ΓΔ: 2459.77 -0.31% Τζίρος: 293.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φώτο: Nick Paleologos / SOOC

Στυλιανίδης από Κύπρο: Η θάλασσα δεν μας χωρίζει, μας ενώνει

Οι δύο αντιπροσωπείες συμφώνησαν την ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου στον τομέα των Λιμένων, ειδικότερα στο πλαίσιο του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών και των θαλασσίων διαδρόμων.

Το μήνυμα ότι «η θάλασσα δεν μας χωρίζει, μας ενώνει» έστειλε από την Κύπρο ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, όπου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στις 18-19 Οκτωβρίου 2024.

Ο κ. Στυλιανίδης και η ελληνική αντιπροσωπεία είχαν συνάντηση εργασίας με τον υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αλέξη Βαφεάδη και την Υφυπουργό Ναυτιλίας κ. Μαρίνα Χατζημανώλη. Οι δύο αντιπροσωπείες συμφώνησαν την ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου στον τομέα των Λιμένων, ειδικότερα στο πλαίσιο του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών και των θαλασσίων διαδρόμων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. υπουργός παρευρέθηκε στα εγκαίνια του Φεστιβάλ «Θάλασσα 2024» που διοργανώθηκε στη Λεμεσό και συμμετείχε σε κοινή δράση του Ελληνικού Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Κυπριακού Υφυπουργείου Ναυτιλίας, με στόχο την ενημέρωση των παιδιών για τη θάλασσα, τη ναυτιλία και τα επαγγέλματά της. Όπως είναι γνωστό, η προώθηση της ναυτοσύνης στις νέες και τους νέους είναι προτεραιότητα του υπουργείου.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Ανδρουλάκης ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Ξεκάθαρη θέση ΕΛΑΣ για το καλώδιο Κύπρου-Ελλάδας ζητά

Το ΠΑΣΟΚ απάντησε σε ανάρτηση του Νίκου Μπίστη, στελέχους του ΕΛΑΣ, που επέκρινε το ΠΑΣΟΚ για τη στάση του στα εθνικά θέματα και χαρακτήρισε «μονομερή ενέργεια» την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας, ζητώντας διευκρινίσεις.
Βασίλης Κικίλιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Αγώνας για να μείνουν σταθερά τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Ο Υπ. Ναυτιλίας Β. Κικίλιας τόνισε πως πρώτη προτεραιότητα στην ακτοπλοΐα είναι η ασφάλεια, με πάνω από 1.300 ελέγχους στα πλοία. Στόχος, να λειτουργεί ο κλάδος με κανόνες, ηρεμία και σεβασμό σε εργαζόμενους και ταξιδιώτες.
Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεραπετρίτης-Δημητρίου: Συντονισμός Ελλάδας-Κύπρου για το Κυπριακό

Ο Γ. Γεραπετρίτης συναντήθηκε με την Α. Δημητρίου, συζητώντας τις ελληνοκυπριακές σχέσεις και τον συντονισμό εντός ΕΕ. Τόνισαν τη συνεργασία για επανεκκίνηση συνομιλιών σχετικά με το Κυπριακό υπό τον ΟΗΕ.
Αντώνης Σαμαράς
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Ιστορικό βήμα η αναγνώριση της γενοκτονίας Αρμενίων από το Ισραήλ

Ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, χαιρετίζει την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από το Ισραήλ και καλεί την Ελλάδα να στηρίξει αντίστοιχη αναγνώριση για τους Έλληνες του Πόντου, Θράκης και Μ. Ασίας, ως απάντηση στις τουρκικές απειλές.