ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:11:12
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ τραπέζι
Φωτο: Dimitris Peristeris / SOOC

Μαμουλάκης: Το Ελληνικό είναι το μεγαλύτερο «ξεπούλημα της δεκαετίας»

Σφοδρή κριτική από τον Χάρη Μαμουλάκη για τη συμφωνία του Ελληνικού, την οποία χαρακτηρίζει «ξεπούλημα της δεκαετίας», υποστηρίζοντας ότι περιορίζεται η πρόσβαση των πολιτών στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Σκληρή κριτική για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό ασκεί ο Τομεάρχης Οικονομικών & Ανάπτυξης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης.

Σε δήλωσή του, ο κ. Μαμουλάκης χαρακτηρίζει τη συμφωνία παραχώρησης του Ελληνικού ως «το μεγαλύτερο ξεπούλημα της δεκαετίας». Υποστηρίζει ότι το 2014 το ακίνητο παραχωρήθηκε από την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ στη Lamda Development για μόλις 600 εκατ. ευρώ, ποσό που, σύμφωνα με το Τεχνικό Επιμελητήριο, ήταν δυόμιση φορές χαμηλότερο από την πραγματική του αξία, η οποία εκτιμούνταν στα 2,3 δισ. ευρώ.

Ο τομεάρχης σημειώνει πως, δέκα χρόνια μετά, η εταιρεία έχει ήδη αποκομίσει 1,4 δισ. ευρώ μόνο από τις πωλήσεις διαμερισμάτων στην περιοχή “Little Athens”. Επισημαίνει ότι οι αγοραστές προέρχονται κυρίως από το εξωτερικό, αναφέροντας ενδεικτικά Άραβες, Ρώσους και Αμερικανούς, ενώ η πρόσβαση για τους Έλληνες γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη.

Ο κ. Μαμουλάκης τονίζει ότι η Αθηναϊκή Ριβιέρα μετατρέπεται σε απαγορευμένη ζώνη για τον απλό πολίτη, με περιορισμένη πρόσβαση σε δημόσιους χώρους και τη θάλασσα, καθώς αναπτύσσονται ουρανοξύστες, καζίνο και μαρίνες για λίγους. Παράλληλα, υπογραμμίζει πως το κόστος της επένδυσης για το Δημόσιο ισοδυναμεί με το ποσό που θα απαιτούνταν για την καταβολή της 13ης σύνταξης στους δημοσίους υπαλλήλους.

Καταλήγοντας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι το Ελληνικό «ξεπουλήθηκε έναντι πινακίου φακής» και εκφράζει ανησυχία για το κατά πόσο οι πολίτες θα μπορούν στο μέλλον να έχουν πρόσβαση στην περιοχή. Όπως επισημαίνει, «αυτό δεν είναι ανάπτυξη, δεν είναι καν πλουτοκρατία. Είναι καθαρή κλεπτοκρατία».

Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Πιερρακάκης πορτρέτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιερρακάκης: Η Ελλάδα έχει επιχειρήσεις που μπορούν να πρωταγωνιστήσουν διεθνώς

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, στο 4ο Οικονομικό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής, ανέδειξε την ανάγκη ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και αξιοποίησης των δυνατοτήτων της Ελλάδας για βιώσιμη ανάπτυξη.
Κώστας Ζαχαριάδης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαριάδης: Μικροπρέπεια Μητσοτάκη οι κινήσεις για Άγνωστο Στρατιώτη

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Ζαχαριάδης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για μικροπολιτική γύρω από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και κάλεσε σε σεβασμό της ιστορικής και κοινωνικής ευαισθησίας.
Ελλάδα, Καναδάς
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

4ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών στο Τορόντο: Ενισχύει δεσμούς Ελλάδας – Καναδά

Το 4ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών στο Τορόντο στοχεύει στην ενίσχυση των ελληνοκαναδικών σχέσεων σε ενέργεια, τεχνητή νοημοσύνη και βιώσιμη ανάπτυξη, με τη συμμετοχή κορυφαίων στελεχών και αξιωματούχων.
Παύλος Μαρινάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Αυξήσεις σε μισθούς και επενδύσεις, μείωση ανεργίας και φόρων

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ανέφερε ότι από το 2019 έχουν δημιουργηθεί 500.000 νέες θέσεις εργασίας, αυξήθηκαν οι μισθοί και μειώθηκαν οι φόροι, ενισχύοντας την ανάπτυξη.
Ελληνικό Κοινοβούλιο συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φ. Τσικλιάς: Κοινή κάθοδος των προοδευτικών δυνάμεων για πολιτική αλλαγή

Ο Φοίβος Τσικλιάς τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπό τον Σωκράτη Φάμελλο, προτείνει κοινά προοδευτικά ψηφοδέλτια, καλώντας σε ενότητα και συνεργασία απέναντι στις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας.