ΓΔ: 2220.02 -0.66% Τζίρος: 284.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:44
Κυριάκος Μητσοτάκης πορτρέτο

Συστήθηκε επιτροπή Στρατηγικής για τη βία και παραβατικότητα των ανηλίκων

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σήμερα σε σύσκεψη εργασίας με τα μέλη της επιτροπής, κατά την οποία έγινε μία πρώτη συζήτηση σχετικά με το υφιστάμενο πλαίσιο και τους στόχους της Εθνικής Στρατηγικής.

Η αντιμετώπιση της βίας ανηλίκων τέθηκε σε πρώτο πλάνο από την κυβέρνηση και με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, συστήνεται επιστημονική επιτροπή η οποία αναλαμβάνει την εκπόνηση Εθνικής Στρατηγικής Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας και της Παραβατικότητας Ανηλίκων.

Συγκεκριμένα, σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σήμερα σε σύσκεψη εργασίας με τα μέλη της επιτροπής, κατά την οποία έγινε μία πρώτη συζήτηση σχετικά με το υφιστάμενο πλαίσιο και τους στόχους της Εθνικής Στρατηγικής.

Στη σύσκεψη έλαβαν επίσης μέρος, από την πλευρά της κυβέρνησης, ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου, ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος και ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης.

Τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής είναι:

  • Aρτινοπούλου Βασιλική, Καθηγήτρια Εγκληματολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Εμπειρογνώμων ΟΗΕ
  • Βασιλική Γεωργιάδου, Καθηγήτρια Πολιτικών Επιστημών, Πάντειο Πανεπιστήμιο,
  • Θωμάς Μπαμπάλης, Καθηγητής Παιδαγωγικής & δια βίου μάθησης, κοσμήτωρ ΕΚΠΑ
  • Aγάπη Κανδυλάκη, Καθηγήτρια Κοινωνικής Εργασίας & Πολυπολιτισμικότητας, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
  • Βασίλης Βαμβακάς, Βασίλειος, Αν. Καθηγητής Κοινωνιολογίας της Επικοινωνίας, ΑΠΘ
  • Κωνσταντίνος Πατσάκης, Αν. Καθηγητής Πληροφορικής & Διευθυντής Εργαστηρίου Κυβερνοασφάλειας, Πανεπιστήμιο Πειραιώς
  • Αλεξανδρίδης Αθανάσιος, Ψυχίατρος-Παιδοψυχίατρος, Ψυχαναλυτής
  • Ζαγούρα Παρασκευή, Δρ. Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Συνδέσμου Επιμελητών Ανηλίκων Ελλάδος
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Πρόγραμμα 350 εκατ. για αναβάθμιση υποδομών σε σχολεία

«Είμαστε πια απολύτως έτοιμοι και πολύ σύντομα θα γίνουν και οι ανακοινώσεις για τα σχολεία εκείνα στα οποία θα γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις βελτίωσης των υποδομών» ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Κυριάκος Μητσοτάκης, Εμανουέλ Μακρόν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης-Μακρόν: Η συζήτησή τους στην έναρξη της συνάντησης στο Μαξίμου

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου συνάντηση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Εμανουέλ Μακρόν, με τον πρωθυπουργό να ευχαριστεί τον Γάλλο Πρόεδρο για τις εγκάρδιες δηλώσεις και τη φιλία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης-Μακρόν: Η ώρα της Ευρώπης σε καιρό παγκόσμιας αταξίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε σε συζήτηση με τον Εμανουέλ Μακρόν πως οι σημερινές προκλήσεις αποτελούν ευκαιρίες για την Ευρώπη και πως Ελλάδα και Γαλλία ηγούνται της στρατηγικής αυτονομίας σε μία περίοδο παγκόσμιας αταξίας.
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΤΟΜΠΡΟΒΣΚΙΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης - Ντομπρόβσκις: Η Ελλάδα σημειώνει εντυπωσιακή ανάκαμψη

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης συνάντησε τον Β. Ντομπρόβσκις στο Μαξίμου. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος επαίνεσε την Ελλάδα για τις μεταρρυθμίσεις, τη μείωση του χρέους και της ανεργίας, τονίζοντας τη σημαντική πρόοδο της χώρας.