ΓΔ: 2006.93 -0.86% Τζίρος: 260.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:26
smartphone-kinita-texnologia
Φώτο: Shutterstock

Πρόταση του Ιταλού Υπ. Παιδείας για απαγόρευση των κινητών στα σχολεία

Ο ιταλός υπουργός Παιδείας Τζουζέπε Βαλντιτάρα ζητά απαγόρευση κινητών στα σχολεία όλης της ΕΕ για τα παιδιά κάτω των 14 ετών.

Ο ιταλός υπουργός Παιδείας Τζουζέπε Βαλντιτάρα δήλωσε σήμερα πως η χώρα του θα ζητήσει να απαγορευθεί σε όλη την ΕΕ η χρήση κινητών τηλεφώνων από τα παιδιά που φοιτούν στα σχολεία στοιχειώδους εκπαίδευσης.

«Στις 12 Μαΐου θα επισημοποιήσω το αίτημα για να υπάρξει σύσταση για την απαγόρευση της χρήσης κινητών τηλεφώνων στα σχολεία στις χώρες της ΕΕ μέχρι τουλάχιστον την ηλικία των 14 ετών», δήλωσε ο Βαλντιτάρα στο ραδιοσταθμό RAI Radio 1.

«Η Επιτροπή θα αποφαίσει αν θα υιοθετήσει ή όχι την πρόταση, τα κράτη θα την συζητήσουν και οι υπουργοί Παιδείας των χωρών της ΕΕ μπορεί να την εγκρίνουν. 

Η πολωνική προεδρία έχει ήδη υποστηρίξει την πρωτοβουλία και η Σουηδία έχει ήδη εκφράσει την πρόθεσή της να την στηρίξει. Στη συνέχεια μπορεί να προκύψει το ζήτημα της επέκτασης της απαγόρευσης στα λύκεια. Είναι μια ανοιχτή συζήτηση», πρόσθεσε ο ιταλός υπουργός Παιδείας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαθήτρια Λυκείου Ευόσμου εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων

Η Αναστασία Βελαώρα, μοναδική δημόσιου σχολείου, επιλέχθηκε με άλλους 4 από την Ελλάδα να συμμετάσχει στη Διεθνή Συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων στο Pordenone, Ιταλία. Τη συνεχάρη ο δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελλάδα: Η χαμηλότερη αναλογία μαθητών ανά εκπαιδευτικό στο δημοτικό στην ΕΕ

Στην ΕΕ, ο μέσος αριθμός μαθητών ανά εκπαιδευτικό στο δημοτικό μειώθηκε ελαφρώς από 13,6 το 2018 σε 13,5 το 2019. Οι χαμηλότερες αναλογίες καταγράφηκαν στην Ελλάδα (8,7), το Λουξεμβούργο (9,0), την Πολωνία (9,6), την Ουγγαρία (10,0), την Σλοβενία (10,5) και την Ιταλία (12).
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Μελόνι για κόμβους επιστροφής μεταναστών - «Η Ευρώπη σε σωστή πορεία»

Η Τζόρτζια Μελόνι χαιρέτισε την ψήφιση αυστηρότερων κανόνων επαναπατρισμών από το Ευρωκοινοβούλιο, τονίζοντας πως η Ευρώπη κινείται προς πιο αποτελεσματική και αξιόπιστη μεταναστευτική πολιτική, με ενισχυμένο έλεγχο συνόρων.
Επίσημη σχολική τελετή
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σχολικές ενημερώσεις για σύγχρονα ψηφιακά επαγγέλματα

Ξεκίνησαν στα σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας εκδηλώσεις επαγγελματικού προσανατολισμού με στόχο να ενισχύσουν τους μαθητές στη σύνδεση της εκπαίδευσής τους με την ψηφιακή διακυβέρνηση και την αγορά εργασίας της τεχνολογίας.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Διχασμός στην κυβέρνηση για τη χαλάρωση κυρώσεων στη Ρωσία

Διαφωνίες εντός της ιταλικής κυβέρνησης για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας: Ο Σαλβίνι προτείνει χαλάρωση, όπως έκαναν οι ΗΠΑ στο ρωσικό πετρέλαιο, ενώ ο Ταγιάνι ζητά διατήρηση των κυρώσεων εναντίον της Μόσχας.