ΓΔ: 2619.08 -0.15% Τζίρος: 424.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Όλγα Κεφαλογιάννη πορτραίτο

Η Υπουργός Τουρισμού στον διαγωνισμό ζωγραφικής για τη φιλοξενία

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ζωγραφικής «Ζωγραφίζω τη Φιλοξενία», αναδεικνύοντας τη ματιά των μαθητών για την ελληνική φιλοξενία ως αξία πολιτισμού, δημιουργίας και σεβασμού προς τον συνάνθρωπο.

Με ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση από μαθητές σε όλη την Ελλάδα ολοκληρώθηκε ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ζωγραφικής «Ζωγραφίζω τη Φιλοξενία», όπως ανακοίνωσε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, καθώς και του Υπουργείου Τουρισμού. Στόχος της πρωτοβουλίας ήταν να φέρει τους νέους πιο κοντά στην έννοια της φιλοξενίας και να ενισχύσει την εκπαίδευση σχετικά με τις αξίες που αυτή πρεσβεύει.

Κατά την απονομή των βραβείων, η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη υπογράμμισε ότι η ελληνική φιλοξενία αποτελεί όχι μόνο βασικό στοιχείο του τουρισμού, αλλά και στάση ζωής, πολιτισμού και σεβασμού προς τον συνάνθρωπο. Η ίδια σημείωσε πως ο διαγωνισμός κατάφερε να συνδυάσει τη δημιουργική έκφραση των μαθητών με την ανάδειξη μιας από τις σημαντικότερες αξίες της χώρας.

Η Υπουργός ανέδειξε τη μοναδική ματιά των παιδιών μέσα από τα έργα τους, τα οποία αποτυπώνουν το πώς η Ελλάδα υποδέχεται και εμπνέει επισκέπτες διεθνώς. Συνεχάρη τους μαθητές για τη συμμετοχή τους και επισήμανε ότι η προσπάθειά τους να προβάλλουν την αγάπη για τη φιλοξενία και τον σεβασμό στον τόπο μας αποτελεί από μόνη της μια σημαντική επιτυχία.

Παράλληλα, η κα Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στη συμπλήρωση 90 ετών λειτουργίας του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, με το μήνυμα «Φιλοξενία με Αξία για Όλους». Τόνισε τον ουσιαστικό ρόλο του Επιμελητηρίου στη στήριξη του κράτους και των επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου, συμβάλλοντας στην καλλιέργεια τουριστικής κουλτούρας και εκπαίδευσης.

Κλείνοντας, η Υπουργός ευχήθηκε στους μαθητές να συνεχίσουν με έμπνευση και δημιουργικότητα, επισημαίνοντας ότι η ημέρα αυτή αποτελεί γιορτή για τον τουρισμό, την παιδεία και κυρίως για τα παιδιά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όλγα Κεφαλογιάννη πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλγα Κεφαλογιάννη: Θετική η ενίσχυση του Οδηγού Michelin στην Ελλάδα

Το Υπουργείο Τουρισμού χαιρετίζει την ένταξη Θεσσαλονίκης και Σαντορίνης στον Οδηγό MICHELIN 2027, στο πλαίσιο συνεργασίας με τον ΕΟΤ, στοχεύοντας στην ενίσχυση της γαστρονομικής ταυτότητας των ελληνικών προορισμών.
Ακρόπολη Αθήνας φόντο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τελείωσε η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα - Δηλώσεις συμμετεχόντων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας για την 28η Οκτωβρίου, με συμμετοχή μαθητών από όλα τα σχολεία του δήμου, υπό τη συνοδεία της φιλαρμονικής και με καλές καιρικές συνθήκες.
Ακρόπολη Αθήνας φόντο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα βρίσκεται σε εξέλιξη

Υπό καλό καιρό πραγματοποιείται η μαθητική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στους δρόμους της Αθήνας, με παρουσία πολιτικών, θρησκευτικών, στρατιωτικών και πολιτειακών αρχών, αλλά και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
Όλγα Κεφαλογιάννη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όλγα Κεφαλογιάννη: Η Αττική είναι ολοκληρωμένος προορισμός για όλο το έτος

Στην Εθνική Πινακοθήκη παρουσιάστηκε η διεθνής καμπάνια προβολής «The Greater Athens Region». Η Όλγα Κεφαλογιάννη υπογράμμισε τη σύνδεση με την εθνική στρατηγική βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης για όλη την Αττική.