ΓΔ: 2635.19 0.04% Τζίρος: 71.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:21:40
Ιωάννης Κεφαλογιάννης πορτρέτο
Ο Ιωάννης Κεφαλογιάννης παρευρίσκεται σε επίσημη εκδήλωση μεταφορών, φορώντας κοστούμι και γραβάτα.

Κεφαλογιάννης: Αποζημίωση 1.800 ευρώ το μήνα για γιατρούς των Ενόπλων Δυνάμεων

«Με την ίδια επιτυχία και αποτελεσματικότητα που προασπίζονται την εθνική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων στέκεται στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας» είπε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Οι ιατροί και το υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που θα μεταβαίνουν σε άλλο νομό, θα λαμβάνουν εφεξής επιπλέον ειδική αποζημίωση, η οποία για τους γιατρούς θα ανέρχεται στο ποσό των 1.800 ευρώ για κάθε μήνα που υπηρετούν σε νοσοκομεία του ΕΣΥ, ανακοίνωσε από τη Βουλή ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Ο κ. Κεφαλογιάννης ενημέρωσε σχετικώς, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Μιχάλη Χουρδάκη, για τις αποσπάσεις ιατρικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων σε φορείς του ΕΣΥ και τόνισε ότι το θέμα έχει θέσει στο υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Οικονομικών από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα και ότι θα γίνει πράξη με σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Ο κ. Κεφαλογιάννης ευχαρίστησε το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων για την αυταπάρνηση και την αίσθηση καθήκοντος που επιδεικνύουν, αναφέροντας ότι κατανοεί απόλυτα ότι υπάρχει μια προσωρινή διατάραξη του ατομικού και οικογενειακού προγραμματισμού των γιατρών που καλούνται να μεταβούν σε έναν άλλο νομό. Τέλος, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι «αυτό που περισσεύει στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι το αίσθημα ευθύνης. Με την ίδια επιτυχία και αποτελεσματικότητα που προασπίζονται την εθνική ακεραιότητα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων στέκεται στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας, προασπίζοντας την ευημερία των πολιτών, όπου και όποτε παραστεί ανάγκη».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Hanwha Aerospace
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Κορεατική «σφήνα» με 3+2 νέα όπλα για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Τι περιλαμβάνει το εξοπλιστικό πακέτο που παρουσίασε η κορεατική εταιρεία Hanwha Aerospace στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Τα αντι-drone συστήματα, οι αναχαιτιστές μεγάλου βεληνεκούς και οι προοπτικές συμπαραγωγής στην Ελλάδα.
Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέλος οι διαδικασίες για το επίδομα διοίκησης σε στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων

Ολοκληρώθηκε με ΚΥΑ η διαδικασία χορήγησης επιδόματος διοίκησης σε στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων, υλοποιώντας δέσμευση της «Ατζέντας 2030» και θεσπίζοντας για πρώτη φορά ειδικό επίδομα για όσους υπηρετούν σε θέσεις ευθύνης.
Νίκος Δένδιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Οι Ένοπλες Δυνάμεις γίνονται σύγχρονη «μηχανή» αντιμετώπισης προκλήσεων

Ο Νίκος Δένδιας τόνισε ότι η δημιουργία του θόλου προστασίας και η ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων με νέα οπλικά συστήματα σηματοδοτεί νέα εποχή και δυναμική απάντηση σε κάθε πρόκληση, ενταγμένη στην «Ασπίδα του Αχιλλέα».
Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Απαραίτητες ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις και νέα φάση στεγαστικού

Ο Νίκος Δένδιας τόνισε τη σημασία ισχυρών και σύγχρονων Ενόπλων Δυνάμεων για την Ελλάδα, στην τελετή υπογραφής της σύμβασης δωρεάς για νέες εγκαταστάσεις της 5ης Μοίρας Ικάρων, δωρεά του Π. Λασκαρίδη.
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην τρίτη φάση το οικιστικό πρόγραμμα του ΥΠΕΘΑ

Ξεκίνησε η τρίτη φάση του οικιστικού προγράμματος του ΥΠΕΘΑ με δημοπράτηση έργων άνω των 60 εκατ. ευρώ για 181 νέες κατοικίες σε διάφορες περιοχές. Ήδη έχουν παραδοθεί 462 σπίτια και αναμένονται άλλα 801 σύντομα.
Νίκος Δένδιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Δένδια-Ανδρουλάκη: «Ατζέντα 2030» και εθνικά ζητήματα

Ο Υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης συζήτησαν θέματα εθνικής άμυνας και δομής των Ενόπλων Δυνάμεων σε συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο Άμυνας, μετά από αίτημα του κ. Ανδρουλάκη.