ΓΔ: 2505.63 1.20% Τζίρος: 168.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:58:01
Κυριάκος Πιερρακάκης πορτρέτο

Πιερρακάκης στην Κοπεγχάγη για Eurogroup με θέμα το ψηφιακό ευρώ

Ο Υπ. Οικονομικών Κυρ. Πιερρακάκης συμμετέχει σε Eurogroup και ECOFIN στην Κοπεγχάγη, με ατζέντα το ψηφιακό ευρώ, την καινοτομία, τις μεταρρυθμίσεις και τις γεωπολιτικές προκλήσεις.

Στην Κοπεγχάγη βρίσκεται ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης, για να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του ECOFIN. 

Στο επίκεντρο βρίσκονται οι συζητήσεις για το ψηφιακό ευρώ, την καινοτομία και τις μεταρρυθμίσεις που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, ενώ θα τεθούν και ζητήματα απλοποίησης του κανονιστικού πλαισίου και γεωπολιτικών προκλήσεων.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών

Στην Κοπεγχάγη μεταβαίνει ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης, προκειμένου να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις των άτυπων Συμβουλίων Eurogroup και ECOFIN.

 Το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου, ο κ. Πιερρακάκης θα διευθύνει συζήτηση των Υπουργών Οικονομικών με θέμα την καινοτομία και την ψηφιοποίηση, η οποία θα επικεντρωθεί στις αναγκαίες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Νωρίτερα, στο Eurogroup, οι Υπουργοί θα εξετάσουν τα επόμενα βήματα για την υιοθέτηση του ψηφιακού ευρώ. Θα συζητήσουν τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις, θα ανταλλάξουν απόψεις με τον πρόεδρο της Επιτροπής ECON του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ θα προγραμματίσουν τις εργασίες της Ευρωομάδας έως τον Ιούνιο 2026.

Την ίδια ημέρα, στο γεύμα εργασίας του ECOFIN με θέμα την πολυπλοκότητα της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, οι Υπουργοί θα αναζητήσουν τρόπους να γίνουν οι κανονισμοί πιο αποδοτικοί και λιγότερο δαπανηροί για τις επιχειρήσεις και τα δημόσια οικονομικά.

 Στη συνέχεια, σε συνεργασία με Διοικητές Κεντρικών Τραπεζών, θα συζητήσουν την απλοποίηση του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού πλαισίου και θα εξετάσουν τα συμπεράσματα μελέτης του think tank Bruegel για τις γεωπολιτικές εξελίξεις και τις οικονομικές τους επιπτώσεις στην Ευρώπη.

Στο περιθώριο των συνεδριάσεων, ο κ. Πιερρακάκης θα επισκεφθεί τα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών και το Διεθνές Κέντρο Εφοδιαστικής Αλυσίδας της UNICEF στην Κοπεγχάγη, ενώ θα πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους και ομολόγους του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Πιερρακάκης Eurogroup
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή Πιερρακάκη στον Κόστα πριν τη Σύνοδο Κορυφής για το ευρώ

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Κυριάκος Πιερρακάκης, έστειλε επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα, ενόψει της Συνόδου Κορυφής για το ευρώ στις 19 Μαρτίου, σύμφωνα με πηγές του Υπ. Οικονομίας.
Κυριάκος Πιερρακάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Η Ένωση Κεφαλαιαγορών χρειάζεται κοινή ευρωπαϊκή εποπτεία

Ο Κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι μια Ένωση Κεφαλαιαγορών χωρίς ενιαία ευρωπαϊκή εποπτεία είναι ανεπαρκής, υπογραμμίζοντας την ανάγκη κοινής εποπτείας για συστημικούς φορείς, ώστε να ενισχυθούν επενδύσεις και καινοτομία στην Ευρώπη.
Κυριάκος Πιερρακάκης Eurogroup
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Πιερρακάκης: Έτοιμος έως το φθινόπωρο ο Φορέας Επαναμίσθωσης

Ο Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων θα λειτουργήσει μέχρι το τέλος του φθινοπώρου, όπως ανακοίνωσε ο Κ. Πιερρακάκης, παρέχοντας στήριξη σε ευάλωτους για παραμονή στην κατοικία τους με χαμηλό ενοίκιο και δυνατότητα επαναπόκτησης.
Κυριάκος Πιερρακάκης Eurogroup
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Η προσιτή στέγαση στο επίκεντρο του Eurogroup στη Λευκωσία

Ο υπουργός Οικονομικών Κυριάκος Πιερρακάκης συμμετέχει σε Eurogroup και άτυπο ECOFIN στη Λευκωσία, με βασικό θέμα την προσιτή στέγαση, τονίζοντας τη σημασία της για οικογένειες και νέους και αναζητώντας αποτελεσματικές πολιτικές λύσεις.
Κυριάκος Πιερρακάκης Eurogroup
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμμετοχή Πιερρακάκη στη σύνοδο G7 υπουργών Οικονομικών στο Παρίσι

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης θα μεταβεί στο Παρίσι για να συμμετάσχει στη σύνοδο υπουργών Οικονομικών και διοικητών Κεντρικών Τραπεζών της G7, με θέματα παγκόσμιας οικονομίας, επιπτώσεις της κρίσης στη Μέση Ανατολή και στήριξη της Ουκρανίας.