ΓΔ: 2087.2 1.05% Τζίρος: 225.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ελληνικό Κοινοβούλιο συνεδρίαση
Φώτο: Shutterstock

Στρατάτος: Δεν άσκησα πίεση ή εντολές για παράνομες πράξεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο πρώην γ.γ. του ΥΠΑΑΤ, Γιώργος Στρατάτος, αρνήθηκε κάθε εμπλοκή σε έκνομες ενέργειες του ΟΠΕΚΕΠΕ, δηλώνοντας στην εξεταστική της Βουλής ότι ο οργανισμός δεν ανήκε στις αρμοδιότητές του.

Ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Γ. Στρατάτος (2019-2025), δήλωσε κατά την έναρξη της κατάθεσής του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής ότι ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν ήταν στις αρμοδιότητές του και ότι ουδέποτε άσκησε πίεση για έκνομες πράξεις.

Συγκεκριμένα, ο κ. Στρατάτος ανέφερε πως δεν είχε καμία θεσμική ιδιότητα που να σχετίζεται με τον οργανισμό. Τόνισε ότι δεν έδωσε εντολή, ούτε παρενέβη στη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ για οποιαδήποτε παράνομη ενέργεια.

Αναφερόμενος στις επισυνδέσεις όπου το όνομά του αναφέρεται, ο κ. Στρατάτος σημείωσε ότι αναμένει σχετικές ερωτήσεις και ότι το θέμα θα συζητηθεί αναλυτικά στη συνέχεια της διαδικασίας ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για το σύστημα πληρωμής των ευρωπαϊκών αγροτικών ενισχύσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Γεωργαντάς Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργαντάς: Πέντε πρωτοβουλίες για διαφάνεια και εξυγίανση του ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Γιώργος Γεωργαντάς παρουσίασε πέντε βασικές δράσεις για την εξυγίανση του ΟΠΕΚΕΠΕ, τη διαφάνεια στις ενισχύσεις και τη στήριξη των πραγματικών παραγωγών της ελληνικής υπαίθρου.
Λευτέρης Αυγενάκης υπογραφή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυγενάκης: Δεν φοβήθηκα τη διαφάνεια, την επέβαλα για ΟΠΕΚΕΠΕ και αγρότες

Ο Λευτέρης Αυγενάκης έκανε απολογισμό της θητείας του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, τονίζοντας ότι έθεσε τη διαφάνεια, τη θεσμικότητα και τον εκσυγχρονισμό του ΟΠΕΚΕΠΕ ως βασικούς του στόχους.
Βουλή ψήφιση νομοσχεδίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Απορρίφθηκε το αίτημα ΠΑΣΟΚ για κλήτευση Ξυλούρη και Σεμερτζίδου

Η κυβερνητική πλειοψηφία απέρριψε το αίτημα της Μιλένας Αποστολάκη για άμεση κλήτευση Ξυλούρη και Σεμερτζίδου στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, προκαλώντας αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.
ΟΠΕΚΕΠΕ πινακίδα γραφείου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

46 εκατ. ευρώ καταβλήθηκαν σε 82.870 αγρότες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ κατέβαλε 46 εκατ. ευρώ σε 82.870 αγρότες για αιτήσεις του 2024. Οι πληρωμές αφορούν συνδεδεμένες ενισχύσεις για διάφορες καλλιέργειες, βοοειδή, μεταξοσκώληκες, μεταφορικά Αιγαίου και επενδύσεις σε γεωργία και δάση.