ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Κυριάκος Μητσοτάκης συνεδρίαση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια κυβερνητικής συνεδρίασης, με φόντο την ελληνική σημαία.

Μητσοτάκης: Έως το 2027 η εικόνα των ΜΜΜ θα είναι τελείως διαφορετική

Ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε, δε, ότι σύντομα θα έλθει προς ψήφιση ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας.

Το μήνυμα ότι είναι κατ' επείγουσα η ανάγκη να αναβαθμισθεί το εγχώριο σιδηροδρομικό δίκτυο από την Αθήνα έως τη Θεσσαλονίκη με τα πιο σύγχρονα μέσα, αλλά και να καταστεί ασφαλές, εξέπεμψε στην παρέμβασή του σε ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Κωστή Χατζηδάκη.

«Πρέπει να κινηθούμε πιο γρήγορα, αυτό απαιτούν οι πολίτες από εμάς» διεμήνυσε ο πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει τη σύγκρουσή της με τις διαχρονικές παθογένειες του βαθέος κράτους. Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι στις αρχές Απριλίου θα γίνει μία συνολική παρουσίαση των νέων παρεμβάσεων στο πεδίο των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «έως το 2027 η εικόνα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς θα είναι τελείως διαφορετική».

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για την προσθήκη νέων λεωφορείων, αλλά και την πρόσληψη νέων οδηγών, την προωθούμενη αναβάθμιση στους συρμούς της γραμμής 1 του Μετρό, αλλά και τις δρομολογούμενες παρεμβάσεις στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό. Ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε, δε, ότι σύντομα θα έλθει προς ψήφιση ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι αυτό από μόνο του δεν μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα της ασφάλειας στους οδικούς άξονες, καθώς και ότι χρειάζεται μία συνολική επαναξιολόγηση. 

Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης επικαιροποίησε και τα χρονοδιαγράμματα για την ολοκλήρωση σημαντικών έργων υποδομής έως το 2027. Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως σημαντικό μέρος του ΒΟΑΚ θα πρέπει να έχει παραδοθεί έως το τέλος του 2027, ενώ εντός του 2025 θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο οδικός άξονας Πάτρα - Πύργος, αλλά και οι εργασίες επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης. Ακολούθως, εντός του 2026 θα πρέπει να έχει παραδοθεί ο Ε65 και έως το 2027 το Flyover στη Θεσσαλονίκη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κίνηση ταξί στο κέντρο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρανάκης: 3.600 σημεία φόρτισης σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη, ένταση στη Βουλή

Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στις ρυθμίσεις για ΕΙΧ με οδηγό και για την ηλεκτροκίνηση ταξί, σε συνεδρίαση της Βουλής. Αντιδράσεις υπήρξαν από τους εκπροσώπους ταξιτζήδων, που ζητούν διάλογο και σταδιακή μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.
Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτηση λεωφορεία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Έρχονται νέα λεωφορεία, συρμοί και συλλογικές συμβάσεις

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε ανανεωμένο στόλο λεωφορείων και αναβάθμιση της Γραμμής 1, ανακοινώνοντας νέες συλλογικές συμβάσεις για εργαζόμενους στις συγκοινωνίες, παρά τις αρχικές ενστάσεις του ΥΠΟΙΚ για την επιπλέον χρηματοδότηση.
Κυριάκος Μητσοτάκης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Έτοιμη η Αθήνα να αναδείξει φιλοξενία στο F4 της EuroLeague

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον CEO της Euroleague Τσους Μπουένο για το επερχόμενο Final 4 στην Αθήνα, τονίζοντας τη σημασία του για τη χώρα και τη φιλοξενία που θα προσφέρει στους αθλητές και τους φιλάθλους.
Άνδρας δημόσια ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμας: Μέσα στο καλοκαίρι η παράδοση του Ε65 και της επέκτασης Μετρό

Ο Υπ. Υποδομών Χρ. Δήμας ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του Ε65 και της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά το καλοκαίρι, αναφέροντας ότι τα έργα κάνουν την πόλη σύγχρονο κόμβο ανάπτυξης και καινοτομίας.
Σύνδεση ανθρώπου AI
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το ρομπότ Pepper Θεσσαλονίκης θριαμβεύει σε βραβεία τουρισμού

Ο Pepper, το δημοφιλές ρομπότ, ανέβηκε στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, συμμετέχοντας σε θεατρική παράσταση και κερδίζοντας τις εντυπώσεις ως πρωτοποριακός «ρομποτικός ηθοποιός», συνδυάζοντας τέχνη και τεχνολογία.