ΓΔ: 2183.44 0.21% Τζίρος: 209.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Λευτέρης Αυγενάκης πορτρέτο
Φώτο: Dimitris Kapantais / SOOC

Λ. Αυγενάκης: Κάναμε τον πρωτογενή τομέα ένα "κλικ" καλύτερο

Ο νέος ΥπΑΑΤ είπε ότι θα γίνει ό,τι «είναι δυνατόν για να βοηθήσουμε μια κοινωνική ομάδα που έχει ιδιαιτερότητες και αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της οικονομίας».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο πρωτογενής τομέας είναι γεμάτος προκλήσεις» τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να κινηθούμε με ταχύ τρόπο προς τη σωστή κατεύθυνση».

Μάλιστα, είπε ότι «είμαστε εδώ να προσπαθήσουμε σαν μια ομάδα όλοι μαζί, να δώσουμε όλη μας τη δύναμη για να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα που υπάρχουν στον πρωτογενή τομέα».

Μεταξύ άλλων, ο νέος ΥπΑΑΤ, τόνισε ότι η ανάληψη των νέων του καθηκόντων αποτελεί «μεγάλη τιμή για μένα» και υποσχέθηκε ότι θα γίνει ό,τι «είναι δυνατόν για να βοηθήσουμε μια κοινωνική ομάδα που έχει ιδιαιτερότητες και αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της οικονομίας».

Σημείωσε ότι οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες βρίσκονται αντιμέτωποι με τη κλιματική αλλαγή, αλλά και με την ακρίβεια που υπάρχει. Πρόσθεσε επίσης, ότι «η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική έρχεται και φέρνει νέα ζητήματα, τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν».

Παράλληλα, ο κ. Τσιάρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο έργο που επιτέλεσε ο προκάτοχός του, υπογραμμίζοντας πως όλοι ξέρουν τον μεγάλο αγώνας που έγινε το προηγούμενο διάστημα από το ΥΠΑΑΤ, ο οποίος έδειξε «σε όλη την κοινωνία και στον πρωτογενή τομέα, ότι τίποτα δεν είναι εύκολο».

Από την πλευρά του, ο Λευτέρης Αυγενάκης σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του «δεν ήταν εύκολα τα πράγματα» όμως «κάναμε τον πρωτογενή τομέα ένα "κλικ'"καλύτερο».

Δήλωσε ότι «απομένει πολλή δουλειά για να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές τοπίο για τους αγρότες της χώρας μας».

Τέλος, ο κ. Αυγενάκης είπε πως «όταν αιτηθεί, εγώ οι στενοί μου συνεργάτες είμαστε στη διάθεσή σας, γιατί πάνω από όλα είναι να είμαστε χρήσιμοι στον τόπο αυτό. Να δείξουμε πως αυτή η κυβέρνηση θα παράξει έργο χρήσιμο».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης υπουργικό συμβούλιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Νικητιάδης: Ο Μητσοτάκης να ψάξει για ευθύνες για ακρίβεια στην κυβέρνησή του

Ο Γ. Νικητιάδης του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση για καθυστέρηση στη λήψη μέτρων κατά της ακρίβειας και την απουσία ουσιαστικής στήριξης πολιτών, τονίζοντας ότι αγνοούνται προτάσεις για μείωση φόρων και ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Βολές κατά κυβέρνησης μετά τις αποκαλύψεις για το Predator

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει τη λίστα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων για πρόσωπα που παρακολουθούνταν με Predator, τονίζοντας το μέγεθος του σκανδάλου και υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση λειτουργεί με όρους αλληλοεκβιασμών.
Κυριάκος Μητσοτάκης συνέντευξη Τύπου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη λειτουργεί με μαφιόζικες πρακτικές

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει τη λίστα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων για πρόσωπα που παρακολουθούνταν με Predator, τονίζοντας το μέγεθος του σκανδάλου και υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση λειτουργεί με όρους αλληλοεκβιασμών.
Κυριάκος Μητσοτάκης συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύσκεψη υπό Μητσοτάκη: Εντός εβδομάδας οι αποφάσεις για την οικονομία

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό για τις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου. Οι αποφάσεις για τα μέτρα κατά της αισχροκέρδειας θα οριστικοποιηθούν και ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα.
Σωκράτης Φάμελλος σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιστολή Φάμελλου-Χαρίτση στον πρωθυπουργό για σύγκληση πολιτικών αρχηγών

Με επιστολές σε Μητσοτάκη και Πρόεδρο Δημοκρατίας, Φάμελλος και Χαρίτσης ζητούν άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή και των συνεπειών της για τα ελληνικά συμφέροντα.