ΓΔ: 2506.79 0.24% Τζίρος: 286.75 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
emporio-katastimata-magazia-xristougenna
Φώτο: Menelaos Michalatos / SOOC

Δίχτυ προστασίας για επιχειρήσεις το πλαφόν στις επαγγελματικές μισθώσεις

Τι λέει η ΚΕΕΕ και το ΕΒΕΠ για την αναπροσαρμογή του μισθώματος έως 3% κατά ανώτατο όριο σε σχέση με το μίσθωμα του έτους 2022 για τις εμπορικές και επαγγελματικές μισθώσεις ακινήτων.

Ιδιαίτερα θετική εξέλιξη χαρακτηρίζει η επιχειρηματική κοινότητα, τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, να επιτρέπεται και για το έτος 2023, η αναπροσαρμογή του μισθώματος έως 3% κατά ανώτατο όριο σε σχέση με το μίσθωμα του έτους 2022 για τις εμπορικές και επαγγελματικές μισθώσεις ακινήτων.

«Η απόφαση του πρωθυπουργού αποτελεί μια πάγια θέση της ΚΕΕΕ και της επιχειρηματικής κοινότητας ώστε να εξασφαλιστεί, αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουν όλες οι επιχειρήσεις, η απρόσκοπτη λειτουργεία τους, η συνέχιση της παραγωγικότητας και η διατήρηση των θέσεων εργασίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Ιωάννης Μασούτης.

Η νέα ρύθμιση θα ορίζει πως από 1η Ιανουαρίου 2023 έως 31 Δεκεμβρίου 2023 θα επιτρέπεται αναπροσαρμογή του μισθώματος έως 3%, κατά ανώτατο όριο, σε σχέση με το μίσθωμα του έτους 2022 - αυτή τη φορά - για τις εμπορικές και επαγγελματικές μισθώσεις ακινήτων. Το πλαφόν θα ισχύσει, όπως και φέτος, για όλες τις αναπροσαρμογές μισθώματος που θα πραγματοποιηθούν το 2023.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ψηφιστεί νέα ρύθμιση στην Βουλή.

Δίχτυ προστασίας για τις επιχειρήσεις το πλαφόν στις επαγγελματικές μισθώσεις

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης σημείωσε: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση υποδεχόμαστε την εξαγγελία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Πρόκειται για μια απόφαση της κυβέρνησης που ικανοποιεί το αίτημα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ), προκειμένου να μην επιτραπούν και τη νέα χρονιά ανεξέλεγκτες αυξήσεις στα ενοίκια των επαγγελματικών ακινήτων. Ουσιαστικά οι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν θα μπορούν να αυξήσουν τα μισθώματα σε ποσοστό πάνω από 3%. Ένα σημαντικό μέτρο στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δοκιμάζονται από την παρατεταμένη ενεργειακή κρίση. Στο ΕΒΕΠ πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση πρέπει να έχει εφεδρείες μέτρων, ώστε, με τον κατάλληλο τρόπο και στον κατάλληλο χρόνο, να μπορεί και στο μέλλον να στηρίζει τις ελληνικές επιχειρήσεις, όποτε αυτό απαιτείται».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Οι πολίτες εκλέγουν Πρωθυπουργούς, όχι τα σενάρια γραφείων

Ο Παύλος Μαρινάκης ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απορρίπτοντας τα σενάρια πρόωρης κάλπης. Τόνισε τις κυβερνητικές προτεραιότητες για ακρίβεια, φοροελαφρύνσεις και στήριξη μεσαίας τάξης, υπεραμυνόμενος της δημοσιονομικής πολιτικής.
Θανάσης Κοντογεώργης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοντογεώργης: Στήριξη μεσαίας τάξης, ΜμΕ και ελεύθερων επαγγελματιών

Ο Θανάσης Κοντογεώργης τόνισε πως η κυβέρνηση λαμβάνει σταδιακά μέτρα για την ενίσχυση της αγοράς και των ευάλωτων, με ελέγχους για αδικαιολόγητες αυξήσεις και μειώσεις σε καύσιμα, ενώ απέκλεισε τη λογική πλειοδοσίας στις παρεμβάσεις.
Αστικά ακίνητα Αθήνας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το νέο μοντέλο συνιδιοκτησίας ακινήτων αναπτύσσεται και στην Ελλάδα

Η άνοδος τιμών και η ζήτηση για premium ακίνητα οδηγούν στην εφαρμογή της συνιδιοκτησίας (fractional ownership) και στην Ελλάδα. Το μοντέλο επιτρέπει απόκτηση ποσοστού ακινήτου με λιγότερο κεφάλαιο, ιδανικό για παραθεριστικές κατοικίες.
Πύργος του Άιφελ Παρίσι
ΔΙΕΘΝΗ

Παρίσι: Διπλασιάστηκε ο φόρος στα άδεια σπίτια για αύξηση προσφοράς

Το δημοτικό συμβούλιο του Παρισιού ενέκρινε διπλασιασμό του φόρου στα κενά διαμερίσματα από το 2027, με στόχο να διατεθούν στην αγορά 20.000 επιπλέον σπίτια, λόγω του μεγάλου αριθμού άδειων κατοικιών και της έλλειψης προσφοράς.
Αστικά ακίνητα Αθήνας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα κριτήρια: Περισσότερα κλειστά σπίτια εντάσσονται στο πρόγραμμα ανακαίνισης

Στο 20% μειώνεται το ελάχιστο ποσοστό κυριότητας ή επικαρπίας, ενώ αυξάνεται στις 100 kWh το επιτρεπόμενο όριο κατανάλωσης ρεύματος – Ποιοι ιδιοκτήτες μπορούν πλέον να είναι επιλέξιμοι.
Κωστής Χατζηδάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Τέσσερις πρωτοβουλίες για το στεγαστικό

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης, ανέλυσε τέσσερις προτάσεις για το στεγαστικό πρόβλημα, τονίζοντας τη σημασία αντιμετώπισης των πολιτών ως ενεργούς συμμετέχοντες, με αναφορές και σε δικές του πρωτοβουλίες σε κοινωνικά θέματα.