ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
emporio-katastimata-magazia-xristougenna
Φώτο: Menelaos Michalatos / SOOC

Δίχτυ προστασίας για επιχειρήσεις το πλαφόν στις επαγγελματικές μισθώσεις

Τι λέει η ΚΕΕΕ και το ΕΒΕΠ για την αναπροσαρμογή του μισθώματος έως 3% κατά ανώτατο όριο σε σχέση με το μίσθωμα του έτους 2022 για τις εμπορικές και επαγγελματικές μισθώσεις ακινήτων.

Ιδιαίτερα θετική εξέλιξη χαρακτηρίζει η επιχειρηματική κοινότητα, τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, να επιτρέπεται και για το έτος 2023, η αναπροσαρμογή του μισθώματος έως 3% κατά ανώτατο όριο σε σχέση με το μίσθωμα του έτους 2022 για τις εμπορικές και επαγγελματικές μισθώσεις ακινήτων.

«Η απόφαση του πρωθυπουργού αποτελεί μια πάγια θέση της ΚΕΕΕ και της επιχειρηματικής κοινότητας ώστε να εξασφαλιστεί, αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουν όλες οι επιχειρήσεις, η απρόσκοπτη λειτουργεία τους, η συνέχιση της παραγωγικότητας και η διατήρηση των θέσεων εργασίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Ιωάννης Μασούτης.

Η νέα ρύθμιση θα ορίζει πως από 1η Ιανουαρίου 2023 έως 31 Δεκεμβρίου 2023 θα επιτρέπεται αναπροσαρμογή του μισθώματος έως 3%, κατά ανώτατο όριο, σε σχέση με το μίσθωμα του έτους 2022 - αυτή τη φορά - για τις εμπορικές και επαγγελματικές μισθώσεις ακινήτων. Το πλαφόν θα ισχύσει, όπως και φέτος, για όλες τις αναπροσαρμογές μισθώματος που θα πραγματοποιηθούν το 2023.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ψηφιστεί νέα ρύθμιση στην Βουλή.

Δίχτυ προστασίας για τις επιχειρήσεις το πλαφόν στις επαγγελματικές μισθώσεις

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης σημείωσε: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση υποδεχόμαστε την εξαγγελία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Πρόκειται για μια απόφαση της κυβέρνησης που ικανοποιεί το αίτημα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ), προκειμένου να μην επιτραπούν και τη νέα χρονιά ανεξέλεγκτες αυξήσεις στα ενοίκια των επαγγελματικών ακινήτων. Ουσιαστικά οι ιδιοκτήτες ακινήτων δεν θα μπορούν να αυξήσουν τα μισθώματα σε ποσοστό πάνω από 3%. Ένα σημαντικό μέτρο στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που δοκιμάζονται από την παρατεταμένη ενεργειακή κρίση. Στο ΕΒΕΠ πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση πρέπει να έχει εφεδρείες μέτρων, ώστε, με τον κατάλληλο τρόπο και στον κατάλληλο χρόνο, να μπορεί και στο μέλλον να στηρίζει τις ελληνικές επιχειρήσεις, όποτε αυτό απαιτείται».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

real estate
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάτησαν γκάζι οι αγοραπωλησιών ακινήτων, φρέναραν γονικές παροχές, κληρονομιές

Ανοδο άνω του 30% κατέγραψαν οι μεταβιβάσεις ακινήτων τον Φεβρουάριο, όπως προκύπτει από τον φόρο μεταβίβασης, που βεβαίωσε η ΑΑΔΕ. Αντίθετα, φρέναραν δωρεές, γονικές παροχές και κληρονομιές.
Θεσσαλονίκη αεροφωτογραφία πολυκατοικίες
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Άνοδος της παραμεσιτείας στην αγορά ακινήτων Β. Ελλάδας

Η αγορά ακινήτων στη Βόρεια Ελλάδα έχει γίνει πεδίο δράσης για παραμεσίτες, ντόπιους και από τα Βαλκάνια, που εκμεταλλεύονται τα κενά του νόμου, διαφημίζουν ακίνητα στα social media και συχνά ζημιώνουν αγοραστές, ιδιοκτήτες κι κράτος.
Κοσμάς Θεοδωρίδης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κοσμάς Θεοδωρίδης: Πλησιάζει η κορύφωση του ράλι τιμών στην αγορά ακινήτων

Σημάδια κόπωσης εμφανίζει η αγορά ακινήτων στην Ελλάδα, με τις τιμές να συνεχίζουν ανοδικά αλλά με χαμηλότερους ρυθμούς, καθώς ο κύκλος πλησιάζει σε φάση ωρίμανσης. Συνέντευξη του Κοσμά Θεοδωρίδη στο BD.
ψηφιακή οικονομία τεχνολογία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ψηφιακή διακίνηση αποθεμάτων: Προκλήσεις και λύσεις για τις επιχειρήσεις

Στο επίκεντρο εκδήλωσης της ΠΑΕΛΟ βρέθηκε η ανάγκη εκπαίδευσης και προσαρμογής των επιχειρήσεων στην ψηφιακή διακίνηση αποθεμάτων, με mobile λύσεις όπως το i-Spirit DIP in One που απλοποιούν διαδικασίες και συναλλαγές σε πραγματικό χρόνο.