ΓΔ: 1395.27 -0.17% Τζίρος: 50.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:44:00 DATA
Φώτο: Nick Paleologos / SOOC

Εξέλεξε νέα διοικούσα επιτροπή η ΙΕΝΕ για την περίοδο 2023 - 2025

Η ΙΕΝΕ στην πρώτη συνεδρίαση θα συζητήσει τη δημιουργία δύο νέων Επιστημονικών Επιτροπών, ενώ αποφασίστηκε επίσης η εμβάθυνση της εταιρικής βάσης (δηλ. των partners) του Ινστιτούτου σε όλες τις χώρες της ΝΑ Ευρώπης.

H νέα σύνθεση της Διοικούσας Επιτροπής του ΙΕΝΕ, η θητεία της οποίας έληξε στα τέλη Ιουνίου, αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, στη 35η Γενική Συνέλευση των Εταίρων του ΙΕΝΕ, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, στα γραφεία του Αντιπροέδρου, Κων/νου Παπαμιχαλόπουλου, στη KG Law Δικηγορική Εταιρεία.

Κατόπιν εισηγήσεως του Προέδρου και Εκτελεστικού Διευθυντή του Ινστιτούτου, η οποία έγινε ομοφώνως αποδεκτή από τους εταίρους, η νέα σύνθεση της Διοικούσας Επιτροπής για την περίοδο 2023-2025, έχει ως εξής:

  • Πρόεδρος (εκτελεστικός): Κωστής Σταμπολής,
  • Αντιπρόεδρος: Χρήστος Δήμας,
  • Γενικός Γραμματέας: Κώστας Θεοφύλακτος,
  • Μέλη: Κωνσταντίνος Καραγιαννάκος (ΔΕΠΑ), Σοφία Πολιτοπούλου (ΔΕΔΔΗΕ), Νίκος Σοφιανός (Ανεξάρτητος Ενεργειακός Σύμβουλος), Ευγενία Τζαννίνη (Δικηγορική Εταιρεία Τζανίνη και Συνεργάτες).

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος ευχαρίστησε τους εταίρους για την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό του, όπως και ο Αντιπρόεδρος Χρήστος Δήμας. Ακολούθως, τον λόγο έλαβαν τα εκλεγμένα νέα μέλη κ.κ. Σοφία Πολιτοπούλου, Νίκος Σοφιανός και Κωνσταντίνος Καραγιαννάκος, οι οποίοι ευχαρίστησαν τους εταίρους για την εκλογή τους.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος, η νέα ΔΕ θα πράξει το κατά δύναμη για να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στις εργασίες του Ινστιτούτου, εμβαθύνοντας το επιστημονικό έργο, βελτιώνοντας την ποιότητα της παραγόμενης ενημέρωσης και διευρύνοντας τον κύκλο των επαφών και μελών του σε όλες τις χώρες της περιοχής, αποβλέποντας στη διεύρυνση της επιρροής του.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος, η νέα ΔΕ στην πρώτη της συνεδρίαση, θα συζητήσει τη δημιουργία δύο νέων Επιστημονικών Επιτροπών:

(α) ένα International Advisory Board στο οποίο θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι ξένοι εταίροι του ΙΕΝΕ αλλά και άλλοι διεθνείς παράγοντες εγνωσμένου κύρους, με πρόεδρο τον κ. Θωμά Λαμνίδη, και

(β) μία Επιτροπή για την Κυκλική Οικονομία και τα Νερά (προσωρινή ονομασία), η οποία κρίνεται αναγκαία υπό το φως και των εξελίξεων των τελευταίων μηνών (λ. χ. βλ. διεύρυνση αντικειμένου ΡΑΕ), με πρόεδρο τον κ. Διονύση Ξένο.

Επίσης, κατόπιν προτάσεως του Προέδρου, η ΓΣ αποφάσισε ομόφωνα την είσοδο πέντε (5) νέων εταίρων.

Πρόκειται για τους:

  • κα Λιάνα Γούτα (HELLENiQ Energy),
  • Dr. Amit Mor (ECO Energy, Israel),
  • Prof. Ionut Purica (Romanian Academy of Sciences),
  • κ. Θεόδωρο Τερζόπουλο (ΔΕΔΑ),
  • και Dr. Halil Yurdakul Yigitgüden (τ. Γεν. Γραμματέας Υπουργείου Ενέργειας, Τουρκία).

Επιπλέον, οι εταίροι ενέκριναν ομόφωνα τον Ετήσιο Απολογισμό και τον Ισολογισμό του 2022. Ας σημειωθεί, επίσης, ότι, στο πλαίσιο της Ημερήσιας Διάταξης της ΓΣ, ο Πρόεδρος απαρίθμησε τους στρατηγικούς στόχους για την περαιτέρω ανάπτυξη του ΙΕΝΕ, οι οποίοι συνοψίζονται ως εξής:

Εμπέδωση και εμβάθυνση της εταιρικής βάσης (δηλ. των partners) του Ινστιτούτου σε όλες τις χώρες της ΝΑ Ευρώπης, προκειμένου το ΙΕΝΕ να εδραιωθεί ακόμη περισσότερο στην ευρύτερη περιοχή.

Αναβάθμιση, εξορθολογισμό και βελτίωση της ροής των πληροφοριών (δηλ. του information feed) που αποστέλλονται στα μέλη σε τακτική βάση.

  • Περαιτέρω ανάπτυξη των ερευνητικών δυνατοτήτων του Ινστιτούτου.
  • Ανάπτυξη σειράς συμβουλευτικών υπηρεσιών για εταιρείες, οργανισμούς και τράπεζες (λ. χ. έκδοση Green Bonds).
  • Οργάνωση συνεδρίων και workshops για επίκαιρα θέματα και άλλες σχετικές εκδηλώσεις (π.χ. σεμινάρια, webinars, κλπ.).
  • Δημιουργία σειράς υψηλού επιπέδου επιμορφωτικών σεμιναρίων.
  • Ενίσχυση των Επιστημονικών Επιτροπών του ΙΕΝΕ.
  • Αναδιοργάνωση του μηχανισμού προβολής και δημοσιότητας.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

apothikeusi, ape, energeia, ΑΠΕ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο ενεργειακός μετασχηματισμός στο επίκεντρο του 27ου Συνεδρίου του ΙΕΝΕ

Στη φετινή διοργάνωση ειδικό βάρος θα δοθεί στην ελληνική ενεργειακή επικαιρότητα, έμφαση θα δοθεί στα διμερή συμβόλαια (PPAs), σε συνάρτηση με τις ΑΠΕ, στο Υδρογόνο και το CCUS, η γρήγορη αναπτυσσόμενη αγορά φυσικού αερίου.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μαύρος (ΔΕΗ): Η ανταγωνιστικότητα περνά μέσα από την ενεργειακή μετάβαση

«Η Ευρώπη θέτει τον ρυθμό σε παγκόσμιο επίπεδο όσον αφορά στις ΑΠΕ, αλλά πρέπει να προσέχουμε τις προκλήσεις που απορρέουν από έναν τόσο φιλόδοξο μετασχηματισμό» επισήμανε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σδούκου: Κονδύλια 6,25 δισ. για προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας

Η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε ότι τα προηγούμενα χρόνια διατέθηκαν 2 δισ. για προγράμματα εξοικονομώ, αντικατάσταση οικιακών συσκευών, θερμοσίφωνες, εγκατάσταση φωτοβολταϊκών κ.α.