ΓΔ: 2558.22 0.71% Τζίρος: 144.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:58:34
Χάρης Θεοχάρης
Φώτο: ΑΠΕ

Σε διψήφια αύξηση των εσόδων το 2020 στοχεύει ο υπ. Τουρισμού

Σε δηλώσεις του στο Reuters, ο υπουργός Τουρισμού Χ. Θεοχάρης έθεσε ως στόχο για το 2020 τη διψήφια αύξηση των εσόδων και την μονοψήφια άνοδο των αφίξεων, εκτιμώντας ότι το 2020 θα είναι καλύτερο από το 2019.

Ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών για τον ελληνικό τουρισμό ο αρμόδιος υπουργός Χάρης Θεοχάρης που με δηλώσεις του στο πρακτορείοι Reuters τόνισε πως το 2020 αναμένεται να είναι καλύτερο από την περασμένη χρονιά, ενώ έθεσε ως στόχο τη διψήφια αύξηση των εσόδων και την μονοψήφια άνοδο των αφίξεων.

Για την προηγούμενη χρονιά, επισήμανε ότι «παρά τα σκαμπανεβάσματα, τις εκπλήξεις και τα εμπόδια, το 2019 μάς αντάμειψε με θετικά αποτελέσματα ενισχύοντας σημαντικά την εθνική οικονομία». Ειδικότερα, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 12-15% σε σύγκριση με το 2018, γεγονός που κατά κύριο λόγο οφείλεται στην αύξηση των αφίξεων κατά 4-5%.

Αναφερόμενος στο θέμα της Thomas Cook και στον αντίκτυπό της στον ελληνικό τουρισμό, επισήμανε ότι είχε εκτιμηθεί το περασμένο φθινόπωρο κοντά στα 500 εκατ. ευρώ, ωστόσο το κενό καλύφθηκε γρήγορα για τη σεζόν του 2020 καθώς ο κλάδος βρήκε νέα συμβόλαια και αποκατέστησε τα χαμένα slots.

Κλείνοντας, ο υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι «η Ελλάδα έχει ισχυρό brand και μπορεί να κερδίσει μεγάλο μερίδιο της αγοράς, υπό την προϋπόθεση ότι θα το επιτρέψουν οι οικονομικές και άλλες συνθήκες».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φαράγγι Σαμαριάς Κρήτη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χανιά: Κλειστό αύριο το φαράγγι της Σαμαριάς και από τις δύο εισόδους

Κλειστό θα παραμείνει το φαράγγι της Σαμαριάς αύριο, Παρασκευή 31 Ιουλίου 2026, λόγω ισχυρών ανέμων έως 9 μποφόρ και πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία 4), σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΦΥΠΕΚΑ.
πανοραμική Ρεθύμνου λιμάνι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρέθυμνο: Έτοιμος και σε εγρήγορση ο τουρισμός – Επιστροφή στην κανονικότητα

Ο τουριστικός τομέας του Ρεθύμνου επιστρέφει σταδιακά στην κανονικότητα, ενώ οι ξενοδόχοι ενημερώνουν για διαθέσιμα δωμάτια και καθησυχάζουν επισκέπτες και συνεργάτες ότι η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί πλήρως.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρέθυμνο: Εξακολουθεί η εκκένωση της Αγίας Γαλήνης – Έτοιμα τα ξενοδοχεία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκκένωση της Αγίας Γαλήνης λόγω μεγάλης πυρκαγιάς. Ξενοδοχεία του Ρεθύμνου καταγράφουν διαθεσιμότητα δωματίων για τη στέγαση επισκεπτών, αν χρειαστεί, ενώ η φωτιά δεν είχε φανεί στον οικισμό κατά την απομάκρυνση.
Ενετικό λιμάνι Χανίων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αυγουστιάτικες πολιτιστικές εκδηλώσεις με τη στήριξη του ΕΟΤ

Πολιτιστικές εκδηλώσεις υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, όπως το Chania Rock Festival, το Rascal Festival και το Φεστιβάλ Ολύμπου, θα φιλοξενηθούν τον Αύγουστο σε Χανιά, Άρτα, Κεφαλονιά, Αθήνα και Πιερία, προωθώντας πολιτισμό και τουρισμό.
Όλγα Κεφαλογιάννη πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση ηγεσίας Υπ. Τουρισμού με ΣΕΤΕ για τουριστική εκπαίδευση

Συνάντηση για την τουριστική εκπαίδευση είχαν οι Όλγα Κεφαλογιάννη, Άννα Καραμανλή και Αγάπη Σμπώκου, συζητώντας τη μετατροπή σχολών σε πειραματικές και την προσαρμογή της κατάρτισης στις ανάγκες της αγοράς εργασίας.
Παραλιακή Αθήνας βράδυ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα έργα υποδομής αυξάνουν την αξία ακινήτων στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Τα έργα υποδομής στην Αθηναϊκή Ριβιέρα ανεβάζουν τις τιμές ακινήτων στις γύρω περιοχές, κυρίως όταν βρίσκονται κοντά σε σύγχρονες «πράσινες» μαρίνες, αυξάνοντας την αξία τους έως και 30%, σύμφωνα με ανάλυση της Premier Realty.