ΓΔ: 2615.07 0.25% Τζίρος: 239.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Παπασταύρου, ΕΥΑΘ
Φώτο: Επίσκεψη του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σταύρου Παπασταύρου στην Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, Credits: Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Παπασταύρου στην ΕΥΑΘ: Έργα ύδρευσης, λύματα και επέκταση δικτύου

Ο υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου επισκέφθηκε την ΕΥΑΘ με τον γγ Πέτρο Βαρελίδη και ενημερώθηκε για έργα σε εξέλιξη και τον προγραμματισμό για υδροδότηση Θεσσαλονίκης και λύματα. Συζητήθηκαν η υδροδότηση του νέου Παιδιατρικού Νοσοκομείου και η επέκταση της ΕΥΑΘ.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σταύρος Παπασταύρου συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, κ. Πέτρο Βαρελίδη επισκέφθηκαν τα κεντρικά γραφεία της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, όπου συναντήθηκαν με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΥΑΘ, κ. Άνθιμο Αμανατίδη, τον Πρόεδρο, κ. Άγι Παπαδόπουλο, τον Αντιπρόεδρο Γρηγόρη Πενέλη, το μέλος του ΔΣ Μαρία Πεταλά καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της εταιρείας.

Ο κ. Παπασταύρου ενημερώθηκε για θέματα της εταιρείας, μεταξύ των οποίων για την πορεία των έργων που υλοποιούνται, καθώς και για τον προγραμματισμό των έργων για τη διασφάλιση της υδροδότησης της Θεσσαλονίκης και τη διαχείριση λυμάτων με βάση το νέο νομοθετικό πλαίσιο.

Μεταξύ των υπό υλοποίηση έργων είναι η υδροδότηση του υπό ανέγερση Παιδιατρικού Νοσοκομείου, η οποία χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. 

Το υπερσύγχρονο νοσοκομείο  θα κατασκευαστεί στο Δ.Δ. Φιλύρου του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» (ΙΣΝ), και η υδροδότησή του εντάσσεται στο έργο  «Κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης περιοχών Δημοτικής Κοινότητας Πεύκων (Οικισμός Πεύκων) Δήμου Συκεών – Νεαπόλεως και περιοχών Δημοτικής Ενότητας Χορτιάτη (Οικισμοί Φιλύρου, Ασβεστοχωρίου, Εξοχής, Χορτιάτη) Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη.» 

Επιπλέον, συζητήθηκε η σχεδιαζόμενη γεωγραφική επέκταση της ΕΥΑΘ Α.Ε. στους δήμους της Π.Ε. Θεσσαλονίκης, καθώς ο ευρύτερος στρατηγικός σχεδιασμός που περιλαμβάνει έργα υποδομής για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της λειψυδρίας στη Χαλκιδική.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υδραγωγείο ΕΥΔΑΠ Αχαρνές
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πόλεμος» για το νερό: Τι φέρνει το νομοσχέδιο για την επέκταση ΕΥΔΑΠ - ΕΥΑΘ

Αντίθετοι στην υποχρεωτικότητα οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, προειδοποιούν με προσφυγές οι δήμοι. Διαθέσιμα μόνο 543 εκατ. ευρώ για την υδατική θωράκιση της χώρας, όταν χρειάζονται 10 δισ. ευρώ.
Σταύρος Παπασταύρου στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για επέκταση αρμοδιοτήτων ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ

Ο υπουργός ΠΕΝ, Σταύρος Παπασταύρου, ανέλυσε στη Βουλή τη νέα εθνική πολιτική για το νερό, κάνοντας λόγο για δομική μεταρρύθμιση που προωθεί ενιαία διαχείριση, συντονισμό και διασφαλίζει πρόσβαση σε ποιοτικό νερό για όλους.
Άτομα από το Υπουργειο Περιβάλλοντος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νερό: Το σχέδιο Παπασταύρου στο επίκεντρο συναντήσεων με βουλευτές της ΝΔ

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, ενημέρωσε βουλευτές της ΝΔ για τη μεταρρύθμιση στη διαχείριση των υδάτων και το σχέδιο επέκτασης της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ σε νέες περιοχές.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κωδικός «Εύρυτος»: Το μεγάλο έργο που θα σώσει την Αθήνα από τη λειψυδρία

Το έργο «Εύρυτος» φιλοδοξεί να σώσει την Αθήνα από τη λειψυδρία. Προϋπολογισμός 535 εκατ., ερωτηματικά για το πως θα χρηματοδοτηθεί. Σιγήν ιχθύος για τα τιμολόγια. ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, αναλαμβάνουν και την άρδευση.
Σταύρος Παπασταύρου ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Εγκρίθηκε το ν/σ για ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ, εθνική στρατηγική για το νερό

Η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την επέκταση αρμοδιοτήτων ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ. Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ η αντιπολίτευση καταψήφισε. Στην ονομαστική ψηφοφορία: 157 υπέρ, 131 κατά.