ΓΔ: 2231.5 0.92% Τζίρος: 160.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:37:41
Φώτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Ανδρουλάκης: Οι Δήμοι δεν μπορούν να σηκώσουν το δυσβάσταχτο κόστος

Συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αθηναίων, που συζήτησαν το ζήτημα της αύξησης του τέλους ταφής απορριμμάτων, που οδηγεί σε οικονομικό αδιέξοδο τους Δήμους.

Το ζήτημα της αύξησης του τέλους ταφής απορριμμάτων, που οδηγεί σε οικονομικό αδιέξοδο τους Δήμους, ήταν το θέμα που απασχόλησε τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, οι οποίοι συναντήθηκαν νωρίτερα το πρωί στο γραφείο του αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή.

Ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για οικονομικό στραγγαλισμό των Δήμων, προανήγγειλε σχετική πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ και σημείωσε πως «η Νέα Δημοκρατία και προσωπικά ο πρωθυπουργός έχουν τεράστια ευθύνη, διότι οι πελατειακοί χειρισμοί τους στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων αλλά και στον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας δημιουργούν τεράστιες στρεβλώσεις, τις οποίες σήμερα καλούνται, -με ευθύνη τους-, να πληρώσουν οι Δήμοι, οι οποίοι δεν μπορούν να σηκώσουν άλλο αυτό το δυσβάσταχτο κόστος».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ότι «αναρμόδια μονοπαραταξιακά όργανα μεθοδεύουν την είσπραξη σημαντικών φόρων για τους Δήμους και τους δημότες. Στραγγαλίζουν με αυτόν τον τρόπο τους Δήμους. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Τα λεφτά αυτά καταλήγουν σε χρεοκοπημένους οργανισμούς, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε κι εμείς με χρεοκοπία και ταυτόχρονα οι δημότες μας να χρειαστεί να πληρώσουν νέα εξοντωτικά για αυτούς δημοτικά τέλη».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κώστας Τσουκαλάς στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: ΠΑΣΟΚ και Ανδρουλάκης εγγυώνται θεσμική και οικονομική σταθερότητα

Ο Κώστας Τσουκαλάς δήλωσε πως αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ είναι η ΝΔ, κατηγορώντας Μητσοτάκη και Τσίπρα για θεσμική και οικονομική αστάθεια. Τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης μπορούν να διασφαλίσουν διπλή σταθερότητα.
Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτημα Μάντζου: Τι απαντά η κυβέρνηση για τις εθνικιστικές επιθέσεις από Τουρκία;

Ο Δημήτρης Μάντζος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. ρωτά αν η κυβέρνηση θα τοποθετηθεί για τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις εθνικιστικών κύκλων της Τουρκίας κατά του Νίκου Ανδρουλάκη και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Νίκος Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Η δεξιά στοχοποιεί τον αρχηγό της δημοκρατικής παράταξης

Ο Κώστας Τσουκαλάς κατήγγειλε στο ΕΡΤnews οργανωμένη σπίλωση του Ν. Ανδρουλάκη, κάνοντας λόγο για λάσπη και συκοφαντίες, και χαρακτήρισε αβάσιμες τις κατηγορίες κυβέρνησης και υπουργών σχετικά με ενοίκια και λογαριασμούς εξωτερικού.
Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Ο Μαρινάκης παραδέχθηκε κυβερνητική εμπλοκή στη στοχοποίηση

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση για στοχοποίηση του Ν. Ανδρουλάκη ως αντίποινα για τη δράση του υπέρ της διαφάνειας. Θέτει ερωτήματα στον κ. Μαρινάκη για λογαριασμούς και συμβάσεις βουλευτών, ενώ ειρωνεύεται εκδήλωση για τα fake news.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης για Ανδρουλάκη: Θέτουμε πολιτικά και ηθικά ερωτήματα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, δήλωσε ότι δεν υπάρχει ζήτημα νομιμότητας για τον Ανδρουλάκη, αλλά θέτει ηθικά ερωτήματα λόγω των ποσών που εισέπραξε, επισημαίνοντας την αντίφαση με τη ρητορική του ΠΑΣΟΚ.