ΓΔ: 2680.21 1.19% Τζίρος: 148.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:27:39
merkel, germania
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Η Μέρκελ καλεί τους Ευρωπαίους σε κοινή αντίδραση απέναντι στον Τραμπ

«Η Ευρώπη είναι η ασφάλεια ζωής μας», δήλωσε η πρώην καγκελάριος και, ενόψει της επιστροφής του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, τόνισε την ανάγκη οι Ευρωπαίοι να αντιδράσουν σε αυτόν τον «ιδιαίτερο» πρόεδρο, παραμένοντας ενωμένοι.

«Η Ευρώπη είναι η ασφάλεια ζωής μας», δήλωσε η πρώην καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ και, ενόψει της επιστροφής του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, τόνισε την ανάγκη οι Ευρωπαίοι να αντιδράσουν σε αυτόν τον «ιδιαίτερο» πρόεδρο, παραμένοντας ενωμένοι.

Ο Ντόναλντ Τραμπ «υπερασπίζεται τα νόμιμα συμφέροντα των ΗΠΑ, αλλά στο πλαίσιο της πολυμερούς συνεργασίας δεν πιστεύει σε καταστάσεις όπου όλοι βγαίνουν κερδισμένοι. Πιστεύει ότι πάντα υπάρχει νικητής και ηττημένος.

Δεν θα αλλάξουμε τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά μπορούμε να αντιδράσουμε σε αυτόν. Η Ευρώπη πρέπει να ενώσει τα συμφέροντά της», δήλωσε η κυρία Μέρκελ σε προεκλογική εκδήλωση της κρατιδιακής οργάνωσης του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας στο Ντίσελντορφ.

Για τις ΗΠΑ πάντως, ανέφερε η πρώην καγκελάριος, η οποία είχε συνεργαστεί με τον Ντόναλντ Τραμπ κατά την προηγούμενη θητεία του, δεν θα ήταν σωστή η συμβουλή να μην αναζητήσουν συμμάχους στην Ευρώπη. Είμαστε ισχυρός παράγων.

«Η Ευρώπη είναι η ασφάλεια ζωής μας», πρόσθεσε η κυρία Μέρκελ και ανέδειξε την σημασία της διατλαντικής εταιρικής σχέσης, ειδικά στο ζήτημα της Ουκρανίας.

«Χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, η Ουκρανία δεν θα μπορούσε να παραμείνει ανεξάρτητο κράτος μετά την επίθεση της Ρωσίας.

Η διατλαντική σχέση είναι σήμερα ακόμη πιο απαραίτητη από ό,τι πριν. Με την επίθεση στην Ουκρανία, η θεμελιώδης αρχή της ευρωπαϊκής μεταπολεμικής τάξης, το απαραβίαστο των συνόρων, έχει καταστεί αναποτελεσματική και μόνο με τις ΗΠΑ και εντός του ΝΑΤΟ μπορεί να διασφαλιστεί ότι ο (Βλαντίμιρ) Πούτιν δεν θα κερδίσει τον πόλεμο και η Ουκρανία θα παραμείνει ανεξάρτητο κράτος», τόνισε η 'Αγγελα Μέρκελ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Πολωνίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Βαρσοβία και Λονδίνο καλούν τους Ρώσους πρεσβευτές για το αεροδρόμιο Λειψίας

Η Πολωνία κάλεσε τον Ρώσο πρεσβευτή στη Βαρσοβία, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών. Προηγήθηκε ανακοίνωση αλληλεγγύης προς τη Γερμανία για ρωσική ευθύνη σε απόπειρα επίθεσης στο αεροδρόμιο της Λειψίας.
Γερμανική κάλπη εκλογών
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Πώς μια νίκη του AfD στη Σαξονία-Άνχαλτ επηρεάζει τον Μερτς

Το AfD αναμένεται να κερδίσει τις εκλογές στη Σαξονία-Άνχαλτ, χωρίς να έχει απόλυτη πλειοψηφία, προκαλώντας ανησυχία σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο λόγω της ιστορικής σημασίας ανάδειξης ακροδεξιάς κυβέρνησης στη Γερμανία.
Καύσωνας καλοκαίρι ήλιος
ΔΙΕΘΝΗ

Ρεκόρ θανάτων από καύσωνα: 3.000 στο Βέλγιο, 16.300 στη Γερμανία

Το φετινό καλοκαίρι οι καύσωνες προκάλεσαν 2.935 επιπλέον θανάτους στο Βέλγιο και περίπου 16.300 στη Γερμανία, αριθμός ρεκόρ. Στο Βέλγιο, το διάστημα 18/6-3/7 σημειώθηκε αύξηση θανάτων κατά 48,7% λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.
Σεργκέι Λαβρόφ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία κλείνει τα παραρτήματα του ινστιτούτου Γκέτε (ΥΠΕΞ)

Η Ρωσία ανακοινώνει το κλείσιμο παραρτημάτων του Ινστιτούτου Γκέτε ως απάντηση στο κλείσιμο του Σπιτιού της Ρωσίας στο Βερολίνο, μετά από κατηγορίες της Γερμανίας για ρωσικό σχέδιο επίθεσης με drone σε αεροδρόμιο της Λειψίας.