ΓΔ: 2346.72 1.38% Τζίρος: 453.58 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:32
Βουλή ψήφιση νομοσχεδίου
Φώτο: ΑΠΕ

Μαμουλάκης: Πάνω από 100 ευρώ τα διόδια Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Ο Τομεάρχης Οικονομικών & Ανάπτυξης της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης καταγγέλλει εξωφρενικές αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού, τονίζοντας ότι περίπου το 50% του κόστους αφορά φόρους και καρτέλ, με αποτέλεσμα το ταξίδι Αθήνα – Θεσσαλονίκη να γίνεται ακόμη πιο ακριβό.

Σημαντική ανησυχία προκαλούν οι αυξήσεις στο κόστος των διοδίων στη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη, με τον Τομεάρχη Οικονομικών & Ανάπτυξης της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και Βουλευτή Ηρακλείου, Χάρη Μαμουλάκη, να επισημαίνει ότι περίπου το 50% του ποσού κατευθύνεται σε φόρους και καρτέλ.

Όπως σημειώνει ο κ. Μαμουλάκης, «πληρώσαμε την Εγνατία Οδό με 7 δισεκατομμύρια ευρώ. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη την έδωσε για 35 χρόνια, φθηνότερα απ’ ότι είχαν υποσχεθεί, και μετά αύξησαν τα διόδια κατά 20%».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη πλέον κοστίζει πάνω από 100 ευρώ, με σχεδόν τα μισά να αποδίδονται σε φόρους και καρτέλ, γεγονός που, όπως τονίζει, «δεν είναι ανάπτυξη, είναι ληστεία».

Υπενθυμίζεται ότι ο Χάρης Μαμουλάκης έχει επανειλημμένα αναδείξει τα ζητήματα που αφορούν το μέλλον της Εγνατία Οδός ΑΕ και του προσωπικού της, έχοντας καταθέσει σχετική Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών.

Επιπλέον, είχε αποκαλύψει κυβερνητικές μεθοδεύσεις που, σύμφωνα με τον ίδιο, οδηγούν σε απώλειες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για το Δημόσιο προς όφελος των εργολάβων, κατά τη διάρκεια συζήτησης νομοσχεδίου του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών τον Δεκέμβριο του 2025.

Δείτε το σχετικό βίντεο: https://www.youtube.com/shorts/ibKpavYNl-Y

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αμάξι σε πλημμύρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ωρωπός: Ανοίγουν τον παραλιακό δρόμο προς Κάλαμο, κλειστοί κάθετοι λόγω φερτών

Η δημοτική Αρχή Ωρωπού εστιάζει στη διάνοιξη του παραλιακού δρόμου και των κάθετων που έχουν κλείσει λόγω κακοκαιρίας. Μηχανήματα απομακρύνουν φερτά υλικά, ενώ προτεραιότητα αποτελεί η αποκατάσταση σύνδεσης και η στήριξη των πληγέντων.
Σύγχρονα αυτοκίνητα σειράς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κόμβος Λιβανάτων: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον ΑΘΕ από 19 έως 31 Ιανουαρίου

Μακράς διάρκειας κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εφαρμόζονται στον ΑΘΕ, στον ανισόπεδο κόμβο Λιβανάτων, για ασφαλτικές εργασίες από 19 έως 31 Ιανουαρίου 2026. Οι αποκλεισμοί γίνονται σταδιακά σε φάσεις, με εκτροπές μέσω Αρκίτσας/Αταλάντης.
Τροχαία και φορτηγό
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό στην Κοζάνη

Άρθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων στην Ε.Ο. Κοζάνης-Ιωαννίνων, από Α/Κ Καλαμιάς έως Α/Κ Μικροκάστρου. Συνεχίζεται η απαγόρευση στην Εγνατία Οδό, στο ίδιο τμήμα. Ισχύουν συγκεκριμένες εκτροπές για τα οχήματα.