ΓΔ: 2191.53 1.28% Τζίρος: 171.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:18:41
ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας
Φώτο: ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Αντιπαράθεση στο Ευρωκοινοβούλιο για τη συμφωνία ΕΕ - MERCOSUR

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη συμφωνία ΕΕ–MERCOSUR.

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε σχετικά με τη συμφωνία ΕΕ-MERCOSUR, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η Αριστερά (LEFT) και η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν τη συμφωνία, κάνοντας λόγο για "πραξικοπηματική επιβολή" από την πρόεδρο της Κομισιόν, Ursula von der Leyen, και αμφισβητώντας τις "ψευδεπίγραφες ασφαλιστικές δικλείδες" που προωθούνται.

Αντίθετα, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ-EPP) και η ευρωομάδα της Νέας Δημοκρατίας στήριξαν τη συμφωνία. Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η στάση αυτή θέτει σε κίνδυνο τους μικρούς παραγωγούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίοι ήδη βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται, ενώ οι καταναλωτές ενδέχεται να βρεθούν αντιμέτωποι με χαμηλότερης ποιότητας εισαγόμενα τρόφιμα.

Η ανακοίνωση επισημαίνει ακόμη ότι δεν υπήρξε καμία μέριμνα για τους Έλληνες αγρότες, ενώ γίνεται αναφορά σε "κυβέρνηση των σκανδάλων" και σε έλλειψη πολιτικής βούλησης για στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλεξάνδρα Σδούκου πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλεξάνδρα Σδούκου: Δεν είμαστε αντίπαλοι με τους αγρότες

Η Αλεξάνδρα Σδούκου τόνισε στο ΕΡΤnews την ανάγκη ουσιαστικού διαλόγου για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, υπογραμμίζοντας τη σημασία της διαχείρισης των υδάτων και τη συνεργασία με τους αγρότες για βιώσιμες λύσεις.
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση θυμήθηκε τους αγρότες μόνο με τις κινητοποιήσεις

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατηγορεί την κυβέρνηση για ελλιπή στήριξη αγροτών, ανεξόφλητα ποσά και καταχρηστικούς αποκλεισμούς δικαιούχων, ενώ αναδεικνύει το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ και τις μεγάλες καθυστερήσεις στις ενισχύσεις.
Σωκράτης Φάμελλος Θεσσαλονίκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σωκράτης Φάμελλος: Η κυβέρνηση στέλνει ΜΑΤ αντί συγγνώμης στους αγρότες

Ο Σωκράτης Φάμελλος μίλησε στο «Κόκκινο 105,5», ζητώντας ειλικρινή ελληνοτουρκικό διάλογο και εκφράζοντας στήριξη σε πολιτικά διωκόμενους. Άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τις αγροτικές κινητοποιήσεις και τα προβλήματα στον ΟΠΕΚΕΠΕ.