ΓΔ: 2661.3 -0.99% Τζίρος: 4,264.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:35:04
Κωστής Χατζηδάκης πορτρέτο

Χατζηδάκης: Συνεχίζουμε μεταρρυθμίσεις και κρατάμε τις δεσμεύσεις μας

Ο Κωστής Χατζηδάκης, μέσω TikTok, δηλώνει πως η κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της, βάζοντας προτεραιότητα τον εκσυγχρονισμό του Δημοσίου και την απλοποίηση της επαφής πολιτών και επιχειρήσεων με το κράτος.

Σε ανάρτησή του στο TikTok, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, επεσήμανε τη σημασία της υλοποίησης έργου από την κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι η τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων.

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού του Δημοσίου, με έμφαση στη μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού και της ταχύτερης απονομής συντάξεων. Όπως σημείωσε, προωθείται νέα νομοθετική πρωτοβουλία για την περαιτέρω απλοποίηση της επαφής πολιτών και επιχειρήσεων με το Δημόσιο.

Παράλληλα, τόνισε ότι θα αξιοποιηθούν ψηφιακά εργαλεία και τεχνητή νοημοσύνη για την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης, ενώ εντός του έτους θα επεκταθεί η χρήση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας και στον δημόσιο τομέα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε επίσης ότι τον Απρίλιο θα υπάρξει νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, με στόχο τα 950 ευρώ έως το 2027, σύμφωνα με τις κυβερνητικές δεσμεύσεις.

Στα έργα υποδομής, ανέφερε ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί η αναβάθμιση 156 Κέντρων Υγείας και περίπου 80 νοσοκομείων, ενώ προχωρούν σημαντικά έργα όπως ο αυτοκινητόδρομος Ε65, η επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά και τα σιδηροδρομικά έργα στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη.

Επιπλέον, μέσα στο 2024 θα εφαρμοστεί πλήρως το νέο ψηφιακό σύστημα καταβολής ευρωπαϊκών επιδοτήσεων στους αγρότες, το οποίο χαρακτηρίζεται ως μεταρρύθμιση με κοινωνικό πρόσημο.

Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι «η προσπάθεια ποτέ δεν τελειώνει», επισημαίνοντας την ανάγκη για σοβαρότητα, σεμνότητα και αποτελεσματικότητα. Όπως ανέφερε, στόχος της κυβέρνησης είναι η συνεχής πρόοδος της χώρας, με έμφαση στα αποτελέσματα και όχι στα μεγάλα λόγια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Handelsblatt: Ο Χατζηδάκης πίσω από σημαντικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις

Η Handelsblatt αναδεικνύει τον Κωστή Χατζηδάκη ως πρωτεργάτη των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, επισημαίνοντας τις αλλαγές στην αγορά εργασίας, τη μείωση του ΦΠΑ και τη φοροδιαφυγή, ενόψει της επίσκεψής του στο Βερολίνο.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηδάκης: Πρόσκληση σε βρετανικές επιχειρήσεις για επενδύσεις στην Ελλάδα

Ο Κ. Χατζηδάκης κάλεσε τις βρετανικές επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες στην Ελλάδα, τονίζοντας την ανάπτυξη, τη σταθερότητα και τη δυναμική επενδύσεων σε ενέργεια, βιομηχανία και καινοτομία.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο επίκεντρο του Συμβουλίου ΣΕΒ: Επενδύσεις, ανταγωνιστικότητα, ανάπτυξη

Στην συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου του ΣΕΒ με τον Κωστή Χατζηδάκη συζητήθηκαν η ενίσχυση παραγωγικότητας, επενδύσεις, ενεργειακό κόστος, ανταγωνιστικότητα βιομηχανίας και οι προτεραιότητες για το νέο δημοσιονομικό πλαίσιο.
Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: «Όχι» ή «παρών» στη Συνταγματική αναθεώρηση, χάνουμε ευκαιρία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στη Βουλή πως η τεχνητή νοημοσύνη πρέπει να υπηρετεί τον άνθρωπο και όσοι καταψηφίσουν ή δηλώσουν «παρών» στερούν από τη χώρα ευκαιρίες, φέρνοντας ως παράδειγμα τη ΔΕΘ και τη συνεπή πολιτική του.
Κωστής Χατζηδάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Χατζηδάκης: Τα 5 βασικά σημεία από την ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Ο Κωστής Χατζηδάκης, σε άρθρο του, κάνει αποτίμηση της ομιλίας Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, τονίζοντας πως τα μέτρα είναι κοστολογημένα, στοχεύουν στη σοβαρότητα και στηρίζουν την οικονομία, χωρίς υπερβολές ή ανέφικτες υποσχέσεις.
Θανάσης Κοντογεώργης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Κοντογεώργης: Υπέρ μιας δυνατής και πολυκεντρικής Ελλάδας

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θ. Κοντογεώργης, αναλύει στα «Νέα Σαββατοκύριακο» τα στοιχήματα της επόμενης δεκαετίας και θέτει το ερώτημα πώς η Ελλάδα θα γίνει μια από τις καλύτερες ευρωπαϊκές χώρες ως το 2030.