ΓΔ: 2573.86 0.16% Τζίρος: 49.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:19:37
Κτήριο Βουλής Ελλάδας

O Νικήτας Κακλαμάνης προτείνεται ως νέος πρόεδρος της Βουλής

Παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα θα υποβάλει σήμερα ο προτεινόμενος για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα Κωνσταντίνος Τασούλας.

Παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα θα υποβάλει σήμερα ο προτεινόμενος για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα Κωνσταντίνος Τασούλας, όπως ενημέρωσε τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, την τελευταία στην οποία προσήλθε με την ιδιότητα του προέδρου της Βουλής.

Ο κ. Τασούλας είπε στη Διάσκεψη ότι ενόψει των διαγραφομένων εξελίξεων και της επιστολής του πρωθυπουργού με την οποία τον ορίζει υποψήφιο για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, αποφάσισε να παραιτηθεί σήμερα. Η παραίτηση του Κωνσταντίνου Τασούλα θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας στην ολομέλεια και θα δρομολογηθεί η εκλογή νέου προέδρου της Βουλής, την προσεχή Τετάρτη. Σημειωτέον ότι υπάρχει επιστολή του πρωθυπουργού με την οποία προτείνει τον Νικήτα Κακλαμάνη για το αξίωμα του προέδρου της Βουλής.

«Οι δύο αυτές επιστολές του πρωθυπουργού δρομολόγησαν την παραίτησή μου, για λόγους αυτονόητους και την εκλογή υποψηφίου νέου προέδρου της Βουλής, που προτείνει να είναι ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης, ο νέος πρόεδρος της Βουλής», είπε ο Κωνσταντίνος Τασούλας και ευχαρίστησε τη Διάσκεψη των Προέδρων για τη συνεργασία και τον λαό των Ιωαννίνων, ο οποίος επί 25 χρόνια του έδωσε την σπουδαία ευκαιρία να προσφέρει στον τόπο του.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων αν ο κ. Τασούλας αποφάσισε να παραιτηθεί σήμερα από το βουλευτικό αξίωμα, λόγω κριτικής που διατυπώθηκε από ορισμένες πλευρές ότι δεν γίνεται να παραμένει πρόεδρος της Βουλής και να ψηφίσει τον εαυτό του για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Τασούλας είπε ότι μολονότι δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη στον Κανονισμό ή στο Σύνταγμα, «είναι θέμα απαραίτητου θεσμικού τακτ».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Mitsotakis-Samaras
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το πρέσινγκ στους «σαμαρικούς» βουλευτές και τα σενάρια για νέο κόμμα

Πώς στήνει το Μαξίμου μπλόκα σε κινήσεις αμφισβήτησης από βουλευτές της επιρροής Σαμαρά. Αναμονή για τις επόμενες κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού. Να παραδώσει τη βουλευτική έδρα του ζητά η ΝΔ.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Θα αναζητήσει νέο «εθελοντή» διευθυντή ο Πρωθυπουργός;

Το ΠΑΣΟΚ σχολιάζει την αποχώρηση του Μιχάλη Μπεκίρη από το γραφείο του Πρωθυπουργού, ρωτώντας αν θα βρεθεί άλλος «εθελοντής», καθώς δεν έχουν απαντηθεί ερωτήματα για τον διορισμό και τα προσόντα του.
Ζωή Κωνσταντοπούλου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Προσπαθείτε να περιορίσετε τους νέους και να τους φιμώσετε

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε στην κυβέρνηση στη Βουλή, κατηγορώντας τη πως επιχειρεί να περιορίσει τους νέους με το νομοσχέδιο για τα social media και πως αδιαφορεί για τη φωνή τους και το μέλλον τους.
Άκης Σκέρτσος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκέρτσος: Υπεύθυνη στάση ζητά από αντιπολίτευση για απαγόρευση Ίντερνετ σε κάτω των 15

Ο Άκης Σκέρτσος κατηγόρησε την αντιπολίτευση για υποκρισία και διαστρέβλωση, υπερασπιζόμενος το νομοσχέδιο για απαγόρευση διαδικτύου σε παιδιά κάτω των 15 ετών. Κάλεσε τα κόμματα να στηρίξουν τους αυστηρούς κανόνες για τις ψηφιακές πλατφόρμες.
Άκης Σκέρτσος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση για απαγόρευση πρόσβασης ανηλίκων στο διαδίκτυο

Με αντιπαραθέσεις για τα ηλικιακά όρια και την επαλήθευση ηλικίας εξελίσσεται η συζήτηση του νομοσχεδίου που απαγορεύει σε ανηλίκους κάτω των 15 την πρόσβαση στο διαδίκτυο από το 2027. Υπέρ μόνο η ΝΔ, επιφυλάξεις εκ μέρους της αντιπολίτευσης.
Κτίριο Ελληνική Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Αντιπαράθεση εισηγητών για το προσχέδιο προϋπολογισμού

Η ΝΔ τόνισε την ανθεκτικότητα της οικονομίας και τη στήριξη πολιτών μέσω συνετής διαχείρισης. Η αντιπολίτευση επέκρινε το προσχέδιο 2027 ως ανεπαρκές για τις δύσκολες κοινωνικές συνθήκες και έλλειψη επενδύσεων σε βασικούς τομείς.