ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:57:53 DATA
Φώτο: ΑΠΕ

Προώθηση συνεργασιών Ελλάδος και Ιράν στον κλάδο της βιοτεχνίας

Ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας επισήμανε τις δυνατότητες συνεργασίας των δύο πλευρών και υπογράμμισε την ανάγκη για αμοιβαία οφέλη και την διεύρυνση των διμερών οικονομικών σχέσεων μέσω δράσεων.

Συνάντηση γνωριμίας, μεταξύ του προέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας Παύλου Ραβάνη και του πρέσβη της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν Μαλέκ Χοσείν Γκιβζάντ, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΒΕΑ.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση, κατά την διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις εξελίξεις στον τομέα της βιοτεχνίας, την προώθηση των εμπορικών σχέσεων και τη δυνατότητα ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Ο πρέσβης του Ιράν, συνοδευόμενος από τον πρώτο γραμματέα της Πρεσβείας στην Αθήνα, Εχσάν Μπακχσαντέχ, υπογράμμισε τη σημασία της ενίσχυσης των οικονομικών σχέσεων μεταξύ Ιράν και Ελλάδας, ενώ παρείχε αναλυτική ενημέρωση για τις πρωτοβουλίες και τα προγράμματα του οικονομικού τμήματος της Πρεσβείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν στην Αθήνα, για την προώθηση της οικονομικής διπλωματίας και της εμπορικής συνεργασίας με την Ελλάδα, σε διάφορους τομείς.

Από την πλευρά του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, ο πρόεδρος εκφράστηκε θετικά για τις δυνατότητες συνεργασίας των δύο πλευρών και υπογράμμισε την ανάγκη για αμοιβαία οφέλη και την διεύρυνση των διμερών οικονομικών σχέσεων μέσω δράσεων, όπως:

  • Ανταλλαγές επισκέψεων ενδιαφερομένων επιχειρηματιών μέσω των Επιμελητηρίων,
  • Συμμετοχή επιχειρήσεων σε κλαδικές εκθέσεις για την ανάδειξη των ελληνικών προϊόντων,
  • Προώθηση Ιρανικών επιχειρηματικών αιτημάτων συνεργασίας στις επιχειρήσεις -βιοτεχνίες μέλη του ΒΕΑ,
  • Συμμετοχή των δυο χωρών σε σχήματα συνεργασίας,
  • Παροχή τεχνογνωσίας σε τομείς όπου η χώρα μας διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα, όπως οι εναλλακτικές μορφές ενέργειας, επεξεργασία, συντήρηση και τυποποίηση τροφίμων, κ.ά.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τον διάλογο και να εργαστούν συντονισμένα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων, αναγνωρίζοντας το μεγάλο δυναμικό που κρύβεται σε αυτήν τη συνεργασία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

xrimata, money, metrita, cash, euro
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η εξόφληση των λογαριασμών προβληματίζει τους βιοτέχνες της Θεσσαλονίκης

Το 30,9% των βιοτεχνών της συμπρωτεύουσας δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει, ενώ το 15% προβληματίζεται για την κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών και το 13,8% για την καταβολή των μισθών.
businessdaily-Skrekas-Kostas
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκρέκας: Η βιοτεχνία και μεταποίηση καταγράφουν ισχυρές επιδόσεις

Ο υπουργός σημείωσε πως στα νέα καθεστώτα του Αναπτυξιακού Νόμου θα συμπεριληφθούν νέα αντικειμενικά κριτήρια μοριοδότησης, τα οποία θα αφορούν τη συνεργασία με ερευνητικά ιδρύματα/πανεπιστήμια.
digital skills-ekpaideusi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΓΣΕΒΕΕ: Εκτός ψηφιακού μετασχηματισμού μένει το 70% των μικρομεσαίων

Όπως επισημαίνουν οι βιοτέχνες, οι προϋποθέσεις που έχουν τεθεί δημιουργούν ζητήματα άνισης αντιμετώπισης και έρχονται αντίθετες σε κάθε έννοια υποστήριξης της αναπτυξιακής αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευέλικτα χρηματοδοτικά εργαλεία για ανάπτυξη ζητούν οι βιοτέχνες

Η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας παρουσίασε μια σειρά προτάσεων που θα δώσουν ώθηση στην επιχειρηματική ανάπτυξη, προτείνοντας μεταξύ άλλων την κατάργηση ή σταδιακή μείωση του τέλους επιτηδεύματος.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τον εξορθολογισμό των προστίμων που αφορούν το ΓΕΜΗ ζητούν οι έμποροι

Όπως αναφέρει στην επιστολή της η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας οι κυρώσεις λαμβάνονται επί δικαίων και αδίκων, αγνοώντας τις δυνατότητες των ελληνικών επιχειρήσεων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βιοτέχνες: Να υπάρξει 60% έκπτωση στο ρεύμα και στις μικρές επιχειρήσεις

Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος τονίζει πως αν και τα μέτρα θα ανακουφίσουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά εντούτοις υπολείπονται των πραγματικών αναγκών που έχουν δημιουργηθεί.