρνησης, ακαδημαϊκών και ειδικών, αναδεικνύοντας τον ρόλο της πόλης ως αναδυόμενου κόμβου καινοτομίας και τις προκλήσεις της νέας ψηφιακής εποχής.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Μελόνι για κόμβους επιστροφής μεταναστών - «Η Ευρώπη σε σωστή πορεία»

Η Τζόρτζια Μελόνι χαιρέτισε την ψήφιση αυστηρότερων κανόνων επαναπατρισμών από το Ευρωκοινοβούλιο, τονίζοντας πως η Ευρώπη κινείται προς πιο αποτελεσματική και αξιόπιστη μεταναστευτική πολιτική, με ενισχυμένο έλεγχο συνόρων.
Στρατιωτική παρέλαση Θεσσαλονίκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εορτασμός 25ης Μαρτίου στο ΑΠΘ: «Αγώνας πάθους για ελευθερία»

Ο Γεώργιος Μπαμπινιώτης τόνισε πως ο αγώνας του 1821 ξεκίνησε χάρη στον Νεοελληνικό Διαφωτισμό, που αφύπνισε τους Έλληνες και γέννησε το πάθος για ελευθερία, βασισμένο στη γνώση, την παιδεία, τη γλώσσα και τη συλλογική συνείδηση.
Αυλή σχολείου ημέρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Κατεδάφιση λυόμενου σχολείου, ανέγερση νηπιαγωγείου

Ξεκίνησε η κατεδάφιση επικίνδυνων σχολικών κτιρίων στη Θεσσαλονίκη. Στη θέση του παλιού Διαπολιτισμικού Γυμνασίου θα ανεγερθεί νέο κτίριο για τα 28ο και 29ο Νηπιαγωγεία, που στεγάζονταν έως τώρα σε ημιυπόγειο της Ικτίνου.