ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Οθόνη με το λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ
Η οθόνη προβάλλει το λογότυπο του ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύοντας πολιτική ταυτότητα.

Καταγγελίες για έρευνες ευρωπαϊκών αρχών στην «Κοινωνία της Πληροφορίας»

Δημοσίευμα αναφέρει ότι ευρωπαϊκές εισαγγελικές και ελεγκτικές αρχές φέρονται να εξετάζουν καταγγελίες για παρατυπίες στην «Κοινωνία της Πληροφορίας». Ζητείται επίσημη ενημέρωση.

Στο επίκεντρο σοβαρών καταγγελιών για διαφθορά βρίσκεται η “Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.”, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της Voicenews. 

Όπως αναφέρεται, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, και συγκεκριμένα η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO) υπό τη Λάουρα Κόβεσι και το Γραφείο Ευρωπαϊκής Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), διερευνούν υποθέσεις υπεξαίρεσης κοινοτικών πόρων και παραβιάσεων στους διαγωνισμούς που αφορούν ψηφιακά έργα.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι οι έρευνες επικεντρώνονται στην “Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε.”, τον φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που διαχειρίζεται σημαντικά κονδύλια του ΕΣΠΑ για έργα όπως το gov.gr, η Δι@ύγεια, οι ψηφιακές ταυτότητες και ο Προσωπικός Αριθμός.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστική έρευνα στα γραφεία της εταιρείας, κατά την οποία κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τηλέφωνα και σκληροί δίσκοι.

 Η έρευνα στοχεύει στη διαλεύκανση καταγγελιών για υπεξαίρεση ευρωπαϊκών κονδυλίων, υπερκοστολογήσεις λογισμικού και πιθανά kickbacks προς ιδιωτικές εταιρείες.

Η υπόθεση αυτή προκαλεί ανησυχία, καθώς, εάν επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες, πλήττεται εκ νέου η αξιοπιστία της Ελλάδας όσον αφορά τη διαχείριση δημόσιων και ευρωπαϊκών πόρων, μετά και το προηγούμενο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Με βάση τα παραπάνω, κατατέθηκαν ερωτήματα προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης σχετικά με την ακρίβεια των καταγγελιών, την έκταση και το αντικείμενο των ερευνών της EPPO και του OLAF, καθώς και για τις ενέργειες του υπουργείου ώστε να αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο ενός νέου σκανδάλου διαφθοράς

Επιπλέον, ζητείται ενημέρωση για το πότε θα υπάρξει πλήρης και επίσημη ενημέρωση της Βουλής και των πολιτών για την πορεία των ερευνών και την έκβαση των καταγγελιών.

Πηγή: Voicenews

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ πινακίδα γραφείου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπούμπας: Ο λαός θεωρεί φυσιολογικά τα σκάνδαλα, πρόταση για ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Κ. Μπούμπας της Ελληνικής Λύσης στη Βουλή τόνισε ότι οι πολίτες θεωρούν φυσιολογικά τα σκάνδαλα και δεν εμπιστεύονται το πολιτικό σύστημα, ενώ επέκρινε τη διαχείριση του ΟΠΕΚΕΠΕ και τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους αγρότες.
Στέφανος Κασσελάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αθώος ο Στ. Κασσελάκης για την υπόθεση Πόθεν Έσχες και συμμετοχή σε εταιρείες

Αθώος κρίθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης για παράβαση στη δήλωση Πόθεν Έσχες, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπήρχε δόλος και ο ίδιος δεν είχε ενημερωθεί για την απαγόρευση συμμετοχής σε ξένη εταιρεία, σύμφωνα και με τον εισαγγελέα.
Ζυγαριά δικαιοσύνης ξύλινη σφύρα
ΔΙΕΘΝΗ

Γουατεμάλα: Ο εισαγγελέας Γκαρσία Λούνα καταργεί επίμαχη μονάδα

Ο νέος γενικός εισαγγελέας της Γουατεμάλας διέλυσε άμεσα τη μονάδα που είχε προκαλέσει αμφιλεγόμενες διώξεις επί της Κονσουέλο Πόρας, στην οποία είχαν επιβληθεί διεθνείς κυρώσεις για διαφθορά, ενώ πολλοί διωκόμενοι είχαν εξοριστεί.
Σωκράτης Φάμελλος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Χρειάζεται άλλη κυβέρνηση για να υπάρξει πρόοδος στη χώρα

Ο Σωκράτης Φάμελλος δήλωσε πως ο Κ. Μητσοτάκης θεωρείται από τους πολίτες ως πρωθυπουργός σκανδάλων και διαφθοράς και ότι η απομάκρυνσή του θα δώσει προοπτική στη Δημοκρατία, σε μια χώρα με σοβαρά οικονομικά και θεσμικά προβλήματα.
Άδωνις Γεωργιάδης συνέντευξη τύπου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Πλησιάζει η ώρα της κρίσης για τα σκάνδαλα της ΝΔ

Ο ΣΥΡΙΖΑ επικρίνει τον Άδωνη Γεωργιάδη για τις δηλώσεις του κατά της Λάουρας Κοβέσι, κατηγορώντας τον ότι διαστρεβλώνει τα γεγονότα και επιτίθεται αδικαιολόγητα στην Ευρωπαία Εισαγγελέα μετά την τοποθέτησή της στο Φόρουμ Δελφών.