ΓΔ: 2613.49 1.22% Τζίρος: 290.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
businessdaily-Mitsotakis-Ypourgiko
Φωτο: Aris Oikonomou / SOOC

Μητσοτάκης: Οι πολίτες ζήτησαν περισσότερη δουλειά και λιγότερα λάθη

Στην εισήγηση του στο υπουργικό συμβούλιο, επεσήμανε πως παρά τις δεδομένες δυσκολίες της προεκλογικής μάχης, «η επόμενη ημέρα βρίσκει την παράταξη της ΝΔ πρώτη και την Ελλάδα ευρωπαϊκό πυλώνα σταθερότητας».

Να εκπέμψουν μήνυμα «συνολικής επανεκκίνησης» κάλεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τους υπουργούς κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μετά τον ανασχηματισμό της Παρασκευής.

Κάνοντας εκτενή αναφορά στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της περασμένης Κυριακής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε στο υπουργικό πως παρά τις δεδομένες δυσκολίες της προεκλογικής μάχης, «η επόμενη ημέρα βρίσκει την παράταξη της ΝΔ πρώτη και την Ελλάδα ευρωπαϊκό πυλώνα σταθερότητας».

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πολλοί συμπολίτες μας με τον τρόπο τους, μας έστειλαν ένα μήνυμα. Μας ζήτησαν ουσιαστικά περισσότερη δουλειά και λιγότερα λάθη, μεγαλύτερα αποτελέσματα και μικρότερες καθυστερήσεις, σε μια πορεία χωρίς υποκριτικές στροφές προς τα δεξιά, προς τα αριστερά, προς το κέντρο, με κατεύθυνση μόνο μπροστά», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Και όσοι αμφιβάλλουν, τους ενθαρρύνω να διαβάσουν μία μέχρι στιγμής αδημοσίευτη συνέντευξη την οποία είχε δώσει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στον Βασίλη Βασιλικό, η οποία δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά σε έναν τόμο για τον ιδρυτή της παράταξής μας, στην οποία λέει κάτι πολύ ενδιαφέρον: “υπήρξα”, έλεγε ο Καραμανλής, “πάντα προοδευτικός, ανεπηρέαστος από δογματισμούς και προκαταλήψεις. Δεν είμαι ούτε δεξιός, δεν είμαι ούτε κεντρώος, δεν είμαι ούτε αριστερός, ώστε κάθε φορά να μπορώ να επιλέγω τη λύση που συμφέρει τον τόπο μου”», σχολίασε. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Ο Μητσοτάκης νοιάζεται μόνο για ψήφους, όχι για την κοινωνία

Ο Κώστας Τσουκαλάς κατηγορεί τον Πρωθυπουργό για προσπάθεια συγκάλυψης αποτυχιών με επιθέσεις στην αντιπολίτευση. Τονίζει ότι δεν προστατεύει την κοινωνία και ενδιαφέρεται μόνο για τις εκλογές.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κ. Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής, όπου θα θέσει την ανάγκη μείωσης των τιμών ενέργειας και στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, εν μέσω πληθωριστικών πιέσεων και διεθνούς αβεβαιότητας.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: 14 νέοι συρμοί στον Ηλεκτρικό για μικρότερες χρονοαποστάσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την αναβάθμιση των ΜΜΜ ως κυβερνητική προτεραιότητα, κάνοντας δρομολόγιο με τον πρώτο ανακαινισμένο συρμό της Γραμμής 1, επισημαίνοντας πως ξεκινά η βελτίωση παρά τα υφιστάμενα προβλήματα.
ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη υπάρχει μόνο στις αναρτήσεις του

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί τον πρωθυπουργό για αποσύνδεση από την πραγματικότητα, τονίζοντας ότι οι πολίτες ζουν με ακρίβεια και ανασφάλεια. Ζητά συγκεκριμένα μέτρα για οικονομία και διαφάνεια στην άμυνα, όχι επικοινωνιακές ενέργειες.